תמשיכו לחלום

raptor89

New member
תמשיכו לחלום

אז בעקבות זה שהתעוררתי מוקדם מידי בשבת בבוקר כי היה לי חלום הזוי ולא הצלחתי לישון.

יצא לכם לזכור חלומות שלכם?

איזה סוג חלומות אתם בדרך כלל זוכרים?

יצא לכם להיות בחלום צלול?

אתם מאמינים בפירושים של חלומות?

ניסיתם פעם לכתוב "יומן חלומות"?

קרה לכם שהתעוררתם באמצע חלום ממש מעניין וניסיתם להירדם שוב כדי לראות מה קורה בסוף?

ו... חלומות נעימים

יצא לי להתעסק בחלומות לאחרונה

בעיקר בדיבור ותהייה עליהם.
חלומות זה עולם מרתק מאוד, שהלוואי והיתה לי דרך להבין אותו יותר.

יצא לכם לזכור חלומות שלכם? כן, אבל בדר"כ לא בשלמותם. מניחה שגם אלו שחשבתי שזכרתי בשלמותם, לא היו באמת שלמים.

איזה סוג חלומות אתם בדרך כלל זוכרים? אני זוכרת בדר"כ את אלו הקיצוניים, אלו שהיו סיוט ומפחידים או מעציבים או את אלו הטובים שנתנו הרגשה מופלאה אחרי החלום. אין כמו התחושה של להתעורר ממשהו ממש טוב, גם אם הוא מונפץ לחלוטין. למשל, כשהייתי נערה יכולתי לחלום על רומן עם איזה סלבריטאי, אבל על משהו מתוך החוויה ההזו שהיה מקסים ועשה לי טוב אחרי החלום, אפילו שידעתי שחלמתי על דבר מופרך לחלוטין, זה פשוט כיף להתעורר להרגשה טובה. מאידך, יש חלום רע שמלווה אותי מהילדות, אני לא זוכרת באיזה גיל חלמתי אותו, רק שהוא נחלם עוד באוקראינה ועליתי לארץ בגיל 5, אז זה כל גיל מתחת ל5. משהו שקשור באמא שלי, שמפחיד אותי עד היום, למרות שאני לא חולמת אוותו.

יצא לכם להיות בחלום צלול? לא או לפחות לא באחד מוצלח או לא באחד שהייתי מודעת לכך, מה שדי סותר את זה שזה היה חלום צלול. אבל מאחר וזה עלה למודעות שלי לאחרונה אני בהחלט שוקלת לאמן את עצמי להגיע ללפחות חלום צלול אחד.

אתם מאמינים בפירושים של חלומות? אני מאמינה שלכל חלום יש משמעות, לא סתם אומרים שהוא בעצם מעיד על נבכי נפשנו. כן יוצא לי להציץ בפירושי חלומות, לאו דווקא בהקשר של החלומות האישיים שלי, אלא מתוך סקרנות. אבל אני עדיין לא יכולה להעיד על כך שכל הפירושים נכונים. גם בדר"כ רוב הפרשנויות מתייחסות לאובייקטים המופיעים ורק מחברות לכך את העלילה ואני לא תמיד מוכנה להסכים עם זה.
זכורה לי תקופה לפני כמה שנים שחלמתי הרבה על נחשים, נחשים הופיעו בחלומות של בהקשרים שונים, זה לאו דווקא היה חלום מפחיד אבל כלל נחש, למשל חלמתי שמוכרים במעדניה בסופר נחש בוואקום או על נחש שהתאהב בי... הסתקרנתי מאוד למה אני חולמת על נחשים אז בדקתי בפירושי חלומות. לדעתי זה נגמר אחרי שקניתי איזו שרשרת עלובה עם תליון של לב שאת צורת הלב מרכיב נחש, קניתי את זה כקונטרה לחלומות.
אני כן מנסה להבין מה החלומות שלי אומרים, אבל לאו דווקא נצמדת למילוני פירוש חלומות למינהם.
אני הכי מתלהבת מחלום נבואי, גם אם זה משהו ממש קטן כמו לחזות ציון.

