תנועה

קיו5

New member
תנועה ../images/Emo93.gif

יש ברשותי אופנוע אתמול הקטנוע שבק חיים באמצע הכביש תפסתי את הכידון במו ידי והלכתי עם האופנוע על הכביש תוך כדי הליכה עברתי על פס לבן רצוף וכן ... קיבלתי דו"ח. האם תקנות התעבורה מחיבות אותי גם כאשר הרכב אינו תקין , אינו מונע ואף נגרר ברגל???????? לפי הגיוני הבריא לא אבל , לצערי, לפי הגיונו של השוטר כן אז ללכת לבית המשפט או לסניף הדואר הקרוב למקום מגורי??

igalgolan

New member
הפעלת שיקול דעת

השוטר צודק, יחד עם זאת ברור מתאור המקרה שהשוטר לא הפעיל שיקול דעת בצורה נאותה. 1.בקש להשפט. 2. שלח מכתב לפרקליטות בבקשה לעכב הליכים בגלל חוסר עיניין לציבור (במקרה של סירוב פנה ליועץ המשפטי לממשלה). 3. בזמן המשפט בקש מהשופט שהעונש יהיה על תנאי שלא תחזור על אותה עבירה באותם הנסיבות שוב. יגאל גולן

לפי איזה סעיפים נרשם הדוח?

יתכן שהתשובה מורכבת. כמו כן, אנא הבהר מה פירוש "תוך כדי הליכה עברתי על פס לבן רצוף" האם הלכת במרכז הכביש על הקו הלבן ועברת אותו? אם כן, מדוע וכיצד הגעת לכך שהלכת על הכביש או במרכז הכביש ומדוע לא הגעת מייד לשוליים.

קיו5

New member
המשך

העבירה היא על סעיף 36 ג´. המקום בו קרה המקרה הוא עליה תלולה כך שהייתי צריך לעבור לצד הנגדי של הכביש בכדי לדרדר את האופנוע למטה. ובאמצע הכביש ישנו פס רצוף. שעליו עברתי

יגאל - למה השוטר צודק ???

ההוראה על אי-חציית קו הפרדה חלה על "נוהג ברכב או בבעל חיים". לא על מי שמוליך רכב.

ולמעוניינים - נוסח התקנה ...

תקנה 36(ג) בתקנות התעבורה: "בכביש המחולק על-ידי קו הפרדה רצוף ישתמש הנוהג ברכב או בבעל-חיים בצד שמימין לקו, ולא יעבור אותו אלא אם נמצא קו קטעים סמוך לקו ההפרדה בצדו הימני.".

