תנאי קבלה

tomer shamir

New member
תנאי קבלה

ראיתי הרבה שאלות בנושא הלימוד, מתי איך ואיפה.
אני מתיחס בעיקר בנוגע לתנאי הקבלה, השאלוץ שלי הן:
1. האם יש בתי ספר שיש להם את ההכרה של לשכת המאמנים אשר תנאי הקבלה שלהם הם רק ראיון?

2. אין מקום המרכז את כל המקומות והמידע במקור מידע אחד? בהרבה מקומות יש בכלל הגבלה של גיל [מלמדים רק מעל גילאי 27]

3. הרבה מאד ממליצים על לימודי תואר ראשון לפני התעסוקה באימון, מה באמת כל היתרונות בלימודי התואר הראשון לפני לימוד אימון? הם זה באמת הכרחי כפי שזה נתפס?
אני מאד ממוקד על התחום, ורוצה ליישם כמה שיותר את החומר שאני יודע, להתחיל לעסוק, לתרום, ללמוד בצורה מעשית, לעזור לאנשים. להכיר אנשים שעוסקים באימון..
מאד מושך אותי ועם כל היתרונות הללו, לפחות כרגע יש לי פחות מוטיבציה ללמוד לתואר שהוא פחות מעשי וגם פחות מעניין אותי.

תנאי הקבלה הנוקשים גרמו לי לחשוב על שאלה נוספת.
4. במידה ובאמת אלך ללימודי תואר ראשון האם יש ארגון של מאמנים או מאמנים עצמם שאוכל לעבוד איתם? להיות "עוזר מאמן" או משהו בסגנון?
כלומר לעבוד, במקביל לתואר הראשון, וככה גם להרוויח עוד כסף וגם לצבור עוד ניסיון בצורה של להכיר מאמנים להכיר מתאמנים, לעסוק בכל זאת בתחום.. :]

אני מניח שאלו שאלות שלא קל לענות עליהם ואני אעריך כל דעה ומאמץ!
וכמובן, הבחור שמתחתיי שאל שאלות ענייניות בהחלט גם כן..
תודה מראש!

Evishiko

New member
שאלות טובות!

והבחור שמתחתך בהחלט היה שמח לשמוע את התשובות להן :)

הקטע של ה27+ משגע אותי.
והאמת שגם אני לא הבנתי מה היתרון הגדול בתואר ראשון / לימודים אקדמים לפני.

nlobak

New member
תנאי קבלה לאימון

היי תומר,

קודם כל , אפשר בהחלט להבין את הבלבול והתהיות, זה אכן לא מוגדר חד משמעית כמו רוב המקצועות.
אתייחס לשאלות שלך לפי הסדר, וזאת כמובן דעתי האישית בנושא, מתוך ניסיון אישי ומתוך מה שאני רואה בשטח:
1. כן, אני אישית מכירה לפחות אחד כזה ובטח יש עוד.
אולי בחלק תראה שכתוב באתר שיש הגבלה של גיל או שרצוי תואר - אבל מומלץ מאוד להתקשר ולברר, כי לרוב זה בגדר המלצה ומקבלים גם אם אם אתה צעיר ובלי תואר.
2. אני אישית לא מכירה מקום כזה. לגבי ההגבלה של גיל - כמו שכתבתי בסעיף הקודם, יש מקומות שרושמים זאת אבל בפועל מקבלים גם בני 22 ומעלה על בסיס ראיון.
3. זה טריקי. יש הרבה עניין בעשיית תואר ראשון ורק אז לימודי אימון כי זה מבגר באיזשהו מקום, עושה אותך לאדם משכיל יותר גם באופן כללי, נותן לך חוויה משמעותית וחשובה לחיים, גם מבחינה חברתית ועוד. מצד שני, יש שיגידו שחבל על "בזבוז הזמן" (למרות שלדעתי אין דבר כזה :) ) ושאפשר ישר ללכת ללמוד אימון וזהו. אז מכיוון שזה משהו ששוב לא הכרחי מצד חלק מבתי הספר ולא מבחינת לשכת המאמנים - השיקול הוא אישי שלך.
(אגב, אציין בסוגריים, שאם אני אישית בוחרת ללכת למאמן, אבחר ללכת לאדם שלמד תואר ראשון (סוציולוגיה\פסיכולוגיה או אפילו כל דבר אחר) וגם עשה קורס אימון, מאשר מישהו שרק לקח כמה קורסי אימון וזהו, כי מבחינתי זה מראה על רצינות, בגרות ויכולות, אבל שוב - זאת אני).
4. ממה שאני מכירה, אין כזה ארגון, ובייחוד לא בתשלום. אם כבר לצבור ניסיון תוך כדי התואר - הכי אופטימלי ואקטואלי יהיה להתנדב בעמותות ובארגונים שונים, גם בשביל הנפש וגם בשביל צבירת הידע וניסיון העבודה עם אנשים.