ניסיתם פעם לכתוב "יומן חלומות"? לא, אבל לפני כמה שנים רציתי. היה אולי חלום אחד שתיעדתי, וזה מבלי לזכור חלקים נכבדים ממנו וזה גם לקח כמה דפים טובים למלא את מה שכן זכרתי. זה די מתיש היומנים האלה, אחרת כבר הייתי עושה.

קרה לכם שהתעוררתם באמצע חלום ממש מעניין וניסיתם להירדם שוב כדי לראות מה קורה בסוף? זה קורה לי מלא, לא מוכנה לוותר על אף חלום טוב אחד!!! לרוב אני לא מצליחה להמשיך את הרצף, כאילו גם אם נדמה שחזרתי לאותו החלום, גם אם אני מנווטת את זה למקום שאני רוצה, אני מרגישה שזה כבר לא אותו דבר כי עצם העובדה שאני מודעת להתערבות שלי מורידה מכל הקסם שבעניין.
מה שכן, עדיין חבל שלא חזרתי לחלום ההוא שהיה לי השבוע בו בניתי מערך שיעור מושלם ואני כבר לא זוכרת שום דבר ממנו... :(

al19

New member
מנסה לענות...

אז בעקבות זה שהתעוררתי מוקדם מידי בשבת בבוקר כי היה לי חלום הזוי ולא הצלחתי לישון.

תמיד.זוכר ושוכח מוקדם.. אבל היו כמה שבחיים לא יחרטו מהזכרון שלי.
הבעיה בחלומות, שברגע שעוברים השבועות \ חודשים הם מתערבבים בזכרונות ובאיזה שהוא שלב אחרי חודש שנה.. כל אחד והזה שלו, אם החלום היה ריאליסטי (לא חלום לא ריאליסטי) אתם לא תוכלו לדעת אם זה באמת היה חלום או לא. ואז יכולים לקראת די זה וו וכאילה..
אבל היו לי כמה חלומות שאני עף ומטייל בשמיים ... ברור.. שעד היום אני אוהב

אם זה חלומות על אבא שלי אז אני זוכר, ואם זה חלומות טובים מאוד אני זוכר, זה הכי מבאס לקום מחלום כזה...שהכל מושלם אבא חי, המשפחה ביחד, כל החלומות שלך יתגשמו ואז להתעורר למציאות אחרת.

כן, אבל תמיד מתעורר מזה שאני יודע שאני חולם ...
יש המון שיטות להגיע לזה, כמה פסיכולוגים למשל מאמינים שבגלל שאין בחלום זמן (בתוך החלום אתם לא יודעים מה עשיתם או מה תעשו רק מה אתם עושים.. ושמתעוררים רק זוכרים את הכל) אז אם תסתכלו על השעון שלכם בחלום אתם לא תראו שעה.
או בגלל שיש דמוי עצמי שונה אז אם נסתכל במראה נראה משהו מוזר ולא את עצמינו כרגיל.
אבל פרויד אמר שלא ניתן לדעת אם באמת נחלום כי בחלום הכל נורמאלי, זאת אומרת אם נסתכל על השעון ולא נראה שעה אלא משהו הזוי, הדבר ההזוי הזה יראה לנו כמו משהו נורמאלי שבאמת נחשוב שזה מה שצריך לראות.
אבל כן לפעמים אני ידעתי שאני בחלום.
שהייתי ילד יותר

גם על זה פרויד אמר שזה לא מדוייק
בגלל שיש את כל האתרי טמטום האילה שכאילו מפרשים כל מני דברים הזויים.
אבל נגיד X אוהב כלבים מאוד וY פוחד פחד מוות מכלבים, אז אם X יחלום שכלבים גדולים רודפים אחריו, זה מסמל אולי שמשהו מתנגד אליו בחיים או משהו בוגד בו או שיש לו תחושת בגידה מסויימת כל עוד עם Y יחלום על זה הוא חולם על בריחה, ואל משהו שאולי מפריע לו או מאיים עליו.
אז אין באמת משהו גלובלי שיפרש חלומות.

