תנאי STP

תנאי STP

שלום, יש לי שאלה. נתון לי המשפט הבא: " נתון 1 ליטר של O2 בתנאי STP". האם מהמשפט הזה אפשר להסיק מהי כמות המולים של החמצן? האם אני יכול להשתמש בנוסחה P*V=N*R*T כדי להגיע לכמות של המולים? אני פשוט לא מבין כ"כ את המשמעות של תנאי STP. האם המשמעות של זה שהלחץ הוא 1 אטמוספירה, בטמפ' 273 מעלות קלוין וככה להגיע למספר של המולים (הנפח נתון לי = 1 ליטר)
ואם כן, אז אני יודע שהנפח בתנאי STP הוא 22.4 ליטר, זה לא מתנגש עם ה- 1 ליטר שנתון במשפט
בקיצור, אני אשמח אם מישהו יכול לעזור לי עם הבלבול שיצרתי פה. תודה,

UST

New member
תשובה

בהנחה שהגז מתנהג כגז אידיאל אתה יכול לחשב את מספר המולים. שים לב שאת הלחץ אתה צריך להביא בפסקל : 1 אטמוספירה = 101325 פסקל אם אני זוכר נכון. העובדה שנתון לך 1 ליטר לא מתנגשת עם הנתון של הנפח בתנאי STP בגלל שמה שאתה מסיק מזה הוא שמספר המולים בכלי הנתון הוא לא 1 מול.

UST

New member
תיקון

בהנחה שהגז מתנהג כגז אידיאלי אתה יכול לחשב את מספר המולים באמצעות הנוסחה שכתבת.

מורנא007

New member
הכוונה

שהלחץ הוא 1 אטמוספירה, בטמפ' 273 מעלות קלוין. הועיל והנפח שונה, בגלל ש- PV = nRT; ובגלל שהלחץ והנפח קבועים, אפשר להכניס אותם לקבוע ולכתוב: V = n'R ולכן ; V2=n2'R ;V1 = n1'R מכאן ש: V1/V2 = n1/n2 ו: V1 = 22.4 L; n1=1 mol; n2=?; V2=1L 22.4/1 = 1/n2 n2= 1/22.4 mol

deathcaster

New member
נעשה לך סדר בבלבול

תנאי STP : לחץ 1 אטמוספירה, טמפ' 0 צלזיוס= 273 קלוין. תנאי תקן תרמודינמיים : לחץ 1 אטמופירה. טמפ' 25 צלזיוס = 298 קלוין. מול של גז אידיאלי בתנאי STP הוא בעל נפח של כ- 22.4 בשאלה שלך רשום 1 ליטר חמצן, לא אחד מול חמצן, שים לב. PV=nRT זו משוואת הגזים , היא נכונה עבור גזים אידיאלים בכל לחץ ובכל טמפרטורה. סידרתי לך קצת ת'בלאגן ?

וואי למה סיבכתם אותו...?

הנפח בתנאי STP הוא 22.4 ליטר למול, אוקיי? עכשיו יש נוסחא: n=V/Vm כלומר, מס' המולים של חמצן במקרה הזה: 1/22.4 n=0.04mol (כמובן שעיגלתי) ברמת תיכון הכוונה היא תמיד לגז שמתנהג כגז אידאל, אל תפחד להשתמש בנתון הזה...

למעלה