תן ביס/סיבוס

genric nick

New member
תן ביס/סיבוס

שלום,

אני חדש בעולם הייטק ויש לי שאלה צעירה.
אם למישהו היא נראת הזויה, אודה לתשובה בהודעה פרטית.

קבלתי כרטיס סיבוס מהמעסיק. כל יום יש הקצאה של X ש"ח שנעלמת בסוף היום.

ב99% מהמקרים אני לא מגיע קרוב אפילו לגובה ההקצאה.

כבר בררתי, הכרטיס תקף בימים א-ו בכל מקום.

*בימים שנשאר לי כסף במכסה היומית, זה בעייתי לדעתכם שאזמין אוכל בערב (אחרי שעות העבודה) בעיר מגוריי שאינה עיר העבודה שלי?

*בימים שאני לא עובד - שישי, יום חופש, חול המועד שהיה עכשיו - לדעתכם זה נורא אם אזמין מנה עם הכרטיס לבית?

*לדעתכם המעסיק בכלל בודק מי מזמין איפה? מבחנתו כל עוד אני לא חורג בתקציב הכל בסדר. לא?

צריך לברר עם המעסיק

אצלנו שאלו את איש הכספים והתשובה שלו היתה משהו בסגנון "אני לא רוצה לדעת מזה".
בבחינת "אני לא אבדוק ואתם תעשו מה שאתם רוצים".

במקומות אחרים אני יודע ששימוש בכרטיס מיועד אך ורק לארוחות בזמן העבודה ושימוש בכרטיס מחוץ לשעות העבודה נחשב כהתנהגות מאוד לא נאותה.

genric nick

New member
אני פוחד לשאול שאלת קידבג

איך לנסח את זה?

לא רוצה להתפס כקמצן או כשוקיסט

genric nick

New member
אוכל לשאול גם על ימי שישי וחול המועד

בהם הכרטיס פתוח למרות שאני לא עובד

או שזו כבר שאלה נצלנית וחצופה?

herouth

New member
נראה לי שזה לא יעבוד.

ולא ממליצה לך לעשות את זה. לגבי ימי עבודה, אתה יכול לשאול: "אם לא ניצלתי את מלוא היתרה בכרטיס, אני יכול לנצל את מה שנשאר בשעות הערב?" ותראה איך מגיבים.

Arana

Well-known member
מנהל
אם לא נעים לך לשאול ישירות את הבוס

האם יש מישהו בחברה שחונך אותך / עוזר לך להתאקלם / / מכניס אותך לעניינים / מינו אותו לעזור לך? במקרה כזה, ביחד עם כל יתר השאלות הענייניות אתה יכול לשאול אותו מה המדיניות אצלכם והאם מקפידים שתשתמש בכרטיס רק בשעות העבודה.

לי באופן אישי נראה לא תקין להשתמש בכסף הזה לאוכל מחוץ לשעות העבודה, אלא אם כן, כמובן, מבחינת החברה זה בסדר. בהקבלה למקום העבודה שלי, היכן שיש חדר אוכל לארוחת צהריים, היו מקרים של אנשים שהגיעו עם קופסאות, מילאו אוכל ולקחו הביתה. זה כבר ממש מוגזם בעיני.

זה ענין של גישה

האם הכרטיס הוא הטבה לה זכאי העובד בסך X שקלים בחודש או אולי הכרטיס הוא לא יותר מתחליף לארוחות צהריים בעבודה.

אם נשווה את זה לחדר האוכל בעבודה שלך, ברור שמי שלוקח עוד אוכל הביתה מגזים.
מה היה קורה אם עובד אומר "אני לא רעב עכשיו, אני אקח בקופסה את הארוחה שלי, אשמור אותה במקרר לאחר כך"?
האם גם זאת הגזמה?

