תנאי קבלה

Evishiko

New member
אני אגיד לך דבר פשוט

למה ללמוד תואר? תואר זה השקעה שנתפסת כמשתלמת בקרב הציבור הרחב אבל הבעיה היא שאף אחד לא חושב מספיק על מה לעשות, אלה מיד מגיע לאיזה תואר לעשות. מי אמר שצריך לעשות תואר?

אל תלך למקובל. אל תלמד תואר כי כולם לומדים. כרגע זה נשמע שההתלבטות שלך היא בין לעשות את מה שמרגיש לך נכון, לעומת מה שנראה לך, שאומרים לך, שהגיוני יותר שהוא נכון.

תרגיל קטן, למרות שלפי רשימות הקריאה שציינת כאן (או בפוסט קודם, אני לא זוכר) אתה כבר בטח מכיר:
תטיל מטבע. עץ - תואר, פלי - אימון.
זה לא משנה על מה הוא יפול, כי כשהוא יהיה באוויר אז אתה כבר תדע על מה אתה רוצה שהוא יפול. תלך על זה.

ואם אתה שואל אותי, נראה לי שאתה מספיק בשל, ושאתה באמת מעדיף ללמוד אימון.
אתה מעדיף להכנס לתחום ואין בזה פסול, דווקא להפך. תעשה מה שנראה לך, אף פעם אתה לא תהיה שלם עם ההחלטות שלך ב100%, אז מוטב שתשלים עם זה.

גם למה אתה צריך לרוץ ללמוד תואר? אתה מרגיש שאתה יודע מה אתה רוצה - לך על זה! תואר? אתה לא יודע אפילו מה... בגלל זה אתה משווה בין ללמוד דבר ספציפי כמו אימון, לעומת דבר כללי כמו "תואר". כשזה ירגיש לך נכון, ותדע איזה תואר אתה רוצה ללמוד - תוכל לעשות את זה גם אח"כ. או שלא תלמד בכלל, זה גם בסדר.

tomer shamir

New member
אני לא רוצה ללמוד תואר כי ה"חברה/תרבות"

אומרת שזה טוב.
התואר מעניין אותי כיוון שהמסגרת מעניינת אותי, מסגרת רצינית של לימודים אוכל ללמוד להתבגר ולהתנסות שם בכלכך הרבה דברים. אלה אתגרים חדשים. בנוסף לסביבה מעודדת הלמידה הזאת.
להכיר אנשים שמעוניינים ללמוד זה מעניין ואף ללמוד ביחד איתם.

אני חושב שאני מכיר את התרגיל מהניסיון האישי שלי. אבל אולי גם מספר זה באמת תרגיל טוב :]

והתיחסות לשאר הדברים שכתבת. אתה צודק. אני באמת לא יודע בכלל במה אני רוצה לעשות תואר. ועכשיו ברור לי יותר שאני רוצה להכיר עוד אנשים שעוסקים ומתעניינים באימון.
זהו השלב בו אני נמצא כרגע וזה מה שאני רוצה לעשות כרגע, בלי לחץ של לימודים, אני לא חייב לקפוץ ללמוד מהר. להמשיך ללמוד ויישם בכוחות עצמי.
יש לי עוד ספרים בנושא שאני רוצה לקרוא, ואת הידע שיש לי אני בהחלט רוצה להמשיך וליישם ברמה גבוהה יותר. הרגלי מחשבה טובים, שיטות מסוימות שיהיה לי קל ליישם. לא חסר לי מה לעשות, על זה אני שמח :]

תודה Evishiko

Optimistic Girl

New member
לא רוצה לנפץ אשליות

מאז שהתחלתי ללמוד תואר
אוטפת אותי ההרגשה
שבמהלך הלימודים מה שחשוב זה הציונים וחזרות לקראת חומר הלימודים הספציפי

ולא חשובה בכלל הלמידה עצמה
וזאת הבעיה!

כי לא מגדילים ראש
כשאני שואלת שאלה שמגדילה ראש עונים לי "אל תדאגי זה לא יופיע במבחן"
רק כשאני מתעקשת עונים לי... בקצרה רבה.

אני מצטערת שקיימים ציונים בכדור הארץ

זה לא אומר שאני לא מהאנשים האלו שבוכים על ציוני 80+
ותמיד רוצים מעל 90+
כי זאת אני.

אבל בתכלס? ציונים מפריעים להגדלת ראש...
מי שלומד תואר אולי יבין ל מה אני מתכוונת...

ommerl

New member
באוניברסיטה הפתוחה זה לא ככה...

יש מרצים שלא יודעים מעבר לסילבוס ומכוונים להכין אותך למבחן וזהו, ויש מרצים שזורמים עם הגדלת ראש ואפילו מביאים דברים שמעבר לסיליבוס של הקורס.

לפעמים דווקא עדיף מרצה שלא מגדיל ראש, במיוחד בקורסים משעממים...

למעלה