מקווה שקצת הבהרתי את העניינים :)
שיהיה בהצלחה!

tomer shamir

New member
עודדת אותי מאד

תודה על ההתיחסות לכל השאלות, תשובות מעודדות ^ ^ זה טוב לדעת שבאמת יש מקומות שיש להם את ההכרה של הארגון של לשכת המאמנים שיקבלו אותך גם בן22 בלי תואר.
שזה בגדר המלצה, וזה ברור ומובן. אני מסכים שזה מקצוע שצורך הרבה מאד בגרות. ברמת הבגרות שלי אני יכול לאמן עד אנשים בגילי.. יש לי עוד הרבה ללמוד..

תואר ראשון או ישר להתחיל ללמוד אימון? זו ההתלבטות העיקרית כרגע.
הבהרת בהחלט! תודה רבה :]

nlobak

New member
תואר ראשון או לימודי אימון

שמחה לשמוע שהתעודדת :)
מרגישים מההודעות שלך את האנרגיות הרבות והרצון להיכנס לתחום, ללמוד, להתחיל כבר לעסוק בו וכו'...
מכיוון שאין באמת מישהו שיכול לענות במקומך על השאלה מה טוב לך יותר, ובגלל שבינתיים המידע שקיבלת לא עזר לך להחליט,
הייתי ממליצה לך על משהו שניראה לי מתבקש כאן מאוד - לקחת אימון אישי בנושא.
אימון אישי ממוקד במציאת הלימודים הנכונים ביותר עבורך נכון לשלב זה בחייך.
כך גם תחווה את חוויית האימון על עצמך וגם תקבל החלטה שתהיה שלם איתה ותבין מהיכן היא מגיעה.

tomer shamir

New member
להתחיל מספר מפגשי אימון?

יצא לי בעבר להתנסות באימון, הייתי בקורס של מאמנת, בין היתר היא עשתה קואצ'ינג עלי ועל שאר חברי הקבוצה.
והאמת שנרשמתי לקרוס המשך שלה.
אימון אישי ממוקד במציאת לימודים זה מפתה מאד! חח אבל לפני כן אני רוצה גם לשאול מוסדות ומקומות שעוסקים בשאלה הזאת.
אז בהמשך אם אמשיך להתלבט יש אופציה בהחלט מעניינת שאני אשקול. :]

AlexCoaching

New member
תנאי הקבלה

1. כן בהחלט יש כאלה.

2. מרכז את מה ? את תנאי הקבלה של המקומות השונים ?
עד כמה שידוע לי אין משהו כזה.

