מנסה לענות...
אז בעקבות זה שהתעוררתי מוקדם מידי בשבת בבוקר כי היה לי חלום הזוי ולא הצלחתי לישון.
יצא לכם לזכור חלומות שלכם?
תמיד.זוכר ושוכח מוקדם.. אבל היו כמה שבחיים לא יחרטו מהזכרון שלי.
הבעיה בחלומות, שברגע שעוברים השבועות \ חודשים הם מתערבבים בזכרונות ובאיזה שהוא שלב אחרי חודש שנה.. כל אחד והזה שלו, אם החלום היה ריאליסטי (לא חלום לא ריאליסטי) אתם לא תוכלו לדעת אם זה באמת היה חלום או לא. ואז יכולים לקראת די זה וו וכאילה..
אבל היו לי כמה חלומות שאני עף ומטייל בשמיים ... ברור.. שעד היום אני אוהב
איזה סוג חלומות אתם בדרך כלל זוכרים?
אם זה חלומות על אבא שלי אז אני זוכר, ואם זה חלומות טובים מאוד אני זוכר, זה הכי מבאס לקום מחלום כזה...שהכל מושלם אבא חי, המשפחה ביחד, כל החלומות שלך יתגשמו ואז להתעורר למציאות אחרת.
יצא לכם להיות בחלום צלול?
כן, אבל תמיד מתעורר מזה שאני יודע שאני חולם ...
יש המון שיטות להגיע לזה, כמה פסיכולוגים למשל מאמינים שבגלל שאין בחלום זמן (בתוך החלום אתם לא יודעים מה עשיתם או מה תעשו רק מה אתם עושים.. ושמתעוררים רק זוכרים את הכל) אז אם תסתכלו על השעון שלכם בחלום אתם לא תראו שעה.
או בגלל שיש דמוי עצמי שונה אז אם נסתכל במראה נראה משהו מוזר ולא את עצמינו כרגיל.
אבל פרויד אמר שלא ניתן לדעת אם באמת נחלום כי בחלום הכל נורמאלי, זאת אומרת אם נסתכל על השעון ולא נראה שעה אלא משהו הזוי, הדבר ההזוי הזה יראה לנו כמו משהו נורמאלי שבאמת נחשוב שזה מה שצריך לראות.
אבל כן לפעמים אני ידעתי שאני בחלום.
שהייתי ילד יותר
אתם מאמינים בפירושים של חלומות?
גם על זה פרויד אמר שזה לא מדוייק
בגלל שיש את כל האתרי טמטום האילה שכאילו מפרשים כל מני דברים הזויים.
אבל נגיד X אוהב כלבים מאוד וY פוחד פחד מוות מכלבים, אז אם X יחלום שכלבים גדולים רודפים אחריו, זה מסמל אולי שמשהו מתנגד אליו בחיים או משהו בוגד בו או שיש לו תחושת בגידה מסויימת כל עוד עם Y יחלום על זה הוא חולם על בריחה, ואל משהו שאולי מפריע לו או מאיים עליו.
אז אין באמת משהו גלובלי שיפרש חלומות.
ניסיתם פעם לכתוב "יומן חלומות"?
לא.. אני חתיכת בטלאה שמנה ואין לי כח ...
קרה לכם שהתעוררתם באמצע חלום ממש מעניין וניסיתם להירדם שוב כדי לראות מה קורה בסוף?
ברווור !!!!! רק לראות את אבא שלי בסוף עוד פעם אחת..
או רק כדי לפתוח את המתנה הזאתי...
או לא יודע.. ברור !!!
אבל זה תגובה ריאלית שכולם רוצים לעשות.
ו... חלומות נעימים