לא.. אני חתיכת בטלאה שמנה ואין לי כח ...

קרה לכם שהתעוררתם באמצע חלום ממש מעניין וניסיתם להירדם שוב כדי לראות מה קורה בסוף?
ברווור !!!!! רק לראות את אבא שלי בסוף עוד פעם אחת..
או רק כדי לפתוח את המתנה הזאתי...
או לא יודע.. ברור !!!
אבל זה תגובה ריאלית שכולם רוצים לעשות.

ו... חלומות נעימים

EdisonGirl

New member
אני קראתי פעם שהסיבה שבגללה לא תראה

שעה הגיונית בשעון היא בגלל שהטכנולוגיה לא הולכת יד ביד עם חלומות, לכן כדי לבדוק שאתה בתוך חלום (כשמדובר בחלום צלול) זו "בדיקת המציאות" שעושים. מסתכלים על שעון דיגיטלי, למשל, ואם הספרות לא מראות שעה נורמלית, סימן שאתה בתוך חלום.

al19

New member
אמת .

אבל יש טיעונים שבגלל שהכל בחלום יראה הגיוני
אז מה שתראי יראה לך לאותה שנייה כן הגיוני ..
אפילו שזה לא יראה שעה כמו עכשיו ...

hamudik

New member
נושא שאני אוהב

יצא לכם לזכור חלומות שלכם? כן. היו לי כמה חלומות שאני לא אשכח. הלילה חלמתי שאני ואח שלי הלכנו לחתונה עם חולצה ארוכה ואז היה חם והורדנו וגילינו ששנינו שמנו עלינו חולצות קרועות כאלה כמו שהיה באופנה פעם ואז רצנו הביתה בחזרה להחליף למשהו אלגנטי יותר

איזה סוג חלומות אתם בדרך כלל זוכרים? אין משהו ספציפי, אבל היו חלומות על בחורות שהשאירו לי טעם טוב.

יצא לכם להיות בחלום צלול? אני לא יודע מה ההגדרה בדיוק לחלום צלול אבל היו כמה בחורות מהבסיס שלי שחלמתי שאני שוכב איתן וזה הרגיש לי מציאותי לחלוטין, בלי שום אלמנטים לא הגיוניים של חלומות. אפילו ההרגשה באצבעות שלי הייתה אמיתית. קמתי ופשוט הרגשתי שזה היה אמיתי לחלוטין, לקח לי זמן להבין שזה חלום. היה מוזר אח"כ לבוא לדבר איתן כשהסיטואציה עדיין הייתה טרייה בראש שלי

אתם מאמינים בפירושים של חלומות? אם זה חלום שחוזר על עצמו הרבה פעמים אז כן.

ניסיתם פעם לכתוב "יומן חלומות"? לא

קרה לכם שהתעוררתם באמצע חלום ממש מעניין וניסיתם להירדם שוב כדי לראות מה קורה בסוף? כן וזה גם הצליח לי כמה פעמים. זה מזכיר לי שפעם חלמתי על איזה מתיחה שעשו לי (סטייל "פספוסים") ופשוט נחנקתי מצחוק, התגלגלתי מצחוק בתוך החלום ואז התעוררתי והמשכתי לצחוק איזה 5 דקות. תפסתי את הבטן שלי ובקושי הצלחתי לנשום מרוב צחוק. חשבתי שעוד רגע אני הולך להיחנק
(בדיעבד קראתי על זה באינטרנט וגיליתי שכל שנה יש אנשים שמתים מהתקפי צחוק)

EdisonGirl

New member
הזוי! (הקטע עם הצחוק)

אני קמתי פעם כשאני רועדת מפחד, כמו שמעולם לא רעדתי משום דבר במציאות. זה התלווה בבכי וזה היה ממש מוזר...

