תנוחת רכיבה

באבא2000

New member
תנוחת רכיבה

כמה קשה לעבור לאופנוע עם תנוחת רכיבה שונה? האם תנוחה יכולה להיות שיקול שלכם בבחירת כלי חדש?

ofnik

New member
בהחלט חשוב-וזו צריך להיות שיקול

מרכזי בקביעת האופנוע המתאים לך. התנוחה המתאימה נגזרת ק"כ מהשימוש המיועד. טורינג יחייב תנוחה ורגועה נוחה כלומר דמויית דו"שית. גיחות סופ"ש ספורטיביות יאפשרו להסתפק בתנוחה ספורטיבית שלא תתאים לשום דבר אחר. רכיבה עירונית- גם דו"שי ויש גם שילובים ווריאציות של הנ"ל- ספורט-טורינג/ ספורט מתון / ספורט קיצוני וכו' גורם נוסף הוא גובה הכלי שצריך לאפשר לך תפעול נוח ובטוח. אצלי למשל התנוחה היא ספורט טורינג והגובה נמוך. מדובר בתנוחה מאד נוחה ידידותית ושימושית- ולמרות שהתקנאתי בהתחלה בבעלי הספורט הטהור- היום אני מאד מבסוט מהבחירה שלי בעיקר הודות לתנוחה.למעשה חבר עם CBRFS מעדיף את הRF בטיולים הודות לנוחות ולבטחון שהתנוחה נותנת ברכיבה ספורטיבית בצרוף ליציבות שנותן המשקל הגבוה יותר. מצד שני- אני מתעייף יותר מאשר בעל בנדיט (תנוחה דו"שית) בנסיעות ארוכות. לגבי הקושי במעבר-אכן מדובר בקושי ממשי-אך מרגע שהגדרת לעצמך מה אתה צריך- זה עניין של כחודש עד שתסתדר על התנוחה החדשה-בתנאי שהיא לא בלתי טבעית לך ולשימוש של האופנוע. אם תפרט על איזה מעבר של אופנועים אתה מדבר-אפשר יהיה לתת טיפים שיעזרו לאמץ את התנוחה המתאימה.

Pumi

New member
מבחינת מעבר

מעבר מאופנוע ספורט לתיור כדוגמת הקאסטום, זה יהיה מעבר לא נוח. רגלים קדימה במקום מתחתך, ידיים שלוחות קדימה גבוה במקום למטה. אותו הדבר המעבר מקסטום לספורט. השאלה היא שונה אצל כל אחד. יש כאלו שימצאו כל תנוחה נוחה. יש כאלו שתנוחה ספורטיבית תכאב בידים הרבה, יש כאלו שרק המחשב על תנוחת קסטום תעשה להם צמרמורת. זה מאוד אינדבידואלי. ותנוחה היא לדעתי אכן שיקול.

schuy

New member
מספורט לקאסטום

אני רגיל לאופנועי "ספורט" עד 500, ואני מרגיש מאוד טבעי ומאוד נוח עם התנוחה בהם. אבל כמו שפומי אמר, רק המחשבה על תנוחת קאסטום עושה לי רע. מה שדי מבעס אותי כי בא לי לנסות את זה מתישהו.

Phangan

New member
../images/Emo124.gif לא ../images/Emo70.gif אל תנסה זה ממכר ../images/Emo70.gif

גם אם אתה חושב שיש לך כח לעמוד בפיתוי, ואל תגיד רק פעם אחת, סיבוב קצר וזהו, אחרי זה זה ידגדג לך ותגיד רק בסופי שבוע טיולים של
והמועדון, משם הדרך קצרה לשימוש יום יומי בקאסטום כשאתה משלה את עצמך שמתי שתרצה אתה תוכל להפסיק.... ראיתי אנשים שזה קרה להם, היו רוכבים כמו
ועכשיו רק עם
נהנים מהרוח וכל הזמן מבריקים ניקלים.... ממש מצב קשה... ראה הוזהרת
משרד הבריאות קובע כי הקאסטום ממכר ומזיק לבריאות

C O L T

New member
פאנגן לא צוחק!

גם לי היו חששות, אבל אמרתי ננסה, מה יכול להיות. טעות! מאז אני בנאדם גמור, שבר כלי, אפילו סופי שבוע של רכיבת שטח לא יכולים לתנוחת הקאסטום הארורה, התמכרתי. גם אם לפעמים מנסים להציל אותי ונותנים סיבוב על איזה כלי ספורטיבי - הרגליים נשלחות קדימה בחיפוש אחרי הרגליות, הידיים מחפשות את ידיות הכידון אי שם בצדדים, הרחק ממיקומן האמיתי, והגב הזקוף לא נותן לעבור את המהירות החוקית (בהרבה). המשפחה המודאגת מנסה הכל, אבל תמיד מוצאים אצלי כמה גרם של חומר להברקת ניקלים שאני מחביא בניאגרה, או תופסים אותי מנקה את האופנוע, כאשר לפני 5 דקות בדיוק סיימתי לנקות אותו, ובכלל ניקיתי אותו אתמול. ואין שליטה - לא מזמן גיליתי שאני רוכב עם קסדת חצי!. ואני בכלל לא זוכר שקניתי כזאת. בתקנים היא לא עומדת, ולא עשויה קרבון\קבלר. מה יהיה הסוף?

חזון העצמות היבשות?

אופנועי ספורט עד 500 סמ"ק? בישראל?? או שאולי אתה מתכוון שהיית מסתדר עם ה"סקרימר"??

doorman

New member
כשהייתי בתאילנד רכבתי על הרלי 883

ומה שיפה בזה הוא שאהבתי את האופנוע הזה, נהנתי מהרכיבה עליו (3 ימים). כשאמרתי ל- Great Blue שיבוא יום ויהיה לי הרלי הוא הסתכל עליי בפרצוף חמוץ כזה
...

el presidente

New member
פשש...הדורמן רכב על קסטום?

כבוד..ואבקשר לפרצוף של הכחול..אל תדאג..זה טיבעי...

schuy

New member
ואוו חבר'ה תודה על האזהרה../images/Emo12.gif

אני אקח לתשומת ליבי.

למעלה