3. הממליצים לרוב טוענים שתואר יתן לך יותר ידע משלים ויותר עומק.
זה אולי יכול להיות נחמד לאנשים שיחסית רק גילו את תחום האימון.
ו/או שיהיה משהו נוסף בזמן שאתה בונה את העסק.
האם זה הכרחי ? מהניסיון שלי זה ממש לא הכרחי שיהיה תואר אקדמאי בשביל לעסוק באימון.
זה כן הכרחי להיות מסוגל ללמוד כל הזמן ולצמוח ברמה האישית והמקצועית.
גם אני אדם של עשייה ואני תמיד מחפש ללמוד דברים פרקטיים שגם אפשר ליישם.
כבר יצא לי ללמוד בתארים כאלו ואחרים. ואני יכול להגיד שבשבילי היה שם יותר מדי תיאוריה.
אני אגיד יותר מזה. בתור אוטודידקט יצא לי ללמוד דברים הרבה יותר שימושיים בכוחות עצמי ודרך ניסיון.
מבחינתי השילוב המנצח זה לימוד עצמי + לימוד מכל מיני אנשים מצליחים בתחומים שונים + קורסים/סדנאות + הרבה מאוד יישום וצמיחה אישית.

4. עדיין לא יצא לי לפגוש משהו כמו "עוזר מאמן".
יש סופרויזן שזה אימון שאתה מעביר תחת הדרכה של מאמן מנוסה.
כמו שנאמר מקודם תצטרך לבנות עסק עצמאי בשביל לעסוק בתחום.

tomer shamir

New member
תודה! :] אוטודידקט נשמע טוב..

אני מחפש את זה, איפה אמצא אנשים מצליחים בתחום האימון שאוכל ללמוד ממנו בצורה הכי טובה? [בכללי אני מחפש אנשים מתחום האימון שאוכל ללמוד מהם]

ואני רוצה ליישם בצורה רצינית יותר, עד עכשיו אני לומד ומיישם על חיי האישיים. ומעט על חברים קרובים, (חברים פונים אליי כשהם מתלבטים מה לעשות..)

אני מרגיש מחוץ לתמונה כרגע האמת.. קורסים, סדנאות לדוגמא, ממה להתחיל ואיך?
איך בעצם אני מחליט אם ללכת לקורס מסוים, ואיך אני שומע על הקורס הזה.?
כי חשוב לי לא לבזבז זמן, לא לבזבז כסף, להרגיש טוב עם עצמי בידיעה שעשיתי את הבחירה שהכי מתאימה לי.

או ללמוד מאנשים מצליחים מתחומים שונים, איך אני מכיר את האנשים הללו? פגשתי ולמדתי במציאות רק ממאמנת אחת שהשתתפתי בקורס שלה.

הדגש פה הוא על כך שאני רוצה להתפתח יותר, להתחזק ולפתח את היכולת לחזק אחרים, ליצור משהו מיוחד וחזק. ואני מחפש את הדרך הכי טובה לעשות זאת.
שאני לא רק אלמד ואלמד אבזבז זמן וכסף בלי ליישם שוב דבר. זה הפחד שלי.

אני באמת מקבל פה תשובות מאד טובות. זה משמח אותי.
אני גם חושב שתואר זה לא הכרחי, השאלה אם זה באמת יתרום להתפתחות שלי יותר מלהתחיל ללמוד אימון אישי קודם?
מה יהפוך אותי לחזק יותר, מה יגרום לי להיות מאמן טוב יותר.... לדעתכם?

tomer shamir

New member
אוסיף עוד התיחסות

כשהתיחסת ל Evishiko קודם ציינת שהתחילו לשלב את תחום האימון בעוד תארים. גם אני ראיתי זאת, למשל תואר שנקרא "אימון וניהול" ..
וזו גם אופציה מעניינת, הרי כך גם אלמד אימון וגם אלמד לתואר ראשון.
מה אתה חושב על האפשרות הזו?

AlexCoaching

New member
כדאי לבדוק

מה היקף לימודי האימון.
ומי בכלל מלמד בתארים האלה(אני לא מכיר לעומק את התוכניות הללו).
כי אם זה אדם שיש לו ידע תיאורטי, ולא מישהו שהוא פעיל ומאמן אנשים בהווה. לפי דעתי זה לא מספיק טוב.
ובכלל כשאני הולך ללמוד משהו ממישהו.
אני תמיד שואל את עצמי האם אותו הבנאדם מצליח בתחום שהוא הולך ללמד אותי ?
האם הוא מיישם את הדברים שהוא מלמד אותי ?
כי אם הוא רק יודע תיאוריה מבחינתי זה לא מספיק טוב.