יגאל צודק וגם השוטר

אז ככה... נתחיל ראשית במה שאומר החוק ונבחן מספר סעיפים: **************** נסיעה באופנוע 119.(א) לא ינהג אדם אופנוע או תלת-אופנוע אלא כשהוא יושב על מושב הקבוע באופנוע והמיועד לנוהג בו. (ב) לא ינהג ולא ירכב אדם על אופנוע או תלת-אופנוע אלא כשרגליו נמצאות משני צדי האופנוע, או במקום המיועד לכך. (ג) לא ינהג אדם אופנוע, לא ירכב עליו ולא ירשה לאחר לרכב עליו אלא אם כן הוא חובש קסדת מגן מסוג כאמור בחלק ג´ בתוספת השניה והיא קשורה ברצועה שתמנע את נפילתה בשעת הנסיעה. ****************** מכיוון שלא התמלאו התנאים האמורים בסעיפים א´, ב´ ברור מהאמור, שאין אפשרות להגדיר הליכה עם אופנוע כבוי כ"נסיעה", למרות שלמעשה הסעיפים נועדו למנוע מצבים שאנשים ירכבו נניח כשתי רגליהם מצד אחד של האופנוע. אז כיצד נתייחס למצב שבו אתה גורר אופנוע כבוי? נבדוק מה נאמר בפרשנות: ************* "עגלת יד" - עגלה המוסעת בדרך בכוח גופו של אדם וכל מיתקן או מכונה הנעים על גלגלים ומוסעים כאמור, למעט עגלת ילדים ועגלת חולים; ************* ועכשיו נבדוק מה מותר לעגלת יד: ************ התחולה על עגלת-יד 143. (א) הוראות תקנות 21 עד 23, 25 עד 28, 31, 33 עד 48, 58, 60, 64 עד 89, 144, 145, 153 ו-154 יחולו על אדם המסיע עגלת-יד בדרך כאילו היה נוהג ברכב שאינו רכב מנועי, זולת אם ניתנה לגביו במפורש הוראה אחרת בחלק זה. (ב) לא יעמיד אדם עגלת-יד במקום שאסור לכלי רכב לעצור, לעמוד או לחנות בו לפי פקודת התעבורה או תקנות, חוקי-עזר או הוראות שניתנו על פיה. (ג) לא יסיע אדם בעגלת-יד אדם אחר. (ד) המסיע עגלת-יד בדרך יציית להוראות התמרורים כאילו היה נוהג רכב שאיננו רכב מנועי, והוא כשאין הוראה אחרת בחלק זה. (ה) (בטלה). (ו) מותר להסיע על מדרכה עגלת-יד שרחבה אינו עולה על 100 ס"מ אם אין בכך הפרעה להולכי רגל. (ז) הוראות תקנה זו יחולו גם על המסיע כיסא גלגלים לנכה. (ח) לא יסיע אדם כסא גלגלים לנכה בכביש. *************** וקיים עוד סעיף רלוונטי: *************** הסעה בכוח הגוף 164.לענין חלק זה, מי שמסיע רכב בכוח גופו דינו כדין נוהג רכב. ************** סיכום מכל הנ"ל: 1. סעיף 164, נועד למנוע מצב שבו דוחפים להתניע רכב כבוי, או מאפשרים לרכב כבוי לנוע בירידה, כאשר ליד ההגה יושב אדם ללא רישיון. יש על כך תקדימים משפטיים והדבר ידוע. 2. אם אתה מוגדר כ"אופנוע", ברור שאסור לך לחצות קו לבן 3. אם אינך "אופנוע", אפשר להגדיר אותך כ"עגלת-יד" ואז, לפי 140 (ד), אתה מוגדר כרכב שאינו רכב מנועי ועליך לציית להוראות התמרורים (שהם גם סימונים על הכביש). 4. ומכאן, שעברת עבירה כאשר חצית קו הפרדה לבן. 5. מה שנותר לך לעשות הוא אכן לפעול כעצתו של יגאל, לנמק מדוע נקלעת למצב ייחודי ולקוות שמישהו יסכים. יעזור אם תביא מכתב רפואי לגבי כאבי גב (רק אם יש כמובן) וכו´. הערה: אני מהנדס ולא עו"ד. ייתכן שעורכי-דין לענייני תעבורה ישיבו לך תשובות אחרות.

אבל אם כך, אז

הצלחנו להפוך אותו להולך רגל עם "עגלת-יד". יש לו עכשיו את כל הסיבות לטעון שכהולך רגל הוא פטור מנקודות וזוהי טענה חשובה (אני צודק? איך בדיוק פועלת שיטת הנקודות? האם יש לכך אתר באינטרנט?) ובקשה אישית וחשובה לקיו5 כדגלן (רוכב דו-גלגלי) עם ותק של כמה עשרות שנים רצופות, חשוב לי באופן אישי לדעת כיצד כל העניין הסתיים. רשום את האימייל שלי ואל תשכח לשלוח תוצאה ונספר גם לחברים בפורום האופנועים. [email protected] בהצלחה

ולקיו-5 ...

