תנובה

cocacola27

New member
בואי תפני אותי לטיעון שמישהו כתב פה ולא עניתי

בינתיים זו את שלא ענית על השאלות שלי.
אבל כמו שכתבתי קודם, שכל אחד יחליט לעצמו. הבעתי את דעתי בקשר לדבר קטן יחסית לטרגדיה הגדולה וטוב שאתם טבעונים ובטח שלא הייתי רוצה שחלב סויה לא טעים יפריד בין אנשים לטבעונות. גם אני אגב סיימתי אלא אם כן אקבל תשובה עניינית..

האלזה

New member
לאור ההבהרה שלך בתגובה למעלה

כדאי לדייק גם פה.
במקום לכתוב "זה לא ברור שאם את קונה מתנובה את בעקיפין תומכת בהם גם אם לא קנית מוצרים מתעשיית ההתעללות?"
צ"ל:
"זה לא ברור שאם את קונה מוצרים מהסופרמרקט את בעקיפין תומכת בהם גם אם לא קנית מוצרים מתעשיית ההתעללות?"

cocacola27

New member
ועדיין זה ממש עדיף אם מישהו קונה חלב סויה ולא חלב רגיל ;)

אני יודעת שגארי למשל קונה ממסעדות לא טבעוניות אז לא יודעת אולי יש פה איזה שיקול שאני מפספסת אבל מהשרשור הזה עדיין לא הצלחתי להבין אותו.

האלזה

New member

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
האם לדעתכם כניסת חברות קרנביות לשוק הטבעוני

מקטינה את המאמצים שלהם לשמור על השוק של הבשר והחלב והבצים. זאת אומרת לנסות למנוע טבעונות

Lhuna1

New member
לדעתי: בעקרון כן, בפועל עוד לא

בשלב זה, זה עדיין הביזנס העיקרי שלהם והם צריכים לשמר אותו.
אבל ככל שכוח הצריכה הטבעוני יתחזק וישתלם להם - זה יכול תיאורטית להגיע לזה.
ככה נראה לי.
(כמובן שהחרמה כוללת שלהם ע"י טבעונים תמנע תהליך כזה, כי זה אומר שלעולם לא ישתלם להם היצור הטבעוני והם יאלצו להמשיך להלחם עד הסוף).
&nbsp

cocacola27

New member
מה שרוב כותבי התגובות אלי מפספסים פה

זה שכמות אוכלי הבשר גדלה אקספוננציאלית משום שגודל האוכלוסיה הוא לא סטטי. בזמן שאחוז מסוים מהאנשים הקיימים עובר לטבעונות ואחוז מאוד קטן נולד לזה, שיעור ההולדה הגדל בעולם, מגדיל את אוכלי הבשר (כל זוג הורים אוכלי בשר "מייצרים" עוד צרכני בשר ומוצרי חלב) וכך זה לא שתנובה תראה שוואלה קונים יותר חלב סויה אז לא צריך כל כך הרבה פרות. זה פשוט ליין נפרד שיוסיף רווחים לחברה מכיוון ההזויים שהפסיקו לקנות חלב "נורמלי".
בנוסף, תעשיית החלב והבשר הוא פס ייצור: קודם חלב וביצים, אח"כ בשר. במקרה שיש עודפים של חלב או ביצים או בשר מורידים את המחירים ומפרסמים אגרסיבית או משמידים סחורה-לא משחררים את הפרות לחופשי.
מכיוון שקיבלתי תגובות חלקיות ולא משכנעות ואני גם ככה לא חברה קבועה בפורום נראה לי שאניח לכם לחשוב על זה לבד. צ'או.

בלי חפירות על עולם אידאלי והדרך אליו, רק שני דברים על עסקים

1. תנובה קנתה את הרדוף ולא שינתה כלום.
2. זה מה שכל מי ומה שמצליח עושים, מתרחבים וקונים מתחרים, קולגות, ולעיתים לא משנים שום דבר רק קוצרים רווח מעוד כיוון.
&nbsp
אז את קונה מוצרים טבעוניים של הרדוף? כן ? לא? מה זה משנה. הכסף ילך לתנובה. והמוצרים נשארו טבעוניים וטעימים בדיוק
אותו הדבר מלפני הרכישה.

cocacola27

New member
תרא, אני אישית מחרימה חברות, חברות בנות, תאגידים מנצלים, הכל

אני יודעת שתנובה קנו את הרדוף (חלב אורגני נכון או סויה אני לא בטוחה) ואם הייתי בישראל לא הייתי קונה גם הרדוף.
מכיוון שהשוק העיקרי של תנובה זה פס הייצור של חלב-ביצים- בשר וכל השאר זה עוד נתחים קטנטנים שהיא מפתחת בזכות הכסף והבסיס שיש לה מהתעשייה הגדולה, אז נראה לי נכון להחרים את החברה כולה, אבל אם זה מה שירחיק אנשים מהטבעונות, אז כמובן שלא הייתי מציעה ללא טבעונים להחרים שום מוצר טבעוני של שום חברה.

דייהטסו

New member
להיפך

בזכות הגישה שלא מחרימים יצרנים אלא תוצרת, אוכל טבעוני הופך לנגיש יותר ויותר ואנשים חדשים נחשפים לעניין הטבעוני והמעבר לטבעוני הופך לקל ומקובל יותר. הגישה של "בוא נהיה מושלמים ונחיה מירקות שנגדל בגינה שלנו" מתאימה לקומץ בעלי ידע אפשרויות וזמן פנוי. מעבר המוני לטבעונות יתרחש בתוך המשק הכלכלה וההרגלים הקיימים, תוך שינוי הדרגתי.

דבר נוסף, "תנובה" אינה איזו השקפת עולם, היא מקבץ אקראי של עובדים בענפים שונים של תעשיית המזון, שמאוגדים רק באמצעות לוגו ובעלות ערטילאית בקדקוד הפירמידה. הם נתפסים בראש שלנו כישות אחת בזכות עבודת יח"צ מאומצת. גם לי יש רגשות שליליים כלפי המותג הזה אבל צריך לזכור שאין לו כמעט קיום ממשי. החשיבה צריכה להיות, איך מפחיתים את הסבל של בעלי החיים, לא איך אני מממש רגשות נקם כלפי סמלים חסרי משמעות.

cocacola27

New member
אני חושבת שכתבת ברור מאוד את דעת הרוב פה

וככל הנראה יש צדק בדבריך ואני אצטרך עוד לחשוב על זה ולא להניח שמה שמתאים לאופי הלוחמני שלי יתאים לכולם. תודה על התגובה החכמה.

למעלה