תמ"ל - עד מתי???

rjf

New member
אני רואה שהרגזתי עם עניין הלפרנס...

לא התכוונתי. למי שטוב עם תמ"ל שימשיך... יש אבל עניין בעייתי עם חברות כאלא , למשל נסטלה שדוחפת (או דחפה) בעבר תמ"ל במדינות אפריקה - מה שגרם לנשים להפסיק להניק... במקום שגם ככה חסר אוכל זה לא ממש חכם... תודו...(אני לא מעורה בפרטים אבל יודעת שזה משהו שקיים וישנו והאנטרס לא תמיד נקי) לכך התכוונתי. לגבי החלב פרה. כל דבר במידה ואלא אם כן זה סימילאק צמחי גם זה על בסיס חלב פרה (אלא אם כן אני מאוד טועה) אותי כן מתריד שרופא ילדים אומר לאמא שעד גיל 3 צריך תמ"ל כי ילדים אוכלים מעט עד הגיל הזה... זו הצרה מאוד גרופת ומטעה - יש ילדים שכן בעייתים באוכל ויש הרבה מאוד שאוכלים יפה מאוד ונהנים מהאוכל.... והצהרה כזאת לאמא דאוגה בהחלט מפרנסת את חברות התמ"ל שלא בצדק ושלא ביושר....

rjf

New member
באמת למה?../images/Emo8.gif

טיעון מצויין יש לך לתמ"ל. אנחנו קונים משתמשים בלפחות 7 שקיות חלב בשבוע (אני עובדת בבית ושותה הרבה נס, הבן הגדול שותה לפחןת 3 בקבוקי חלב ביום ועוד קורנפלקס וכו... אין ספק שעדיף שכבר נקנה פרה...

אכדית

New member
גם אנחנו לא מחובבי החלב

כשאני יודעת מראש שבאים אורחים אני טסה לקנות
עכשיו הזכרת לי שאני צריכה לבדוק אם פחית הנס קפה שברשותינו עדייןם בתוקף

tiger mom

New member
בדיוק כמו אצלי

חלב רק כשיש אורחים. ולפעמים אני מגלה קפה ותה שפג תוקפו. אבל פסטה תמיד אפשר למצוא אצלנו

אז זהו, שאצלי זה קופסה לשבוע במקרה הכי טוב...

לפעמים הוא אוכל יותר, ויוצא יותר מקופסה לשבוע. המחירים עולים, וזו הסיבה שאני מעדיפה להפסיק. במעון הוא מקבל ארוחות מלאות, ושם הוא באמת לא כ"כ צריך מטרנה. אבל בלילה הוא פשוט לא מוכן לשתות מים! הוא זורק עלי את הבקבוקים שאני נותנת לו...

tiger mom

New member
בגיל הזה גם אצלנו הייה הרבה יותר

בגן היא אכלה טוב. בבית פחות ולכן הייתה צריכה לאכול בקבוקים של ממש. אבל לאט לאט התחלתי לדלל את הבקבוקים. ובמקביל להגדיל את ארוחת הערב. בלילה היא קיבלה תקופה ארוכה בקבוק מדולל מאד (200 מ"ל עם פחות מכפית של סימילאק). עד שעברנו למים סופית. עכשיו היא שותה בקבוק אחד של 140 עם כפית אחת לפני השינה. ובקבוק זהה בבוקר. בסופ"ש היא מקבלת גם שניים לפני שהיא נרדמת צהריים (בגן היא הולכת לישון בלי זה. בבית היא מתפנקת). אבל בגלל שכל הבקבוקים כל כך מדוללים זה יוצא לא הרבה בכלל. ושוב, לי זה יותר נוח מאשר חלב, כי חלב צריך לקנות טרי, וסימילאק אני קונה בסטוקים כל פעם שיש מבצע (לא קונה ביותר מ-30 ש"ח לפחית, אלא אם כן זה מקרה חרום).

