תנאי שחרור מקבע

• פותח הנושא c5po
  • פורסם בתאריך

c5po

New member
תנאי שחרור מקבע

שלום, אני חתום קבע לשנתיים ושמונה חודשים (הרבה...) הבנתי שיש הבדל בפיצויים ובעוד מספר אלמנטים כספיים אם משתחררים אחרי 3 שנים בקבע. מישהו מכיר את הנושא ויודע מה מקבלים אחרי 3 שנים שלא מקבלים אחרי שנתיים ושמונה? האם כדאי לחתום את הארבעה חודשים הנוספים?

ykesten

New member
התשובה שלך לא נכונה הוא יכול

להפסיד הרבה כסף בגללך אם משתחררים לאחר שלוש שנים מקבלים גם את הכסף שצבא מפקיד/משתתף בקרן חיסכון. בכלל הפורום פה לא מקצועי אנשים נותנים סתם ותשובות לא נכונות.

deathcaster

New member
חביבי

גם אחרי חודש אתה מקבל את הכסף של קרן החסכון אם אתה מדבר על קרן ההשתלמות. אם אתה מדבר על קרן הפנסיה ההיא שבבנק פועלים, גם אחרי חצי שנה בקבע אתה מקבל אותה, אם אתה מדבר על זו שבבנק לאומי, אחרי חודשיים בקבע אתה זכאי לה. אם אתה כ"כ בקיא בזכויות ויכול להוכיח שאנשים כאן טועים ולא לזרוק סתם הצהרות סרק באוויר, מדוע אינך עושה עבודה מקצועית בעצמך ותורם לפורום כדי שלא תהיינה טעויות בעתיד ?

ykesten

New member
אני מדבר על קרן השתלמות/קרן

חסכון (רשום בתלוש קרן חסכון) הצטרפות לקרן היא בשנה השנייה של הקבע. הצבא מפקיד 7.5 % מהמשכורת ואנחנו 5 % . איש קבע שמשתחרר לאחר שלוש שנים בקבע זכאי לקבל את כול הכספים. איש קבע שמשתחרר לפני שסיים משלוש שנים מקבל רק את הכסף שהוא הפקיד. הפסד הממוצע לאיש קבע בדרגת רס"ל שמשתחרר לאחר שנתיים ושמונה חודשיים 3000 ש"ח

deathcaster

New member
איפה למדת חשבון ?

החשבון שלך לקוי המעביד מפקיד 75% ולא 7.5% העובד מפקיד 25% ולא .5% כל עוד שהשלמת שנה מאז שנפתחה לך קרן ההשתלמות, כלומר סיימת שנתיים בקבע אתה זכאי למשוך את מלוא הסכום. לא יודע מאיפה המצאת את הגוזמאות הללו. וממילא אפשר לפדות את הקרן רק 6 שנים לאחר פתיחתה, כך שלמשתחרר שרוצה באמת להשתחרר , זה איננו ממש גורם מעכב .

ykesten

New member
../images/Emo163.gifתגיד לי אתה בסדר ?

המעביד מפקיד בקרן החסכון 7.5 % העובד מפקיד 2.5% ולא 5% (טעות שלי זה 2.5% ולא 5% ). איפה אתה חי ? נגיד איש קבע מרוויח 4,000 ש"ח אז המערכת מפקידת לו בנוסף 3,000 ש"ח חוץ מהמשכורת כול חודש. ואני לא ממציא שום דבר על מנת לקבל את הכסף שהמערכת הפקידה עבורך יש לשרת שירות של 3 שנים בקבע. מצורף קישור לאתר חבר .

deathcaster

New member
תגובה

אתה עדיין לא יודע חשבון. מישהו מרוויח 4000 ש"ח אז המערכת מפקידה לו 3000 ש"ח ? המערכת מפקידה לך 3000 ש"ח בחודש ? נו אז גם אם זה נכון הסדר גודל של הסכומים האלה, וזה לא נכון, זה עדיין 75% ולא 7.5% , אתה בטח חימושניק, בגלל זה הטעויות בחשבון
הקישור של חבר לא עוזר, שארצה מנוי לתיאטרון אפנה לשם, אם רצית לשלוח לי דף יותר ספציפי נא עשה זאת כעת.

חבר'ה, שניכם טועים וצודקים.

לכל איש קבע (מהשנה השנייה) נפתח חיסכון בקרן, כל חודש מופרש לו חלק מהמשכורת (עניין של מאה ומשהו שקל) לקרן הזו. מטרת הקרן היא סוג של תמריץ לאנשי קבע לחתום יותר, משום שעל כל 1 שקל שהופרש לקרן הזו ממשכורתו של איש הקבע- הצבא שם 3 ש"ח. אם איש הקבע צבר לפחות 3 שנים בקבע- הוא יקבל פי 3 כסף ממה שהוא הפריש מהמשכורת. ואם הוא משתחרר לפני שצבר 3 שנות קבע- הוא יקבל רק את הכסף שהוא הפריש+ הריבית שהוא הרוויח עליו בינתיים (בלי הכפול 3). לכן- מאד משתלם להישאר 3 שנים בקבע- זה הרבה כסף. שירה.

shiran1929

New member
צודקת בהחלט

את צודקת ביחס לאחוזים.אך זה לא מאה ומשהו שקל (+הסכום כפול 3).זה 2.5+7.5 אחוז מהמשכורת הקובעת,כך שיש אנשי קבע שזה יכול להגיע אצלם לאלפי ש"ח בחודש בסה"כ. זוהר,אני מופתעת מהבורות שלך בנושא.כל הכסף נשאר רק אם משלימים 3 שנות שירות קבע.

deathcaster

New member
שירן

קודם כל אני מודה לך שהערכת אותי עד לנקודת זמן זו.
יש לי בורות בנושא ? לא ממש, אני זוכר את זה קצת אחרת. בכל מקרה, אני כבר 3 שנים משוחרר, כך שיש לי את כל התירוצים בעולם
חוץ מזה, היה ויכוח נחמד

למעלה