תנאי עבודה

מצב
הנושא נעול.
תנאי עבודה

תנאי עבודה
התחלתי באמצע חודש שעבר עבודה חדשה מהשעה 8:00 עד השעה 17:00 ימים א' עד ה'. בשיחה המקדימה נאמר לי שהשכר הוא מינימום ועבור נסיעות אקבל החזר. לאחר כשבוע נודע לי שהכוונה הייתה שכר לפי שעה. שאלותי הן, בחודש הבא חלים חגים ויוצא שלא יצא לי שכר גבוה, האם אקבל איזה שהוא פיצוי על כך או שברגע שהשכר הוא לפי שעה איני זכאית לשום שכר. דבר נוסף, באמצע השבוע עברתי ניתוח שבו שוחררתי אותו היום וקיבלתי חופשת מחלה עד לסוף השבוע, האם עבור הימים האלה אקבל שכר כפי שמקבל עובד שעובד לפי שכר חודשי או שאיני זכאית מכיוון ששכרי או לפי שעה. שאלה אחרונה לגבי ימי חופש, לכל עובד מגיע יום חופש בחודש האם גם לעובד שמקבל שכר לפי שעה זכאות לקבל יום חופש בתשלום.

שיר ורד

New member
חגים, מחלה וחופשות

תנאי עבודה
התחלתי באמצע חודש שעבר עבודה חדשה מהשעה 8:00 עד השעה 17:00 ימים א' עד ה'. בשיחה המקדימה נאמר לי שהשכר הוא מינימום ועבור נסיעות אקבל החזר. לאחר כשבוע נודע לי שהכוונה הייתה שכר לפי שעה. שאלותי הן, בחודש הבא חלים חגים ויוצא שלא יצא לי שכר גבוה, האם אקבל איזה שהוא פיצוי על כך או שברגע שהשכר הוא לפי שעה איני זכאית לשום שכר. דבר נוסף, באמצע השבוע עברתי ניתוח שבו שוחררתי אותו היום וקיבלתי חופשת מחלה עד לסוף השבוע, האם עבור הימים האלה אקבל שכר כפי שמקבל עובד שעובד לפי שכר חודשי או שאיני זכאית מכיוון ששכרי או לפי שעה. שאלה אחרונה לגבי ימי חופש, לכל עובד מגיע יום חופש בחודש האם גם לעובד שמקבל שכר לפי שעה זכאות לקבל יום חופש בתשלום.
חגים, מחלה וחופשות
לעובד בשכר מגיע תשלום בגין חגים בהתקיים התנאים הבאים: החג חל לאחר שהעובד כבר עובד 3 חודשים, הוא עבד ביום העבודה האחרון שלפני החג ובזה שאחריו או נעדר מהם בהסכמת המעסיק. בקיצור, את חגי תשרי פספסת, בפסח אולי תקבלי . לעובד בשכר מגיעים ימי מחלה כמו לכל עובד. ימי המחלה ניתנים מתוך הצבירה (1.5 ימים לכל חודש עבודה עד לתקרה). בגין יום מחלה ראשון לא משלמים, ימים ב-ג משלמים 37.5% מהשכר הרגיל, מעבר לכף 75%, כל תקופת מחלה מתחילים את הספירה מחדש. לעובד בשכר מגיע חופש כמו לכל עובד, מספר ימי החופשה נקבע על פי הותק ואחוז המשרה שלו (בערך). המעביד הוא זה שאמור לקבוע את מועדי החופשה, אך בהרבה חברות מתיחסים ברצינות לבקשותיו של העובד לקבל את החופשה במועד הנוח לו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה