תנועה- שאלה

benda2109

New member
תנועה- שאלה

רונן רץ פי 3 מרינה. שניהם עומדים במרחק 40 קמ' זה מזה ומתחילים לרוץ אחד לכיוון השני. מי מהבאים הוא הקטן ביותר? א. מרחק רונן עד המפגש ב. מרחק רינה אחרי 2 דקות ג. תשובות א' וב' זהות ד. לא ניתן לדעת

yoni162

New member
העתקת את השאלה מילה במילה?

כי זה לא הכי ברור.. 1) מרחק רונן עד המפגש - אם הם רצים אחד לכיוון של השני, המפגש הוא בעצם רינה. המרחק של רונן מרינה הוא המרחק מרינה לרונן.. 2) מרחק רינה אחרי 2 דקות..שוב, מאיפה? מהמפגש? משמע מרונן? אז זה כמו תשובה 1.. 3) האם זו התשובה הנכונה לפי הספר?

benda2109

New member
זה מעיתון ישראלי של לפני יומיים

כך שאין לי את השתובה הנכונה, אבל אני אשמח להסבר. שוב- התשובות הן 1. המרחק שעבר רונן עד למפגש 2. המרחק שעברה רינה אחרי 2 דקות תשובות 3 ו 4 הועתקו כבר קודם מליה במילה.

yoni162

New member
טוב אני לא אגיד לך "התשובה היא X"

אבל ככה הבנתי את זה: המהירות של רונן גדולה פי 3 מזו של רינה. ז"א שבזמן נתון רונן יעבור מרחק גדול פי 3 מהמרחק שתעבור רינה. 1) המרחק שעבר רונן עד למפגש - לא אומרים אחרי כמה זמן, כך שקשה לקבוע.. 2) כאן נותנים נתון זמן - 2 דקות. אם אחרי 2 דקות רינה עברה מרחק של X, רונן עבר מרחק של 3X. אבל בתשובה 1 לא מציינים כמה זמן רונן רץ, כך שלא ניתן להשוות. 3) תשובות א' וב' היו זהות אם היו משווים בין המרחק שרינה עברה ב-2 דקות למרחק שרונן עבר ב-40 שניות. אבל שוב, אין נתון לגבי הזמן של רונן. 4) לא ניתן לדעת..אם זה הניסוח של השאלה מילה במילה, אני מאמין שזו התשובה. לפי הניסוח שחשבתי שהתכוונת אליו קודם, ז"א אם היו שואלים על המרחק של רונן ורינה מהמפגש, כשהמפגש הוא בעצם המפגש שלהם, אז תשובה א' וב' היו מייצגות את אותו הדבר..אבל לפי הניסוח הזה הן לא.

yoni162

New member
טוב אני לא אגיד לך "התשובה היא X"

אבל ככה הבנתי את זה: המהירות של רונן גדולה פי 3 מזו של רינה. ז"א שבזמן נתון רונן יעבור מרחק גדול פי 3 מהמרחק שתעבור רינה. 1) המרחק שעבר רונן עד למפגש - לא אומרים אחרי כמה זמן, כך שקשה לקבוע.. 2) כאן נותנים נתון זמן - 2 דקות. אם אחרי 2 דקות רינה עברה מרחק של X, רונן עבר מרחק של 3X. אבל בתשובה 1 לא מציינים כמה זמן רונן רץ, כך שלא ניתן להשוות. 3) תשובות א' וב' היו זהות אם היו משווים בין המרחק שרינה עברה ב-2 דקות למרחק שרונן עבר ב-40 שניות. אבל שוב, אין נתון לגבי הזמן של רונן. 4) לא ניתן לדעת..אם זה הניסוח של השאלה מילה במילה, אני מאמין שזו התשובה. לפי הניסוח שחשבתי שהתכוונת אליו קודם, ז"א אם היו שואלים על המרחק של רונן ורינה מהמפגש, כשהמפגש הוא בעצם המפגש שלהם, אז תשובה א' וב' היו מייצגות את אותו הדבר..אבל לפי הניסוח הזה הן לא.

high k

New member
אין כאן מספיק נתונים

לכן התשובה היא ארבע, לא ניתן לקבוע בודאות שהתשובות האחרות נכונות.

shuala

New member
אני חושבת שהתשובה היא ג'

רונן רץ 3X (מהירות) רינה רצה X המרחק הוא 40 ק"מ בגלל שהם רצים אחד לכיוון השני נחבר את המהירויות שלהם: 3X+X=4X 4X=40 X=10 כלומר: רינה רצה במהירות 10 קמ"ש ורונן רץ במהירות 30 קמ"ש (3X) הזמן הנתון הוא 2 דקות ולכן נציב בנוסחא: דרך= מהירות*זמן 2*10=20 (דרך) כלומר : ב2 דקות רינה תעבור 20 ק"מ משום שאורך כל הקטע הוא 40 ק"מ אז גם רונן יעבור 20 ק"מ מכאן ש 20 ק"מ=20 ק"מ והתשובה ג' היא נכונה תקנו אותי אם הבנתי לא נכון!!

psychom101

New member
תיקוני ם ליוני ושועלה היקרים

טעות נפוצה יוני - אבל - המרחק שרונן עובר עד לפגישה ומהפגישה אינו זהה. עד לפגישה הוא רץ 30 ק"מ - ככה שמ הפגישה יש לו רק עוד 10. ושועלה היקרה. 4X=40 זה יופי של משוואה - אבל - ה- X שקיבלת הוא מרחק ולא מהירות (הנתון שהכנסת היה S...)

תשובה

4. אי אפשר לדעת מרחק רונן עד המפגש הוא 30 ק"מ.. אבל אי אפשר לדעת כמה זמן לקחת להם להגיע למקום מפגש.. אם המהירות של רינה היא 9000 קמ"ש (ושל רונן 27000), הרי שהם הגיעו למפגש תוך כמה שניות, ואז ב2 דקות רינה תרוץ הרבה יותר מ30 ק"מ.. אם המהירות של רינה היא 1 ק"מש, ושל רונן 3, הרי שהם יפגשו אחרי הרבה מאוד זמן, ו2 דקות ריצה של רינה זה הרבה פחות מ30 ק"מ..

למעלה