אם אני הייתי במקומך - הייתי מבקש להישפט. אם תבקש להישפט - יהיו חייבים לשלוח לך כתב אישום. כתב האישום אמור לכלול את הוראות החיקוקים שלפיהם אתה מואשם. רוב הסיכויים שהמחשב של המשטרה לא יכניס לשם את התקנה המדברת על עגלת יד. לכן, אם ירצו להרשיע אותך - יהיו חייבים לבקש לתקן את כתב האישום. קשה להניח שהתובע המשטרתי יערוך בדיקה מעמיקה כמו זו של שבתאי. הסיכויים לצאת זכאי הם מספיק משמעותיים לדעתי, כדי שיהיה שווה להפסיד כמה שעות ולהתייצב למשפט.

דובי123

New member
מדוע השוטר צודק?

ע"פ הודעתך: "יחולו על אדם המסיע עגלת-יד בדרך כאילו היה נוהג ברכב שאינו רכב מנועי, ומכאן השאלה מה נגזר על מי שנוהג ברכב שאינו מנועי? כמדומני בהתאם לתשובה כך תהיה המסקנה אך מהי התשובה?

חובות "עובר דרך"

בפקודת התעבורה הוגדר "רכב" כדלקמן: ************ "רכב" - רכב הנע בכוח מיכני או הנגרר על-ידי רכב או על-ידי בהמה, וכן מכונה או מיתקן הנעים או הנגררים כאמור, לרבות אופניים ותלת-אופן, ולמעט רכב ששר התחבורה פטר אותו בצו מהוראות פקודה זו, כולן או מקצתן; ************* לפי תקנות התעבורה: *********** "עובר דרך" - המשתמש בדרך לנסיעה, להליכה, לעמידה או לכל מטרה אחרת; ********** דהיינו - עובר דרך" הוא הולך רגל, מוביל עגלת סופר, נוסע בסקייטבורד, ברחפת, בקורקינט, באופניים, או באוטובוס. אם תבצע חיפוש, תגלה שכל "עובר דרך", חייב לקיים את חוקי התנועה ולציית לתמרורים ואין אפשרות למשל, שמי שמוביל עגלת-סופר יטען "לא ידעתי וחציתי כביש ברמזור אדום". לא מצאתי הגדרה ל"רכב שאינו מנועי", אך מכיוון שרישיון נדרש רק ברכב מנועי, הצעתי שקיו5 יטען שהוא עבר עבירה כהולך רגל שהוביל עגלת יד ועל כן, אין לקנוס אותו בנקודות. אני שב וטוען, שרצוי לבדוק את הנושא עם עו"ד לענייני תנועה, שכן פסקי דין קובעים כללים וסדרי עולם, שאינם תואמים תמיד את מה שאנו מבינים מתוך הכתוב (הערה: במס רכוש למשל, חוייבו לשלם גם בעלים לקרקע שהשימוש בה הוגבל כולו או מקצתו, בניגוד גמור לאמור בסעיף 45 בחוק, וזאת לפי פרשנות בית המשפט העליון שרוקנה את החוק מתוכנו - לא טעות שופט אלא עיוות מכוון!!! - אם יש כאן מרצים או סטודנטים למינהל ציבורי או למשפטים הלומדים נושאים רלוונטיים לנושא - פרשנות, מיסוי מקרקעין, ראיות, בית המשפט העליון כמכבסה לעוולות השלטון, שלטון השלטון בחוק וכיוצ"ב, אני מוכן להגיע להרצות כמרצה אורח. כמי שהוביל את המאבק לביטול מס רכוש, אני טעון סיפורים שלא ייאמנו)

shaio

New member
מה לגבי סעיף 164 שציטטת?