מה אם ה"אחר כך" הוא אחרי שעות העבודה?

littlerunaway

New member
בזמנו, כשעוד הייתה לי עבודה,

הייתה לנו אפשרות לשלם עם הסיבוס 4 פעמים בחודש (38 ש"ח כל פעם) בחלק מהמסעדות באיזור. בסוף החודש אם נשאר משהו זה היה מתאפס. מאחר ולא הייתי מנצלת את זה אף פעם לארוחות צהריים (לא הייתי אוכלת צהריים פשוט) מדי פעם בדרך הביתה הייתי נכנסת לאחת מהן ולוקחת טייקאווי הביתה לערב. אני לא רואה בזה שום דבר רע.
אם יש לו הקצבה מסויימת ליום מה זה בעצם משנה אם הוא מנצל אותה לצהריים או ערב בבית?

Arana

Well-known member
מנהל
לדעתי המקרה שהצגת שונה

אם הוא בכלל לא אכל באותו יום (כמו שקרה אצלך) ורוצה לקנות אוכל בסיום יום העבודה ולאכול בבית, זה שונה בעיני ממצב שבו הוא אכל צהריים על חשבון הכרטיס, ובנוסף קונה עוד אוכל הביתה, או ביום שישי וחול המועד, כשהוא בכלל לא עובד.

גם אצלי בעבודה יש אפשרות (כמו שכתב מאליו יובן) לאכול בחדר האוכל, או לקבל את אותה מנה ארוזה - במקרה כזה אף אחד לא יודע (וגם לא אכפת להם) אם את באמת אוכלת את המנה במשרד או מדלגת על ארוחת הצהרים בעבודה ולוקחת אותה הביתה, כמו במקרה שלך.

המצב שסיפרתי עליו שאנשים מילאו קופסאות לקחת הביתה דומה בעיני לשימוש בכרטיס סיבוס בימי חופש; בחדר האוכל מקבלים מנה עיקרית אחת תמורת תלוש ארוחה, והתוספות (אורז, ירקות, מרק וכדומה) הן חופשיות. האנשים מילאו את הקופסאות מהעמדות של התוספות. לכאורה הם באמת יכולים לאכול מהן כמה שהם רוצים בלי הגבלה (בהקבלה לכרטיס הסיבוס עם עודף הכסף), אבל זה לא אומר שהם יכולים לנצל את זה למלא בהם את המקרר הפרטי.

littlerunaway

New member
אבל יש לו הקצבה מסויימת ליום

כך שהוא לא יכול להשתמש בסכום כפול ביום אחד בצהריים ואז שוב בערב. אבל אם הוא השתמש חצי בצהריים, מה הבעיה לנצל את החצי השני לערב?
עיניין החדר אוכל והתוספות החופשיות הוא קצת אחר העיניי. בדומה לאנשים בבתי מלון שאוכלים ארוחת בוקר ואז לוקחים עוד אוכל לשאר היום. זה באמת לא לעיניין לדעתי. אבל אני חושבת שזה לא בדיוק המצב פה.

Arana

Well-known member
מנהל
תראי, אני לא יודעת מה המדיניות של החברה שלו

לכן אני (וגם אחרים) אמרו לו לשאול. יכול להיות באמת שלא אכפת להם וזה מקובל שם.

אני רואה את עניין ההקצבה בכרטיס בצורה עקרונית כמו התלוש בחדר האוכל: העובד אמור לקבל ארוחה אחת במהלך שעות העבודה, וזה שנותנים לו קצת יותר כסף (כי אולי רוצים לאפשר לו לאכול במקומות יותר יקרים, או לאכול עוד משהו במהלך היום אם הוא עובד הרבה שעות, או אולי הוא עובד עם לקוחות ומזמין אותם לקפה) לא אומר שהוא חייב לנצל את כל הסכום כל יום עד הסוף. כמו שאם חדר האוכל פתוח במשך שעתיים והתוספות חופשיות - אני לא אוכל פעם אחת, ואז אחזור אחרי שעה לעוד תוספות, למרות שטכנית זה אפשרי.

ימי שישי וימי חופש, כשהוא לא עובד - כאן לדעתי כלל אין מקום להשתמש בכרטיס אם אין הרשאה של המעסיק.

אגב, הנה השרשור שהשואל פתח בפורום עבודה בהיי טק, מסתבר שיש מנהגים שונים בחברות שונות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=308&messageid=171724514

למעלה