מה שסיפרת לגבי חלום צלול זה ממש לא קשור להגדרה, אבל זה משהו מעניין נוסף שקורה לנו, והיו לי כמה חלומות בסגנון, אבל הם לא היו מציאותיים כמו שפשוט הרגישו כאילו שהם לא חלום אלא סוג של מציאות מקבילה. היה לי חלום כזה ששינה לי את החיים ברגע. מרוב שדאגתי להסתיר אותו, אני כבר לא ממש זוכרת אותו, לצערי.

חלום צלול זה חלום שבו אתה מודע לחלוטין לעובדה שאתה נמצא בתוך חלום, ואתה שולט בהתרחשויות ואפילו בהחלטה להתעורר ממנו. יש לזה פורום בתפוז, אתה מוזמן ללמוד את התורה :)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=27

hamudik

New member
האמת שהעניין של להיות מודע שאתה חולם מוכר לי

אני כבר כמה שנים ככה, גם בחלומות הכי מפחידים מודע לזה שאני בחלום ואם אני רוצה אני יכול להתעורר מבחירה. לגבי השליטה בחלום זה כבר נשמע משהו מטורף

כבר היו לי לא פעם חלומות כאלה, וקרה שהערתי את

עצמי מהחלום, כי הוא הפחיד אותי, או אני כבר לא ממש זוכרת למה, בכל מקרה היו לי חלומות כאלה.

Cade Foster

New member
....

יצא לכם לזכור חלומות שלכם? נדיר ביותר, כמה בודדים.

איזה סוג חלומות אתם בדרך כלל זוכרים? שקשורים בסקס
או אם זה ממש חלום בלתי נשכח כמו ילד שמצאתי נטוש על הגג והחלטתי לאמץ או חלום בהמשכים (שנזכרתי בחלום הראשון בעקבות חלום המשך שהגיע איזה כמה שבועות לאחר מכן)

יצא לכם להיות בחלום צלול? כן, הילד שמצאתי על הגג

אתם מאמינים בפירושים של חלומות? כן.

ניסיתם פעם לכתוב "יומן חלומות"? לא

קרה לכם שהתעוררתם באמצע חלום ממש מעניין וניסיתם להירדם שוב כדי לראות מה קורה בסוף? לא...

ו... חלומות נעימים תודה

Optimistic Girl

New member
אני וחלומותיי...

תמיד זוכרת, למזלי

אתה הטובים והרעים <אצלי רע זה לא ממש רע, בתור חובבת אימה דווקא סבבה לי לחלום על ספר אימה
>

כן דיי רהבה פעמים, זה נחמד לשלוט בחלומות, אך לא ממליצה לשחק עם זה...

ברור שכן, במיוחד פירושים של פרוייד !!

כתבתי יומנים רבים, על חיי וגם הוספתי חלומות, מאז שיש לי תמחשב הנייד, רציתי להעביר את היומן האישי לפה, לוורד, אך זה לא מצליח לי עודף גירויים=כבר למעלה מ3 חודשים לא כתבתי יומן וזה מתריד אותי, אצטרך לעבור לשיטה הפרימיטיבי... של כתיבה במחברת
>

ברור שכן,וגם חלמתי על ההמשך- גיליתי שאת ההמשך, המוח שלי בנה תסריט שרצוי לי, זאת אומרת זה לא בדיוק היה חלום לא מודע, אלא יותר חצי חלום חצי חלום בהקיץ שיכולתי לשלוט במתרחש...

EdisonGirl

New member
גם אני לא כותבת יומן במחברת בתקופה האחרונה..

ויש לי ים עטים שיושבים בצד ומסתכלים עליי.. בעבר הייתי נוהגת לסיים אותם. ככה באמצע כתיבה פתאום כתוב לי בסוגריים "(החלפתי עט)".. ממש מתגעגעת לזה, למען האמת..