הסעיף קובע: מסיע רכב בכוח גופו -- כאילו נוהג בו. אני לא בטוח שאפשר להחשיב את האופנוע כעגלת יד, אבל אני כן בטוח שהוא רכב. אם אתה מוביל את הרכב ביד וחוצה עימו קו לבן, דינך לפי הסעיף כמי שעשה את אותו מעשה כשהוא נוהג ברכב (ולכן לא תצלח הטענה של הולך רגל). אם המשטרה לא תטען זאת בכתב האישום (תצטט את סעיף 164), היא תוכל לקבל רשות לתקן את כתב האישום. למרבה הצער זו לא הפעם הראשונה שאני שומע על התקנה המגוחכת הזו. נשארת שאלת שיקול הדעת, זוטי דברים, צורך וכיו"ב טענות שאפשר לנסות לשכנע בהן את השופט או המשטרה -- ויש סיכוי גדול מאפס להצליח בהן. (אינני עו"ד)

shaio - אתה חושב שהתובע אכן מכיר

את הסעיף ההוא ואת ההגדרות ?? או שהוא יעשה מאמץ סביר למצוא אותו ולבקש את תיקון כתב האישום בהתאם ??

shaio

New member
אני לא יודע

אבל זה לא הפעם הראשונה שאני שומע שניתן דו"ח במצב כזה -- הדברים פורסמו גם בעיתון בעבר. אני מסכים איתך שכדאי לנסות, גם בציפייה לליקוי במשטרה, וגם כדי לטעון טענות הגנה שונות. אבל אני לא חושב ש"תיזת עגלת היד" תגיע רחוק (זה מה שניסיתי לומר קודם).

אם כך, היו צריכים להאשים אותו גם

לפי... "119.(א) לא ינהג אדם אופנוע או תלת-אופנוע אלא כשהוא יושב על מושב הקבוע באופנוע והמיועד לנוהג בו. (ב) לא ינהג ולא ירכב אדם על אופנוע או תלת-אופנוע אלא כשרגליו נמצאות משני צדי האופנוע, או במקום המיועד לכך." סעיף 164 נועד (למיטב ידיעתי) למנוע אפשרות שאדם ינהג ברכב נוסע באופן כלשהו ויטען שהמנוע אינו פועל והוא "רק ישב ליד ההגה כדי להתניע בזמן שמישהו אחר דחף". תובע מסויים ניסה ושופט מסויים קיבל ומאז, גם מי ש"דוחף" אופנוע הפך ל"נוהג" (גם זאת למיטב ידיעתי) כל דבר חקיקה, יש לבחון לפי תכלית החקיקה. במקרה זה, יש לתקוף את חוסר ההגיון שדחיפת אופנוע היא נהיגה ויש להפנות את השופט למוצא המתאים. הבעייה, שאם לא ילך עורך דין, יתכן שיהיה כאן פיקשוש לדורות. הייתי רוצה לשבץ את כל השירשור הזה לפורום של האופנועים ולבחון אם יש שם מישהו בעל ידע בנושא או עו"ד שמוכן לקחת על עצמו את העניין. אבל... איך בדיוק מבצעים שירשור ומשבצים תוכן פנימי של הודעה מסויימת מאותו הדף או מדף אחר, או מפורום אחר? אם מציינים את כתובת הדף, לא מקבלים את תוכן ההודעה, וגם מספר הדף עלול להשתנות. יש למטה שתי מסגרות: "כתובות אינטרנט נלוות" (ובהן אני בדרך כלל משתמש) ו"קישורים בתוכן ההודעה" אם אני רוצה לשבץ את השירשור הזה, החל מההודעה הראשונה, מה עלי לעשות (נא לא לבצע ולומר "זה בסדר" אלא להדריך אותי)

danh

New member
קישור להודעה מסויימת ...

קראתי את השרשור שלכם בהנאה רבה - איזו התעמקות - טוב לראות שלא רק אצלנו בפורום האופנועים מתעמקים כל כך ... על כן על מנת להחזיר טובה , להלן הפנייה להודעה מפורום אופנועים שתלמד את קוראה לקשר הודעות בפורומים של תפוז ...
danh - שאומר "...אני בכלל מסיפור אחר..."

קיו5

New member
בהקראה

חייבים להיות נוכחים ???? או שיש אפשרות לא להגיע ולעבור לשלב הבא?

למעלה