תמ"א 35

חורפנית

New member
תמ"א 35

אושרה לאחרונה. האם ידוע לכם היכן ניתן לראות מפות מעודכנות המכילות את כל השינויים שאושרו? תודה

חורפנית

New member
תודה לך

ואת הכתבות שצירפת קראתי עוד קודם. גם בגוגל הייתי לפני ששאלתי כאן. אני מחפשת מפה שמאפשרת הגדלה והתמקדות כמו באתר ה- GIS של משרד הפנים. הבעיה היא שהמפה שמופיעה שם (באתר משרד הפנים) היא ככל הנראה ישנה ולא מכילה את העדכונים האחרונים.

giba70

New member
התמ"א לא אושרה עדיין

מי שמאשר אותה זו הממשלה. ב-4/1/05 המועצה הארצית דנה בתמ"א והעבירה את המלצתה לממשלה. התקנון (ואני מניח שגם התשריט) יוצגו באתר משרד הפנים לאחר שתאושר. מקווה שסוף סוף היא תאושר, גם בגלל שאני תלמיד של אריה שחר

מתלהב

New member
דווקא נראה לי שנכון להציג לציבור גם

תוכניות בטרם אישורן..

giba70

New member
הן מוצגות בשלב ההפקדה להתנגדויות

אני לא יודע מתי זה בדיוק היה, אבל כל תכנית מוצגת לציבור טרם אישורה וכל בעל עניין יכול להגיש התנגדות. אני מניח שהתכנית הוצגה במנהל התכנון שבמשרד הפנים.

ש מים

New member
טעות: תמ"א אינה מופקדת!

תמ"אות אינן מופקדות. הן עוברות "סבב הערות" בועדות התכנון, א"כ מועצה ארצית מאשרת אותן וא"כ, האישור הסופי, ניתן ע"י הממשלה. ישנן תמ"אות (תמ"א 12, - 13, למשל) שאושרו ע"י המועצה הארצית, אך הממשלה לא אישרה אותן, ולכן הן חסרות תוקף, כמובן. ולא יכול שלא להתייחס לעניין פרופ' אריה שחר: עם כל הכבוד (ואני רחוק מלגרד את קרסוליו אפילו), גם הוא לא משתין אורניום מזוקק והשמש אינה זורחת לו מהתחת. או, בתרגום רש"י: הוא לא מושלם ולא כל דבר שהוא עשה או נגע בו הנו מושלם (ויש דברים שההיפך הוא הנכון לגביהם).

למעלה