אבל לא ויתרתי על הכתיבה. יש לי אפליקציה ייעודית באייפון, ויש לזה את היתרונות מן הסתם.. חיפוש של דברים שכתבתי הוא ממש נוח ואני גם יכולה לגבות, ככה שהחומר לא יעלם לי אף פעם (אלא אם תהיה איזו שואה דמיונית בתחום המחשבים..).
איזה סמארטפון קנית בסוף? לא סיפרת..

Optimistic Girl

New member
האמת...

אם הייתי קונה, הייתי מספר/חופרת בפורום על זה

אבל עוד לא קניתי...
מפחדת שהאינטרנט שיש בסמארטפון ישאב לי את כל הזמן... גם ככה אני מכורה לתפוז כל מיני, ומדליקה מחשב רק בערב...
אבל הפון הזה צריך להיות דלוק כל הזמן כדי שאנשים גם יתקשרו אליי..ככה ששוקלת את זה בכובד ראש..

אני לא מתגעגעת לכתיבה כי מסכמת חומר וכותבת במחברת..
ואיך אצלך בלימודים? הכל במחשב?

EdisonGirl

New member
לא חייב להיות אבל כן, כמעט..

אני ״מרנדרת״ ומשרטטת על דפים וגם עושה סקיצות על דפים ומפסלת בתלת מימד, אבל מסכמת הכל באייפון, ועובדת גם על תוכנות במחשב.. אין לי צורך בכלל במחברת מבחינתי- סתם עוד משהו לסחוב..

ואני מכורה לאינטרנט. למעשה, כל עוד אין לי שיחות או ניווט במפה או צילום של וידיאו ותמונות או האזנה מאסיבית למוזיקה, אני יכולה לגלוש יום שלם ללא הפסקה באינטרנט והסוללה לא תסתיים (אייפון 4). הראשונים שהזכרתי סוחטים לסוללה את החיים במהירות!

האינטרנט לבדו ואם תשלבי את זה עם סמסים, לא תהיה שום בעיה להחזיק סוללה במשך 10 שעות רצופות.
וחוצמיזה, מה כבר הברירה שלך?! כל הסמארטפונים מחזיקים פחות או יותר פרק זמן דומה. פשוט כל עוד את נמצאת במקום סגור, תהיי מחוברת לשקע, ואת מוזמנת לעשות איתו כבר עכשיו היכרות: ״נעים מאוד אינפוזיה״, ״נעים מאוד אופטימיסטיק״

חלומות....

לעתים יוצא לי לזכור חלומות שלי או לפחות קטעים מהם...לפעמים זה אפילו מטריד כשלא מבינים מה הפשר

חלומות שזוכרים זה משהו שמטריד את ההיגיון כמו דמות שלא מבינה למה הופיעה, משהו רע, משהו ממש מוזר, או אם העירו אותי ממש באמצע העניין...

חלום צלול לצערי לא...

אני מאמינה בפירושי החלומות שאני מפרשת לעצמי בלבד:)

התחלתי יומן חלומות...זה כזה מגניב! ויום אחד אתן למישהו שיפיק סרט ע"פ זה שיהיה הורס את הבריאות..חחח

קרה לי שניסיתי לחזור לחלום לדעת מה יקרה בסוף זה לא מצליח בד"כ

תודה

AS00AS

New member
חלומות!

ברוב הימים אני זוכר את החלום, אבל אחרי יום-יומיים אני שוכח אותו

כמעט את כולם, אני הכי אוהב את החלומות של אחרי לילה של שתיה כבדה,
ואז התת-מודע מתפרע!

כן,אני לא אוהב להתערב בחלום, רוצה לראות מה קורה לבד,

כן ולא, מאמין שפירוש של חלומות זה כמו נבואה שמגשימה את עצמה,
תלוי מי פירש לך את זה,

לא,

כן,בדרך כלל אני קופץ לחלום אחר..

EdisonGirl

New member
גם לי היה חלום הזוי..

הקטע הוא שאני זוכרת כאילו החלום הזה הוא המשך לחלום אחר. אולי אני באמת צריכה לחזור לכתוב את החלומות שלי, ככה אני אוכל לדעת בוודאות אם הדז'ה-וו אמיתי.

