תנועה מעגלית..

תנועה מעגלית..

שלום לכולם! שאלה בקשר לתנועה מעגלית. כאשר גוף מסויים נמצא בנק' השיא במעגל- זאת אומרת במקום הכי גבוה שבחרנו ביחס לנק' יחוס. ואני רוצה למצוא את המהירות המינמלית של אותו הגוף באותו אזור על מנת שלא יפול. מה עלי לעשות? אני אמרתי שכח הנורמל וכח הכבידה פועלים לאותו כיוון חיברתי וקטורים קיבלתי שקול כוחות והשוותי את זה למסה כפול תאוצה. (נתונים לי הרדיוס, המסה) אלא שאז נוצרת לי משוואה של שתי נעלמים.. האם עלי להביע את הנורמל ולהשוות אותו ל0? אם כן, למה? תודה רבה ושבת שלום.

תשובה

התאוצה הצנטריפטלית היא v^2/r היא צריכה להיות שווה לתאוצת המשיכה על מנת שהגוף לא יפול אם מענין אותך יש פיתוח של הנוסחה כאן http://en.wikipedia.org/wiki/Centripetal_force#Uniform_circular_motion זה לא מאד פשוט ואני חושב שזה משניסית לעשות...

YardenBu

New member
מדובר על גוף שנע בתוך מסילה?

ולא מחובר אליה? אם כן אז הנורמל באמת שווה אפס (ערך קרוב לזה, אבל מתייחסים למצב הגבולי הו הגוף כמעט עוזב את המסילה). אם תרצי תעלי שאלה מלאה וננסה לפתור אותה.

אז ככה..

כן..נראהלי שהבנתי.. בגלל שמחפשים מהירות מינמלית נשווה את הנורמל לאפס כי אז פועל רק כח הכובד-משמע הגוף יפול ולכן נחשב עבורו לפי הכוח הצנטריפוטולי מה המהירות המינמלית. תודה רבה!!!

למעלה