שלי עדיין שותה 2 בקבוקים ביותר

לפעמים גם בקבוק 3 בצהרים, למשל ביום שישי מגיע מהגן עייף ולא רוצה לאכול, אז מקבל בקבוק לפני השינה. בבוקר אין מצב שיוותר, וזה גם שעת פינוק שלנו, מתחילים את היום בהתחבקות על הספה, עם בקבוקי טעים (הגדרת הדרדס) ולרוב גם ספר או שניים - לא רע בעיניי - בערב מקבל בקבוק כחלק מטכס שינה, ולפעמים משאיר את רובו, לפעמים אוכל את כולו. גם אני שמעתי את התיאוריה שעד גיל 3 זה מעולה כ"גיבוי" תזונתי, אני בינתיים לא רואה את זה ככזו בעייה שצריך לטפל בה.

שירז ב

New member
טיפת חלב ממליצים עד גיל 6

שלי בן שנתיים וחודשיים ובבוקר ובערב מקבל בקבוק מלא מטרנה + דייסות למיניהן לדעתי זה מצוין זה ההשלמה של מה שלא אוכלים במשך היום. אני מאמינה שברגע שהוא לא ירצה הוא לא יאכל. וההוכחה לכך היא שכשהוא מרגיש שבע הוא לא מסיים את כל הבקבוק.

lulyK

New member
מה? משרד הבריאות ממליץ עד גיל שנה.

אולי האחות בתחנה שלכם מקבלת אחוזים ממטרנה.

שלי היה מכור עד גיל שנתיים וחצי

ופשוט הפסקתי לו בכוח - לא קניתי וזהו. אם זה היה תלוי בו בטח עד לבר מצווה הוא היה ממשיך עם זה.

בוליפלג

New member
הקטנה בת 19 חוד', ואוכלת תמ"ל לפני השינה

240CC...פורמולה צמחית. עד לא מזמן אכלה גם בבוקר - נראה לי שנגמלה..
....כבר יותרק משבוע שלא 'נדרש'. בקיצור - נראה לי שנמשיך עד שתגמול את עצמה בהדרגה... חלב
ניסינו מספר פעמים, ללא הצלחה. השפריץ החוצה ברוב ששון ופאר....(סליחה על התיאורים
)

lulyK

New member
זה ייגמר כשתחליטי שזה ייגמר.

אין סיבה להמשיך לתת תמ"ל מעבר לגיל שנה. אני ממשיכה כי זה נוח לי (הוא בן שנה ו-11. הבכור נגמל בגיל שנתיים ומשהו כשהפסיקו לייצר את האבקה הספציפית שהוא המתכר אליה. אמרנו לו שנגמר ושמעכשיו שותים חלב רגיל, הוא קיבל את השינוי בשמחה).

שלי כבר ניגמל מעצמו-בן שנה וארבע חוד'

בבוקר כבר איןם מגיל שנה,ובערב לפעצים יש חלב פרה,תלוי בדרישה שלו(אבל בכל אופן החלה הוא בכוס)

מאוד משתנה בין ילד לילד...

בכורתי נגמלה עצמאית כבר בגיל 7 חודשים, היא פשוט היתה סרבנית תמ"ל-היתה מוציאה עם הלשון בכוח בכל פעם שניסיתי לתת לה, ומהר מאוד עברה למוצקים. הקטנה בת שנה ושלושה חודשים, הויא מעדיפה את התמל על כל אוכל אחר(פרט לבמבה).

infoheart2

New member
את הבוקר חתכתי להם בגיל די מוקדם,

אבל על הערב היה להם קה יותר לוותר ובצדק.. אבל אחרי גיל שנתיים כבר אף אחד לא היה עם תמ"ל אצלי בבית...

בסביבות שנה וחודשיים

היה לה וירוס של שילשולים והקאות, שבגללו היא לא יכלה לשתות מטרנה במשך שבוע, אז אחר כך כבר לא חזרנו לזה.

עד מתי שהוא ייסרב לקחת. נופר (הגדולה שלי)

שתתה תמ"ל עד גיל שנתיים וחצי וירדן סירבה לקחת תמ"ל ממש כשרון נולד (בת שנה ו-9) נראה עד מתי רון ייקח

למעלה