כל הזמן

זוכרת כמעט הכל, ויש לי המון חלומות עם דם ורצח, וכל מיני מותחני אימה אז זה כיף..

כן, הייתה תקופה שהתאמנתי על זה, וגם ניהלתי יומן חלומות. ברגע שהצלחתי לחצלל, ברחתי כל עוד נפשי בי..

הייתה תקופה שהתעסקתי בזה, אבל עם יד על הלב, אני לא מאמינה בפירוש חלומות במובן המיסטי, אלא יותר בקטע של ניתוח של המציאות, כי אני מאמינה שזה מה שהחלומות הם- ביטוי של "הגמד הקטן" שמסדר לנו את התיקיות במוח בזמן שאנחנו עמוק בשלב 5 בשינה...

בטח! קורה הרבה. לפעמים אני צריכה לקום מהמיטה ואני דוחה את הקימה רק כדי להמשיך חלום

ו... חלומות נעימים
יש איזשהו חלום נעים שכבר מזמן לא חלמתי.. אשמח לחלום עליו! אז תודה..

Puskas

New member
וכל זה בגלל חלום? נייס

*** בהחלט יוצא לי לזכור חלומות, בבוקר שאחרי.
אם אנחנו מדברים על זיכרון לטווח ארוך אז לא ממש.. אני זוכר רק חלומות בודדים שהיו לפני שנים.

*** זוכר חלומות חזקים בעיקר, כאלו שמדברים על קרובי משפחה שאינם או שהינם ועל אנשים שקרובים לי מאוד.

*** מה זה אומר חלום צלול? אם הכוונה לחלומות שהרגישו ממש אמתיים אז כן היו לי לא מעט.

*** לא מאמין בפירוש חלומות, נשמע לי קשקוש מטורף כמו אסטרולוגיה וקריאה בקפה, בתה ובערק לולב.

*** ממש לא..

*** חחחח כן אבל זה לא עובד.

*** ועוד משהו קטן על חלומות- חוקרים טוענים שאדם חולם בממוצע כ-80 חלומות בכל לילה. זה כולל חלומות קצרים במיוחד של כמה שניות עד כמה דקות בודדות וכמובן זה כולל
חלומות ארוכים יותר. אך שימו לב! החלום היחיד שתוכלו לזכור בכל לילה, הוא זה שנחלם אחרון לפני שהתעוררתם (אם אתם מתעוררים הרבה באמצע הלילה אז תוכלו לזכור
כמה חלומות חח)

אז לספר שחלמתי את המספרים של הלוטו?

ברור, די הרבה פעמים.

את אלו עם הרגש הכי משמעותי - לשלילה או לחיוב.

כן, לא מעט פעמים. פעם זה היה בא לי טבעי, אחר כך קצת
שיחקתי עם זה וזה היה ממש כייפי. מבעס כשקמים בבוקר ומגלים
שכבר אי אפשר לעוף או לעבור דרך קירות, ובכל זאת - לא נורא

לא ממש,
למעט - החלומות הנבואיים שלי. לפעמים אני חולם את העתיד -
מה שיקרה באותו יום, ולפעמים מה שיקרה עוד כמה שנים.
כבר חלמתי על זוגות שיתחברו, על אסון התאומים, ואפילו על המספרים של הלוטו (שנכתבו על דף ולא מילאתי כי הייתי סקפטי לגבי החלום וחשבתי שהוא שטות. וכן, אלה היו המספרים. וכן, זו ההגרלה של ה 50 מליון שזכה בה רק בן אדם אחד לפני 7 או 8 שנים).
אלה החלומות שהכי קשים - כי אני יודע שהם באו משום מקום, שום דבר שהוא בחיים שלי וחשבתי עליו, ואז ברור לי שהם הולכים לקרות.

לא.

כן! מלאנתלאפים פעמים. וזה לא עובד!!!

למעלה