תנאי שרות לאומי

hopahey

New member
תנאי שרות לאומי

שלום. אולם ההטבות הכלכליות אינם הסיבה שאני רוצה לעשות שרות לאומי, אך בכל זאת הייתי רוצה להיות מודע אלהן. הייתי רוצה לדעת (א) מה הן התנאים הכלכליים בזמו השירות הלאומי - כלומר, מה הן ההוצאות שהמדינה משלמת עלהן, והאם המשרתים מקבלים משכורת? (ב) מה הן ההטבות לאחר סיום השרות הלאומי? האם התקופה שתריך לשרת בשירות הלאומי בשביל להיות זכאי אלהן היא נה או חצי שנה? האם הן זהות לאלו של "חייל משתחרר"? אשמח לקבל תשובה מפורטת, או קישור לאתר. תודה

geshemhazak

New member
עבודה במשרדי ממשלה

לגבי התנאים הכלכליים, אני מצתת לך את "הדר" מהפורום של www.newprofile.org.il - "כבת שירות לאומי, אני יכולה לספר לך שהשכר הוא קרוב ל-600 ש"ח בחודש. העמותה גם משלמת לי על חופשי-חודשי למקום השירות, שזה עוד 288 ש"ח. בנוסף, הכרטיס המגנטי שאתה מקבל דומה לתעודת חוגר, ומקנה לך נסיעה ברכבת חינם, באוטובוסים בין-עירוניים במידה ומודבק עליו בול חודשי, ויש הנחות להצגות למשל. בקולנוע לא ניסיתי לראות את יש את ה50 אחוז הנחה שמקבלים חיילים באמצע השבוע, אבל אני חושבת שזה צריך להיות בהחלט." יש לי גם שאלה שקשורה לנושא. אני משוחרר מהצבא על 21 נפשי. הייתי רוצה לדעת - מה הזכויות שלי? מה הדברים שאיני יכול לעשות (כגון עבודה במשרדים ממשלתיים, רישיון נהיגה) האם הזכויות שלי ישתנו אם אני אעשה שירות לאומי (שמעתי מידע שאיני בטוח במהימנותו כי אפשרי לעבוד במשרדים ממשלתיים למי שעושה שירות לאומי) אני אשאל את אותה השאלה גם לגבי חבר שלי, שיש לו 21 רפואי - האם התשובה שונה? תודה

למעלה