תנאי עבודה

shirani

New member
תנאי עבודה

התקבלתי לעבודה חדשה, מכיוון שרק עכשיו יצאתי לשוק העבודה אין לי כלל מידע לגבי תנאי העבודה שמגיעים לי: משכורת, תנאים סוציאליים, שעות עבודה וכו'. מהם התנאים המקובלים כיום ברב מקומות העבודה בעת חתימת חוזה? ועוד שאלה, האם מקובל להתמקח על משכורת במידה וזו נראית לי נמוכה מדיי?

dominogrose

New member
בדיוק נכנסתי לפה בשביל לשאול

שאלה דומה....
רציתי לדעת מה התנאים המקובלים. אני בדיוק מתחילה לעבוד, ורציתי לדעת מה אני בתור עובדת צריכה לקבל מהמעסיק שלי. הפסקות, המשכורת. האם כל עבודה מחוייבת לשלם לי על נסיעות? יש עוד משהו שאני צריכה אולי לקבל ואני לא יודעת...?

orom

New member
חוץ ממשכורת- שכר עבודה

את זכאית ל...
גמול שעות נוספות (אם את לא גלובלית שאז זה כבר כלול בשכר מכלתחילה)
דמי מחלה
חופשה
ביטוח פנסיוני/הוני
ארוחות/ הפסקה לצורך ארוחה-מנוחה
קרן השתלמות
נסיעות אופי הזכויות נובעות מהתפקיד אתו את הולכת לעשות (לדוגמא למורה יש תנאים שונים מאשר למישהו שעובד בחקלאות ותנאים של משמרות לא זהים לתנאים של רואה חשבון) על פי התפקיד אליו את מועמדת אוכל לפרט יותר לגבי הסעיפים המעניינים אותך.

dominogrose

New member
תודה ../images/Emo13.gif

העבודה חייבת לספר לי ארוחה בכל משמרת? אני עושה משמרת של 7-8 שעות.

orom

New member
באופן עקרוני מעל

שש שעות עבודה מגיעה לך הפסקה. העבודה לא חייבת לספק לך את הארוחה אבל את הזמן לאכול- לצאת החוצה לרכוש משהו לאכול או לאכול משהו שהבאת מהבית.

orom

New member
על שכר תמיד כדאי להתמקח

השאלה היא מה תשיגי בזה- זאת אומרת האם יש לך כמה שכר או זו הצעת השכר היחידה שלך? האם התנאים הנלווים טובים? האם זהו מקום שישקיע בך וילמד אותך ואז יכול להיות שהשכר נמוך מפני שעלות הלימוד כלולה בו.

shirani

New member
העבודה היא בתחום הביולוגיה

כרגע זוהי הצעת השכר היחידה שלי. אבל עדיין יחסית לשוק זוהי הצעה נמוכה. אני צריכה להחזיר להם תשובה בימים הקרובים. האם כדאי להתנות את ההעלאה בשכר כחלק מהתשובה או להגיד כן ורק אז לנסות לבקש שכר גבוה יותר?

orom

New member
האם ההצעה נמוכה באופן

משמעותי ביחס למה שמוצע בשוק? האם יש לך נסיון רלוונטי לתפקיד? האם היה לך קל למצוא את התפקיד הזה? תמיד אפשר להגיד שעכשיו את מתחילה בשכר הנמוך אבל בעוד X חודשים במידה ותמשיכי לעבוד ויהיו מרוצים ממך יעלו לך את השכר.

למעלה