תמ"א 35

ש מים

New member
מרינה חיפה: "הסיפור הלוהט"...

בכל גירסאות תמ"א 13 אין סימון למרינה במקום שמר מיצנע החליט להקימה. קיים רק עותק אחד (!!) שבו מסומן המיקום הנ"ל, סימון בכתב יד(
(לעומת שאר הסימונים, שמודפסים...). ועל האינטרפטציות שלך ושל שאר הקוראים אני לא אחראי...

המטיייל

New member
ש. אני לא מבין, אתה מגיב כאילו..

אתה קורא הודעות של מישהו אחר ולא שלי! אני טוען כמוך לגבי סימון המרינה בחיפה ואני מוסיף כי כל הפולמוס סביבה הוא עניין של יזמים שהעלו את העניין. הסימון הוא עקרוני, בכתב יד ולא מחייב שום דבר בטח ובטח שלו לקבוע את מיקומה על פי אותה תמ"א. האינטרפרטציות הן לא שלי (אני מבין אותה דווקא כמוך) אלא של אינטרסנטים. לגבי נושא ייבוש הקרקע: לטענתי זה יגרום בדיוק את אוות נזק שעושות המרינות כיום. אלא אם יפעילו מנגנוני ניהול הסעת החול. לגבי איים לתשתיות - גם כאן אני לא שולל. אני בכלל לא הבעתי דעה. מצידי יכול להיות מיועד לתשתיות, למגורים (עדיף פחות) או למיקום אנסר 4.

ש מים

New member
לא

לגבי מרינת חיפה, רק הוספתי אינפורמציה מעניינת, "סתם", מכיוון שאתה הזכרת אותה (
...).

ש מים

New member
ייבוש ים: הנסיון ההולנדי

עידכנתי את פורום "תכנון הסביבה" בדיון שלנו. אמנם לא היו שם תגובות (ולא נראה לי שמי מהם נכנס לכאן), אבל תגובה אחת הצלחתי לסחוט, והרי היא לפניכם, להעשרת הידע: "לגבי איים מלאכותיים והולנד - כמו שצויין בדיון שלכם - יש הבדל בין אי מלאכותי לבין ייבוש ים. הולנד בנוייה ברובה על דלתא ולכן מדובר יותר על ייבוש ועל טכניקות לשליטה (מירבית והיסטרית) של גובה פני הים מתחת לשטחי היבשה. זה יוצר בעיות מסוגים שונים וכבר היום הם מתחילים להרחיב את גובה התעלות שלהם לקראת הכנה לעליית גובה פני הים כתוצאה צפוייה של חימום אקלימי, הרטבה מחדש של ביצות שיובשו ועוד. זה לא המצב בארץ. איים מלאכותיים הם יצירה של אי מלאכותי בשטח הים עצמו (לא דלתא שניתן לראותה כשטח של בין ים ליבשה) על ידי יצירת יסודות שלא הולכים נגד הזרם (?!) ומילויים בחול. אכן מיומנות הולנדית. בגישה סביבתית - אני לא כ"כ סומכת על ההמצאה הזו, עוד לא ברורה ההשפעה על קו החוף, הים, בע"ח באזור ועוד כל מיני הפתעות שעלולות לצוץ כשכ"כ מתערבים בטבע לפתע פתאום. בעברית... עדיין לא ברורות כל ההשלכות וההשפעות, כלומר - יש להתייחס לכך בחשש. לדעתי." רשמה: siviva, פורום תכנון הסביבה בתפוז, הלומדת כיום תכנון סביבתי בהולנד, לתואר 2.

למעלה