AlexCoaching

New member
בוא נתחיל מהמשפט הזה.

"כי חשוב לי לא לבזבז זמן, לא לבזבז כסף, להרגיש טוב עם עצמי בידיעה שעשיתי את הבחירה שהכי מתאימה לי."
אם אתה רוצה להצליח בצורה רצינית אני ממליץ כבר עכשיו להשתחרר מהמשפט הזה.
ולמה ?
כי בשביל לדעת מה נכון בשבילך תצטרך לנסות דברים. וכן להשקיע זמן וכסף.
בדרך תלמד מה פחות מתאים ומה יותר מתאים. תראה את זה כשכר לימוד.
יש משפט שאומר "שיפוט טוב הוא תוצאה של ניסיון, ניסיון הוא תוצאה של טעיות, וטעויות הן תוצאה של שיפוט רע."
תוכל לדעת מה באמת מתאים רק אחרי שתתנסה.

אפשר ללמוד מאנשים מצליחים בכל מיני דרכים. ולא חובה ללמוד רק ממאמנים.
לי אישית יש מודלים לחיקוי מכל תחומי החיים. ספורט, עסקים, קולנוע, מצויינות, מנטורינג ועוד.
יש הרבה מאוד ביוגרפיות של אנשים מצליחים.
יש הרבה מאוד ספרים של מאמנים ומנטורים מוכרים.
אפשר ללמוד גם מיוטיוב, בלוגים של מאמנים ואנשים מצליחים.
יש גם כמה של אנשים בארץ, תלוי מה התחומים שמעניינים אותך.
לדעתי ממש אין קשר בין היכולת שלך לסיים תואר באוניברסיטה ליכולת שלך להיות מאמן טוב.
מהסיבה הפשוטה שאימון זה לא תחום תיאורטי.

היתרון של תואר הוא במתן מסגרת ללימודים.
פשוט הרבה אנשים לא מרגלים את עצמם ללמוד באופן קבוע בכוחות עצמם.
אבל אם אתה בונה לעצמך הרגלי למידה עצמית ויישום. אתה בהחלט יכול להיות המון באופן קבוע בכוחות עצמך.

מאיפה להתחיל ?
תגיד לי אתה מאיפה תרצה להתחיל ? מה הכי מרגש אותך לעשות ?
שורה תחתונה זה צריך להתאים לך ולא מה שמתאים לאנשים אחרים.
כמו שאתה רואה חלק יגידו שתואר זה שימושי.
לעומתם אנשים כמוני שתמיד מחפשים איך אפשר ליישם תיאוריה, יגידו שזה ממש לא רלוונטי.

tomer shamir

New member
החלטתי מאיפה להתחיל..

אני רוצה להתחיל בלהכיר אנשים שמתעסקים באימון, מאמנים, או באנשים שרוצים להיות מאמנים. בגלל ז הגם התחלתי לכתוב פה, היה לי מאד משמח למצוא את הפורום הזה.

אני מסכים עם כל מילה שלך,
קודם כל ביחס ללהשתחרר מה משפט שלי. לצערי עדיין התמודדות עם כשלון ועם "טעויות" אני יודע שטעויות זה טוב, אבל להתחיל ליישם את זה בפועל עדיין קשה לי (אני עובד על זה!)
אם זאת, אני כרגע רק יוצא מהצבא, בחיים שלי לא השקעתי הרבה כסף במשהו. בחיים שלי לא הרווחתי הרבה כסף. גם יש לי יחס דיי שלילי לכסף שאני עובד ומשנה.
אז באמת שזה קשה לי. כי לימודים מדברים על סכומים גדולים, אני מפחד. חשוב לי להיות זה שעושה את הבחירות הנכונות, זה שלא טועה. קשה לי לוותר על ה"תואר" הזה. לצערי..
וטוב שאני מדבר על זה פה, ככה יהיה לי יותר קל לעבוד על זה ^ ^
"תוכל לדעת מה באמת מתאים רק אחרי שתתנסה. " אתה צודק, וביחד עם זאת ככל שאשתמש בניסיון של אחרים ככה גדל הסיכוי שלי להרגיש שבחרתי נכון. ולפיכך אני מרגיש יותר טוב.

