תמרור 101

wil

New member
כלומר אתה ממליץ לנהוג ברחוב משולב

באותו אופן בדיוק כמו בדרך עירונית סטנדרטית? it goes both ways...

offirla

New member
ממש לא...

אפשר לנהוג באופן די דומה, ברחוב משולב כמו באיזור המוגבל ל- 30 קמ"ש - זה כן... אבל יש הבדל ענק בין רחוב משולב ו/או אזור 30 קמש ל- "דרך עירונית סטנדרטית", כהגדרתך. מה שכן, בגלל שבאזורים אלה, חייבים להיזהר הרבה יותר בהשוואה ל- "דרך עירונית סטנדרטית", לא מצאו לנכון, להוסיף את התמרורי הביטול שלהם בלוח-התמרורים המקוצר ללימוד נהיגה, אם כי לדעתי זו שטות, בעיקר שכיום הרבה שכונות חדשות נבנות כ- "אזור 30 קמש".

c0nfig

New member
עשו תמרור מיוחד כי

כמו שאתה יודע תמרורים זה בינלאומי, אבל הקטע שבכל מדינה התמרור של רחוב משולב מגביל למהירות אחרת. דבר נוסף התמרור מציין אזור, ולא מתבטל בצומת הקרובה. זה יהיה קיים בעיקר באזור בתי ספר וכו'.

100vardit

New member
שמים אותו בדרך כלל,במקומות של

עבודה בכביש.נראה לי ככה.נתקלתי ב2 מקומות בתמרור כזה,ובשתיהם היו שם עבודות בכביש.

offirla

New member
מה פתאום אוניברסיטת חיפה....

אוניברסיטת חיפה (ולצורך הדיוק "המכון לחקר התחבורה" שממוקם בטכניון חיפה), לא יכול להחליט לגבי איזור המגורים שלי או שלך. המכון לחקר התחבורה, ממליץ ונותן המלצות כלליות והנדסיות למשרד התחבורה. מי שמחליט שבאזור מגורים כזה או אחרת, יוקצה שטח ל- "אזור 30 קמש" הוא אך ורק - ועדת התכנון ובנייה המקומית (העירייה), באישור הוועדה לתכנון ובנייה המחוזית. ועדת התנועה המקומית (של העירייה) מחליטה על הצבת תמרורים כאלה ואחרים, ובאישור של המפקח על התעבורה המחוזי שבמשרד התחבורה. הפקולטה להנדסה אזרחית שבטכניון (בחיפה) היא גוף אקדמאי שמחנך בתחומים אלה, וכן עורך ניסויים בתחום בלבד. זהו לא גוף בעל סמכויות תכנוניות או הנדסיות.

offirla

New member
אז...

אם אתה אומר, שמתחם אוניברסיטת חיפה מוגדרת כ- "איזור 30 קמש" - אני מאמין לך... למרות, שהמילה שהיית צריך לכתוב היא "מוגדרת"... כנראה שבהיסח הדעת, קראתי את המילה הזו כ- "מגדירות" (ברבים) (האונ' ביחד עם הטכניון), ולכן כתבתי את מה שכתבתי... בקיצור, אם לא זו היתה כוונתך, אז קבל את התנצלותי.

למעלה