תנאי תשלום ביצוא

תנאי תשלום ביצוא

שלום יש לי עסק שהולך לייצא מוצרים לחנויות בכל מיני ארצות. רציתי לדעת מהם פחות או יותר תנאי התשלום המקובלים ביצוא. המוצרים הם לא גדולים, שווי המכירה שלהם (ממני) כ 6$ וקניה אופיינית היא בסד"ג של כמה מאות מוצרים.

Benkok

New member
שאלה לא מובנת...

כשאתה שואל לגבי תנאי תשלום למה אתה מתכוון? מקדמה? תשלום מלא לפני משלוח? אם כן, אז זה תלוי רק בך ובהסכמת הלקוח. האופטימלי בשבילך הוא לקבל תשלום מלא לפני המשלוח (כולל חישוב עלויות המשלוח כמובן) בהעברה בנקאית ישירות לחשבון הבנק שלך. כשמדובר בעיסקאות גדולות (ולא של כמה מאות או אלפי דולרים) אז אפשר כבר לדבר על LC בלי להתבייש.

כן הבנת

אכן LC זה עדיין לא בליגה שלי. כמובן שתשלום מלא לפני משלוח זה אידיאלי אבל בתור חברה קטנה ולא מוכרת, לא ברור לי כמה יסכימו. למרות שאין כללים כתובים, אני מניח שישנם צורות נפוצות שאפשר להשען עליהן ולהגיד למפיץ בוא נצמד לתנאים X Y כי זה מקובל בשוק.

Benkok

New member
אין "מקובל בשוק"...

בגדול - אין אשראי. בטח ובטח שלא בהזמנות הראשונות. אם זה לקוח שמזמין ממך פעם בחודש במשך כמה חודשים טובים אז בהחלט הייתי שוקל לתת לו אשראי (פשוט לרכז לו את ההעברות, כדי שלא יפסיד כל פעם עמלות) חברה קטנה ולא מוכרת זה לא פקטור. אני לא יודע מול מי אתה עובד בדרך כלל, אבל ברוב העולם לא קיים "שוטף 90" כמו בישראל...אנשי עסקים מבינים שעל סחורה צריך לשלם...

הבעיה היא לא אשראי

הבעיה היא שהמוצר עובר כמה תחנות עד הלקוח. לקוח חושש שישלם את מלוא כספו ולא יראה מוצרים. השאלה היא אם זה נכון ולגיטימי לדרוש תשלום עם משלוח. כמובן שזה האינטרס שלי אבל אני גם לא רוצה לאבד לקוחות בגלל הצבת תנאים.

afikiminfo

New member
TT בלי לחשוב פעמיים

במשלוחים קטנים נהוג לשלם מראש לפני קבלת הסחורה. אפשרי להשתמש בעוד דרך. צור איתי קשר. שיהיה בהצלחה אלי ששון

aviavikar

New member
escrow.com

צד שלישי שמתווך בין הקונה למוכר ויש גם את paypal שישמחו לגבות 5% על פעולה מעל 2500$

פרט נמק

יש לך אולי דוגמאות לחברות צד ג ? האם השרות שלהם מתבטא בהחזקת סטוק שלך, או רק בתיווך פיננסי והשגחה על כך שהסחורה תגיע ליעד והספק יקבל כסף? האם הם מעורבים בתהליך השילוח, שחרור וכו? לגבי paypal: אתה מתכוון לשרות של סליקת כרטיסים או שמדובר בשרות מיוחד ליצוא/יבוא? עבור סליקה בלבד זה המון אחוזים. לדעתי הם לוקחים משהו כמו חצי מזה. אגב לפי מה שאני יודע הם לא מתעסקים עם העברת כספים לבנקים ישראלים ויש צורך בחשבון במדינה אחרת.

למעלה