כיוון שאני מסכים אם כל מה שאמרת, אתה מוזמן להקל עליי, מעניין אותי מי המודלים לחיכוי שלך? אתה מוזמן לחלוק איתי באנשים בבלוגים ובספריהם. אני אוהב להתפתח. *-*
התאוריה מעניינת אותי כיוון שהמסגרת מעניינת אותי, מסגרת רצינית של לימודים אוכל ללמוד להתבגר ולהתנסות שם בכלכך הרבה דברים. אלה אתגרים חדשים. בנוסף לסביבה מעודדת הלמידה הזאת.
להכיר אנשים שמעוניינים ללמוד זה מעניין ואף ללמוד ביחד איתם.
יש לי רצון מאד גדול גם ליישום.

תודה אלכס :]

ommerl

New member
כמה תשובות

אני לא מאמן אבל עוסק בתחום די דומה מכמה בחינות לכן אני מרשה לעצמי לענות לך:

3- לא. לא חושב שתואר ראשון הכרחי. אני חושב שמה שהכרחי זה שמאמן/מטפל/אדם שעוסק בעזרה לאנשים אחרים צריך לשקוד על פיתוח עצמי ושיפור עצמי. לימודים אקדמיים זה דבר שמאוד מאוד מפתח אותך בתור בן אדם. נותן לך כלים לחשוב, כלים לבקר מידע, כלים לקבל מידע, כלים ללמוד, מחדד את המוח. זה נותן המון לא משנה מה אתה לומד. וזה מרחיב אופקים מאוד.

אני חושב שזה מומלץ ביותר אבל זה לא תנאי הכרחי כדי להיות מאמן. לראיה- אנטוני רובינס, אני חושב שאפשר לומר בבטחה בלי שאנשים יתנפלו עליי שהוא אחד הקואוצ'רים הכי מוצלחים אם לא הכי מוצלח שיש. הוא לא למד באוניברסיטה ולא בתיכון. הוא נוהג להזכיר ש "i have no education except selfe education" כלומר- שאין לו השכלה פורמלית. הוא למד את עצמו.

אבל.. לאנטוני רובינס לא הייתה ברירה כי הוא חיי בעוני בתור ילד. אם יש לך יכולת לרכוש השכלה פורמלית באוניברסיטה זה רק יחדד אותך.

בנוגע לשאר השאלות, אין לי מושג

שבת שלום

tomer shamir

New member
ommerl

NLP בהחלט דומה לתחום האימון והוא מעניין גם אותי :]
אני מסכים איתך, מאמן צריך לשקוד על פיתוח עצמי ושיפור עצמי. בצורה תמידית.
זה מה שאני שואף להבין, מה יגרום לי להתפתח בצורה הטובה ביותר. האם להתחיל ללמוד לתואר או להתחיל ללמוד אימון אישי?
אני סה"כ רוצה להיות אדם חזק יותר ומאמן טוב יותר.

טוני רובינס הפך להיות קואצ'ר מוצלח בלי שלמד באוניברסיטה והצליח לדעתי כי הוא היה נחוש ושם דגש על יישום הדברים ובדיקה אמיתית מה כן באמת משפיע.
ואני שרוצה להיות מאמן טוב שואל את עצמי האם אני באמת צריך ללמוד תואר ראשון קודם. ויש לי כל כך הרבה אפשרויות איך ללמוד איפה ללמוד ממי ללמוד. וכמובן.. ליישם.
"זה(תואר ראשון) נותן המון לא משנה מה אתה לומד. וזה מרחיב אופקים מאד" - עד כמה זה לא משנה?..
אם אחליט ללמוד תואר ראשון, גם פה אני לא בטוח מה אני אלמד, איזה תואר יפתח אותי הכי הרבה, יתרום לי הכי הרבה? ..

