תמ"ל - עד מתי???

תמ"ל - עד מתי??? ../images/Emo95.gif

שלום לכם, התינוק שלי בן 14 חודשים, אוכל כמעט הכל (בשבת ניסינו קצת עוף, עבר בשלום
). השאלה שלי - עד מתי סביר שהוא ישתה תמ"ל? הוא מסיים קופסה תוך פחות משבוע ואני תוהה מתי זה יגמר? תודה לעונים

שלום גם לך../images/Emo140.gif

בן השנתיים וחודש שלי עדיין אוכל תמ"ל בוקר וערב. אין גיל אחיד לגמילה,כל ילד הוא עולם בפני עצמו. למה את רוצה לגמול?

סיבה מצוינת

אם הוא אוכל בריא ומאוזן לחלוטין ובכמות מתאימה לגילו והוא גם מסכים לזה הייתי מפסיקה.

הוא אוכל במעון ארוחות מאוזנות, בבית קצת פחות

אבל הוא לא מוכן בשום אופן להיגמל מהתמ"ל בלילה ובבוקר...

dafgol

New member
עד שיגמלו....

הבן הגדול שלי גמל את עצמו קצת אחרי גיל שנה וחצי. הבן הקטן של יכבר בן שנתיים ו 3 חודשים כמעט, עדיין מנשנש 4\3 בקבוק בבוקר, ובערב לפני השינה מנשנש לפעמים בקבוק למרות שאוכל ארוחת ערב "כהילכתה" איתנו. יש ימים שמדלג על בקבוק לחלוטין ויש ימים שמתעקש....אין חוקים. זה יגמר כשיגמר....
* בקבוק = תמ"ל של +- 240 *

rjf

New member
לא מבינה את ענין התמל.

אומנם אני מניקה את הילדים שלי אבל הבן שלי גמל את עצמו בגיל שנה בערך מיניקה ומקבל בקבוקי חלב ניגר. הוא אוכל טוב ומוזן ואני ממש לא מבינה למה אם אין רגישות לחלב צריך להמשיך לפרנס את החברות של התמל...

dafgol

New member
את צודקת....

אצלינו הסיבה העיקרית זו בעיקר רגישות בקיבה ( לא רגישות ללקטוז אבל רגישות מסויימת). עם הגדול אכן מהר מאוד עברנו לחלב ניגר, עם הצעיר זה בעייתי יותר.

המלצת רופאת ילדים

שלי נגמל באיזשהו שלב מעצמו, ובעקבות הדאגה של אבא התייעצנו עם רופאת הילדים שלו והיא אכן אישרה את הדאגה ואמרה שמכיוון שבגיל הזה הם אוכלים מעט מאוד, בהחלט מומלץ לתת תוספת תמ"ל עד גיל 3 פעמיים ביום בגלל כל הויטמינים, המינרלים והברזל. מוכרחה להודות שאני אכן יותר רגועה מאז שחזרנו לתמ"ל כי ככה גם אם לא אכל מי יודע מה במשך היום, אני יודעת שקיבל את מנת הויטמינים לאותו יום. לגבי חלב פרה, הדעות מאוד חלוקות אפילו לגבי מבוגרים (יש האומרים שאפילו למבוגרים הוא לא מתאים ושהוא באופן כללי המקור לכל החלות הרעות), אבל בכל מקרה אין ספק שאין בו את כל מה שיש בתמ"ל, המותאם במיוחד לצרכי הגיל הספציפי. דרך אגב- שלום לכולם. אמא לשליו בן שנתיים, חודש שמיני להריון... הייתי בהורים לתינוקות, עשיתי הפסקה של כמה חודשים בגלל כל מיני שינויים ועכשיו כשחזרתי חשבתי שכאן כבר יותר רלבנטי. אז אהלן...

אילתית 2

New member
שלום שלום לך..וברוכה השבה ../images/Emo140.gif

נעלמת לי מהפורום ההוא...ובכלל היו לנו מפגשים ושלחתי לך מסרים...ולא הבנתי איפה את מה איתך? עוד באילת? אם לא רוצה כאן אז שלחי מסר.... וטוב לראותך (וירטואלית אומנם) מקוה לפגוש אותך גם מחוץ למסך...

rjf

New member
אני מניחה שזה תלויי בילד - כמו שאמרתי

ילד שאוכל בצורה מאוזנת ובריאה יכול לקבל את כל הויטמינים והמינרלים שהוא צריך מהמזון בדיוק כמו מבוגר. אם לא אז אולי באמת צריך ....הבעיה עם תמ"ל שזה יוצר הרגל אצל הילד ויותר מפנק לו לשתות את זה מאשר לאכול... סוג של תלות שהיא מיותרת ולא בריאה ולא מעודדת אכילה נכונה

rjf

New member
גם לי יש . אנחנו מדללים לו את החלב ומגבילים

את הכמות אחרת הוא יהיה מוכן לשתות רק חלב בלי לאכול... ההבדל בין זה לבין התמלים הוא העלות וגם שאני לא חושבת שזה מספיק לו תזונתית ואני גם לא סומכת על זה כתחליף לאוכל

תודה על הברכות...

שמחה להצטרף. ואילתית- היייייי!!! רק עכשיו ראיתי את כל ההודעות של המפגשים... טוב לראות גם אותך.

tiger mom

New member
כי זה יותר נוח לי

ואין לי בעיה לפרנס את חברת התמ"ל. בסופו של דבר הן עזרו לי מאד בהתחלה (לא הנקתי). ויותר נוח לי לקנות 3-4 קופסאות במבצע ולהשתמש לאט לאט (כי היא מקבלת בקבוקים מהולים סתם בתור פינוק, מאשר לקנות חלב. אצלנו בבית לא שותים חלב בכלל. צ'ריו היא אוכלת בלי חלב. בעלי שותה אספרסו, אני לא שותה קפה. בקיצור, חלב זה רק בשביל הילדה. אז יותר נוח לי תמ"ל. ועכשיו כשאנחנו בשלב הקופסא כל 3-4 שבועות, אז 30 ש"ח זה לא הרבה בעיני בשביל הנוחות. שלא לדבר על זה שאני לוקחת את זה לכל מקום במקום לפול על אנשים עם בקשה לחלב (מסתבר שיש עוד כלה שלא ממש מחזיקים חלב בבית). למה לפרנס את חברות החלב?

mevav1

New member
בת 4 ועדיין שותה בקבוק סימילאק בערב

ולעתים!! גם בבוקר. אני לא רואה למה אני צריכה להפסיק לה את זה אם זה טעים לה ושתינו נהננות מהפינוק של זה. למה אני צריכה לפרנס אותם....אולי הם אלה שאחרים על הטוב שזה גורם לשתינו? לא תמיד צריך להביט בדרך השלילית...ישנם דברים שלא נעשים עם אקדח מכוון לרכה..ישנם דברים שהם מבחירה. אני לא אפסיק כל עוד בתי רוצה. ואגב, אני נותנת לה מדולל מעט, לא לחלוטין מלא רק בגלל החשש שזה יגרום לה לכאבי בטן חלילה, כי זה מה שקורה. אז אם הסימילאק גורם לה לכאלה כאבים, מה חלב פרה שנועד לא לנו אלא לגורי הפרה.??(אמרה זו שחיה על חלב ומאוד סבלת ממנו בבטן)..

למעלה