תנאי קבלה

Dizzzzy

New member
תנאי קבלה

מה תנאי הקבלה המשוערים מבחינת פסיכומטרי לאוניברסיטאות ולטכניון? תודה.

Dizzzzy

New member
ממוצע טוב

5 יחידות אנגלית,מתמטיקה,פיזיקה ומחשבים. מתמטיקה ציון בגרות סופי 97, בשאר אני יודע רק חצי (לא נבחנתי בהכל), אבל אני משער שבפיזיקה יהיה לי מעל 95, מחשבים ואנגלית כנ"ל.

tamarhp

New member
מה שחשוב למדמ"ח זה

א. ממוצע בגרות גבוה (תלוי גם מה דרישות המינימום של האונ', אבל ככל שיותר גבוה יותר טוב). ב. 4-5 יח' מתמטיקה, בציון גבוה (שוב, תלוי באונ' מה נקרא גבוה: 80, 85, 90...) ג. פסיכו' מעל לנדרש. אם כי, הפסיכו' והממוצע של הבגרות משתקללים זה לעומת זה, כך שאם אחד גבוה מהנדרש, השני יכול להיות מעט נמוך מהנדרש. מחשבים, פיזיקה וכו' לא מעניינים אף אחד בשביל מדמ"ח לפי מה שאני יודעת, אבל חשוב שיהיו לך ציונים טובים בשביל הממוצע.

tamarhp

New member
באתר "מידעת"

תכניס את הנתונים שלך, והם יגידו לך מה הסיכויים שלך לכל מקום. נוסף לכך, יש מקומות כמו את"א ובר"א שכתוב באינטרנט את סיכויי הקבלה...

tamarhp

New member
לבר"א

צריך בערך 670. לת"א נדמה לי שצריך בערך 690-700. אבל הכל משתקלל עם הממוצע של הבגרויות, כבר שמעתי על מישהו שהתקבל עם פסיכו' של 620 בערך...

Roni18

New member
טעות עם ממוצע שלו יקבלו אותו

לאת"א עם 650 או פחות בר אילן 590 או פחות יש לו ממוצע נראה לי ממש גבוה

Roni18

New member
הוא כתב בהודעה שלישית

יקבלו וגם יקבלו יצא לו בטח 115 110 אם גם שאר הציונים בתווך כזה לפי חישוב שלי ככה אפילו יקבלו עם 530 או פחות... הרי הסף הוא 97 עם 670 נקודת ממוצע = 10 פסיכומטרי בערך תעשי את החישוב באמת אולי נעשה שירשור של ציוני קבלה
? כדי לדעת עם כמה כול אחד התקבל ככה לאנשים שרוצים ללמוד מדמ"ח יהיה מדד חוץ מסתם אתרים כמו מידעת או אתר של אונ'..

tamarhp

New member
לא

הוא עוד לא גמר לעשות את כל הבגרויות, הוא יודע רק שבמחשבים יש לו 97... זה לא אומר על כל השאר.. הוא יכול לעשות 5יחידות בהכל ולקבל 50...

Roni18

New member
הוא כתב על מתמטיקה 97 והשאר משואר

95... אם באמת יהיה לו זה יהיה הממוצע בערך....

tamarhp

New member
משוער..

הוא עדיין לא סיים.. גם אני חשבתי בכיתה י' שיהיה לי 95 בתנ"ך, ובסוף היה לי 88 בערך..

Dizzzzy

New member
מה שיש לי בינתיים זה

מתמטיקה - 97 תנ"ך - 99 היסטוריה - 99 מחשבים - 98 (3 יחידות ראשונות) פיסיקה - 95 (מכניקה) אנגלית שאלון E - 99 בקיצור, אני יודע שבאנגלית אם אני אוציא פחות מ95 סופי זה מאוד יאכזב כי אין לי בעיה עם אנגלית, פיסיקה אני גם אהיה מופתע וכנ"ל מחשבים.

Roni18

New member
גם לי היה אותו סיפור עם תנ"ך

בכיתה י' ממש גם אהבתי את המורה ובכיתה י"א המורה רק הכתיב לא הסביר כלום לא מעניין לבוא לשיעור רק כדי לכתוב דווקא מגן קיבלתי גבוה 90 נראה לי אבל בבגרות ירדתי אז יצא לי 85 עשיתי 2 יחידות

yoyoman

New member
מה?

115 ממוצע בגרויות? אין שום סיכוי... יש על רוב מקצעות ה-5 יח"ל 20 נק' בונוס (25 מתמטיקה). זאת אומרת שהציון הכי גבוה שאפשר להגיע במקצוע מוגבר הוא 120, ו- 125 במתמטיקה. אבל יש את כל המקצועות האחרים: ספרות, תנך, לשון, הסטוריה, אזרחות וכו', שהציון המקסימלי הוא 100. אני לא בקיא בדיוק במספר היחידות שעושים בכל דבר, בטח לא בבגרויות שהבחור הזה עושה, אבל אני די בטוח שגם עם תעודה מושלמת של הכל מאיות, קשה להגיע ל- 115 (צריך להגביר המון מקצועות). תקנו אותי אם אני טועה.

Roni18

New member
יש לו 5 מוגברים לפי מה שהבנתי

וכן אני מכירה אנשים שקיבלו בערך 115 כתבתי בן 110 ל115 עדיין לבר אילן יצטרך פסיכומטרי נמוך ממש אפילו עם 110 107

tamarhp

New member
בבר אילן

יש אפשרות להגיע ליותר (לא יודעת אם 115 אבל יותר מאונ' רגילות) כי יש גם בונוסים של 25, ויש גם על תנ"ך ותושב"ע...

guyt4

New member
אני התקבלתי עם פסיכומטרי נמוך

התקבלתי למדעי המחשב בטכניון.. פסיכומטרי 640 אבל בגרויות מאוד גבוה. (115. משהו..). (הכל יחסי) תנ"ך 97 2 ספרות 97 2 הבעה 92 2 אנגלית 98 5 הסטוריה 97 2 אזרחות 99 1 מתמטיקה 96 5 פיסיקה 92 5 ביולוגיה 99 5 אז לפעמים גם ממוצע בגרויות גבוה מחפה על פסיכומטרי נמוך.....

למעלה