תנאי העסקה באנגליה

תנאי העסקה באנגליה

שלום רב, אני גרה באנגליה עם אישור עבודה של תושבת האיחוד. השבוע, לשמחתי, קיבלתי הצעת עבודה למשרה מלאה ויש לי ביום רביעי שיחה על תנאי ההעסקה וחתימה על חוזה. רציתי מאוד להגיע מוכנה לפגישה ואשמח לעזרת המבינים בכמה תשובות לשאלות: 1. נאמר לי סכום שכר חודשי - האם זה בדר"כ ברוטו או נטו? 2. האם הסכום שנאמר בדר"כ כולל נסיעות? 3. האם יש תנאים סוציאליים באנגליה- ביטוח בריאות, ימי חופש, ימי מחלה, פנסיה, קרן השתלמות? 4. איזה מיסים יורדים משכר חודשי של בין 1500 ל- 2000 פאונד בחודש? תודה רבה!

avigdor69

New member
תשובות

. נאמר לי סכום שכר חודשי - האם זה בדר"כ ברוטו או נטו? ברוטו 2. האם הסכום שנאמר בדר"כ כולל נסיעות? כן 3. האם יש תנאים סוציאליים באנגליה- ביטוח בריאות, ימי חופש, ימי מחלה, פנסיה, קרן השתלמות? כן : ביטוח בריאות, ימי חופש, ימי מחלה, פנסיה 4. איזה מיסים יורדים משכר חודשי של בין 1500 ל- 2000 פאונד בחודש? תבדקי באתר של PAYE חפשי בגוגל ותכניסי הנתונים שלך באתר

yo1311

New member
response

1. salary is always quoted 'pa' [per annum] and gross [i.e. before any deduction for taxation etc] 2. no, but you might be able to apply for a season loan ticket [if you buy annual season ticket] 3. This is something you ought to discuss with your employer! it is part of your written work contract, which should state your annual leave, and any pension arrangement [usually it is superannuation], and how to join, sick leave etc, and of course notice period if either side wishes to terminate the employment contract. 4. taxation: National Insurance contribution and income tax. I suggest you google the web for further information, such as workers rights. good luck​

תשובות זריזות

1. שכר חודשי נאמר בברוטו תמיד. אגב, נהוג להגיד את השכר השנתי ולא החודשי. 2. הסכום שנאמר לך בד"כ כולל הכל. 3. בבריטניה יש ביטוח בריאות ממלכתי. חלק מהמעבידים נותנים ביטוח משלים (יש ביטוחים טובים יותר ופחות, אפשר לברר את התנאים), החוק מחייב 20 ימי חופש בנוסף לחופשות הציבוריות, יש מעבידים שנותנים יותר מזה, בד"כ אסור לצבור חופש משנה לשנה. לחלק מהמעבידים יש חברות בתכניות פנסיה כאלה ואחרות וביטוח חיים, אם לא, אפשר לעשות לבד בכל מקרה יש תשלומי ביטוח לאומי. אין קרן השתלמות. 4. מדרגות המס הן בערך: אין מס על 6,500 פאונד בשנה, על הכנסה בין 6,500 ל-37,000 בשנה משלמים 20% מס, בין 37,400 ל-150,000 משלמים 40% ומעל זה אדוננו דרלינג גובה 50%. יש גם ביטוח לאומי.

TrigATUSA

New member
הבהרה לתיקון

מה שאומר, שאם לא עובדים בחופשות הציבוריות (8 ימים) נשאר מינימום של 20 יום, אבל המעביד לא מחוייב לתת לך חופש בחופשות הציבוריות, אלא בימים אחרים לפי בחירתו

eyshap

New member
ואם המעסיק ממש רע...

אז הוא סוגר את החברה בין כריסטמס לראש השנה ומכריח אותך לצאת לחופש על חשבון ימי החופשה השנתית שלך שיורדת אז לבערך 10 ימים (זה לפחות מה שאני עשיתי לעובדים שלי)

למעלה