שאלה מספר "3" היא בהחלט שאלה גדולה. תודה על ההתיחסות.

ommerl

New member
ממה להתחיל..

אני לא חושב שזה משנה אם תתחיל מתואר או מאימון אישי. אני התחלתי ללמוד NLP לפני שהתחלתי ללמוד לתואר ואני מכיר מישהו שהגיע לתחום אחרי תואר בכלכלה וקריירה בהיי טק והוא מאוד מוצלח.

מבחינה פרקטית תדע שקשה מאוד לעסוק בתחום במקביל ללימודי תואר ראשון מצד אחד, מצד שני ללמוד אימון לוקח הרבה פחות זמן מאשר ללמוד לתואר ואחרי שאתה מסיים ללמוד פורמלית, אתה ממשיך ללמוד באופן לא פורמלי (ספרים, עיסוק בתחום).

התואר שיפתח אותך הכי הרבה הוא תואר במה שמעניין אותך. באמת באמת לא משנה אם זה תואר בכלכלה, מדעי ההתנהגות, כימיה, ביולוגיה או פיזיקה. כל תואר ידרוש ממך לחדד את החשיבה והמוח, ורק אם התחום מעניין אותך תהיה לך מוטיבציה להתחדד. שים לב- העיקר זה חידוד החשיבה והרחבת האופקים. תואר ראשון לא נותן לך שום דבר פרקטי. רק יכולת אקדמית.

tomer shamir

New member
"מה שהכי מעניין אותי"

אני מסכים, ואני מניח שאני צריך לחקור יותר בסוגי התארים הקיימים. כרגע מעניין אותי כל מה שקרוב לאימון. שזה אומר:
פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, חינוך, מנטורינג, NLP. לא רק תארים כמובן.
איך שאני עכשיו מבין כל האפשרויות אני באמת לא יודע מה הכי מעניין אותי, אני רק יודע שמה שקרוב לתחום האימון ומה ששימושי הוא המעניין אותי.
לדוגמא פסיכולוגיה כמובן זה מעניין, ויצא לי לעשות קורס אחד בפסיכולוגיה, אבל החוויה שלי לדוגמא שזה מעט חופר. זה מעניין אבל יש גם חסרונות. קשה לי להחליט.

תודה :]

ommerl

New member
אגלה לך סוד:

כל הלימודים באוניברסיטה זה מאוד חופר. נשמע שפסיכולוגיה זה הכיוון שלך.

Optimistic Girl

New member
צטערת

כשראיתי את טוני לראשונה
לא הבנתי למה כולם מתלהבים ממנו
משהו בדיבור ושפת גופו לא מתחברת עליו... בכלל לאאא...

הדעה שלי שונה
טוני רובינס הצליח גם בגלל מה שאתם אמרת
אבל בעיקר גם בגלל שיווק עצמי וקשרים עם האנשים הנכונים ששיווקו אותו
כי שמו הולך לפניו והרבה מתלהבים ממנו
יש לו ידע
אך אישית אני ממששש לא מתלהבת ממנו! אין לי 'כימיה' איתו.

אל תשכחו שבימנו שיווק טוב
וקשרים
חשובים גם

ובכלל צריך לעשות מודלינג עליו
החדשות הטובות הן שבקרוב יהיה קורס מודלינג עם הטוב בישראל
בקרוב החדשות יצאו לכולם
זה עוד טרי
יש ל מה לחכות

AlexCoaching

New member
ואיך הוא ?

פיתח קשרים ויכולות שיווק אם לא בעזרת הרבה נחישות ויישום.
שמו הולך לפניו כי הוא גרם לזה לקרות.
הוא התחיל כילד עני וחסר כל.
מין הסתם אף אחד לא היה משווק/מכיר אותו, בלי שהוא היה נחוש ומפתח הרבה יכולות כמו שהוא עשה.

למעלה