תנאי העסקה

dadi1

New member
תנאי העסקה

שלום לכולם. אני לא בטוח שהגעתי לפורום הנכון - אבל אני מקווה שתגלו אורך רוח ל"סיפור שלי" ויהיו לכם תובנות מועילות ומקצועיות. אני בן 40 בעל משפחה, עובד בחברה מסוימת מספר שנים . לפני כשבוע פנו אליי ממחלקת כו"א, בהצעה לשנות תחום ולעבור לחברה בת אחרת בתוך הקבוצה אשר לא קשורה למקצוע שלי כלל . מדובר בחברת "סטארט- אפ" המונה כ-6 אנשים שנמצאת בשלבי הקמה, אשר כולם צופים לה עתיד מזהיר בעוד מס' שנים . הגעתי לראיון , שם נאמר לי שבגלל שאני עובר חברה (למרות שאני נשאר באותה קבוצה) צריך "לפתוח" את הסכם ההעסקה שלי ( מוזר- לא ? ). ההצעה הכספית שהציעו לי, לא רק שלא גדלה אלא הופחתה משמעותית ( הברוטו שלי כיום 17 א"ש, ביקשתי 22 א"ש והציעו 10 א"ש (-: ) . סירבתי בנימוס להצעה ונתתי לעניין "להתבשל " עשרה ימים . במקביל המשיכו לחפש מועמדים מחוץ לקבוצה ומתוכה, כאשר בתוך הקבוצה- כל מי שפנו אליו ומכיר אותי " הצביע עליי " . אתמול בתשע בערב יצרה עימי קשר מנהל כו"א הראשי של הקבוצה וסיפר לי שהם חיפשו די הרבה ואני המועמד המועדף עליהם והם מאוד רוצים אותי אבל יש בעיה עם התנאים שאני דורש מאחר וזו חברה בהקמה והם הקציבו לתקן שלי בין 8 ל-10 א"ש, אבל למרות זאת לאחר התייעצויות ובלה בלה בלה הוא יחרוג מכך והוא יתן לי את המקסימום שזה 14 א"ש . אני יודע שהם מאוד לחוצים לאייש את המשרה אבל גם לחוצים עליי- השאלה איך אני פועל על מנת למקסם את המצב לטובתי, מבלי למתוח את החבל יותר מדי ולפספס את המשרה . להלן טבלת השוואה של התנאים שלי כיום מול התנאים המוצעים : היום מוצע שכר ברוטו -------------------------- 17,000 ----- 14,000 שכר בסיס לחישוב תנאים סוציאליים -- 5,000 ------ 14,000 רכב ---------------------------------- דרגה 2 ------ לא סגור איזה דרגה ימי עבודה בשבוע -------------------- 6 ------------ 5 שנות ותק מחושבים ------------------- 5 ------------ 6 פלאפון -------------------------------- כלול ---------- כלול סטטוס-------------------------------- הסכם קיבוצי--- חוזה אישי הסכם--------------------------------- 3 ----------- ? מעמד--------------------------------- 11 --------- ? דירוג---------------------------------- 7----------- ? דרגה--------------------------------- 51 --------- ? הייתי שמח לשמוע את דעתכם : 1.באופן כללי על התנאים המוצעים מול התנאים הנוכחיים ? 2.מה ההבדל בין הסכם קיבוצי לחוזה אישי ? 3.האם באמת לא ניתן להישאר בהסכם הקיבוצי למרות שאני נשאר באותה קבוצה ? 4 .האם יש אופציות בחברת "סטארט אפ" ? אים אני יכול לדעת אם בחברה הזו יש אופציות ? אם יש- כמה מבקשים ? 5.איזה הטבות כספיות אני יכול לבקש מעבר לשכר שיהיה להם יותר קל לוותר בעניין ? 6.מאוד חשוב לי רכב גדול ( דרגה 3 ) במקום הרכב שלי היום ( דרגה 2 )- האם יש דרך "יצירתית " לשכנע אותם לשדרג לי ( מדובר ברכבי ליסינג ). 7.האם מקובל לשלוח בן אדם מקצועי שינהל את המו"מ הזה במקומי? אם כן- איך אני מגיע לאיש כזה ? תודה מראש וחג שמח .

mosdan

New member
לדדי המתלבט

ממה שאני מבינה אתה מעוניין במשרה, וגם מאד מחמיא לך שרוצים בך, ואין ספק שזה מחמיא! אך אני שומעת התלבטות שאני לא בטוחה שמהותה העיקרית היא השכר והתנאים שהוצעו לך. לכן לפני הכל אני מציעה לך לעשות עבודה קטנה עם עצמך - תנסה לאפיין פרמטרים החשובים לך במקום עבודה (שאחד מהם הוא שכר, אבל יש עוד אחרים למשל אפשרות להתפתחות מקצועית, סביבה חברתית וכו') - מפה את כל אחד מהתפקידים על פי הפרמטרים האלה - תן ציון מ-1 עד 10 לכל אחד מהפרמטרים בכל תפקיד. ותראה מה תקבל. רשום לפניך את החסרונות והיתרונות של כל אחד מהתפקידים - בצורה זו יעלו לך אולי גם עוד דברים שאתה צריך לבדוק בעבודה החדשה וגם יעזור בהתלבטות. קצת ההתייחסות לנתונים שנתת: הייתי רוצה להתייחס לטבלת ההשוואה שרשמת - בולט לי במיוחד שכר בסיס לחישוב תנאים סוציאליים שמשתנה משמעותית לטובה! המשמעות היא שהשכר המחושב לפנסייה, ביטוח מנהלים, קרן השתלמות וכו' - חלק המעביד מחושב על פי 14,000 ש"ח שזו תוספת משמעותית לדעתי. כמו כן גם ימי העבודה שהופכים מ-6 ימים לחמישה ימים - גם השכר היום אתה מקבל 17000 ש"ח ל-6 ימים ובמוצע 14000 ל-5 ימים. לא ברור מהטבלה איזה תנאים סוציאלים יש לך בכל אחד מההצעות הכוונה לביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל וכדומה - חשוב להשוות ואם לא מחושב בשכר זה הטבות כספיות ששווה לבקש. גם לגבי פלאפון ורכב - לא ברור אם הגבלות סכום וגם אם יש השתתפות שלך גילומים וכדומה. לגבי הסכם קיבוצי וחוזה אישי - בכל אחד מהם יש את היתרונות והחסרונות שלו - שווה לבדוק מה תוכן ההסכם הקיבוצי שאתה שייך אליו היום, ולבדוק מהותו מול החוזה האישי שמציעים לך, יכול להיות שיעלו לך עוד צרכים/חסרונות/ויתרונות בכל אחד מההצעות. - במקרים רבים לדעתי הסכם קיבוצי יכול להגביל ולא צריך להיבהל לעבור לחוזה אישי שמאפשר יכולות טובה יותר של משא ומתן ולא היצמדות להסכם שבו כלולים כל עובדי החברה. לגבי האופציות - תשאל עם יש אופציות - ואם החברה מבטיחה לדעתך יכול גם להשתלם. לגבי כמה אחוזים - לא יודעת לגבי הרכב - מאחר מדובר ברכב ליסינג - בדוק מה החלק שלך ועד כמה שאני יודעת מקומות עבודה מאפשרות עליו בדרגה עם תוספת כספית של העובד - לדעתי אל תנסה להיות יצירתי פשוט תבקש לעלות בדרגה בלי תוספת כסף כפיצוי על ירידה בשכר בחברה החדשה. דדי, נראה לי שעד כה הצלחת במשא ומתן, תלמד את החומר, תתכונן תגיע בהיר עם הרצונות שלך לתפקיד (לאחר העבודה שתעשה על פי ההצעה שלי בתחילת המסר), תגיע עם בטחון שאתה יודע ורוצה - וכל השאר יהיה הסטוריה! הרבה הצלחה אריאלה מוזדן מאמנת קריירה ויועצת ארגונית הקשבה כבסיס להצלחה נייד 05078773737 www.seastar.co.il

למעלה