תמרור 101

איזור 30 קמ"ש

האמת שאף פעם לא נתקלתי בכזה.. אני מעריך שצריך לנסוע בו בסביבות ה30 קמ"ש..

לא יכול להיות שזה כמו

תמרור 74?? שחייבים לסוע מעל ל 30? או עד 30? ואם זה ככה למה זה תמרור מודיעין ולא הוריה?

וזה אומר שצריך לשמור על מהירות 30?

ואם כן אז כמה מותר לי לסטות מ30? בעשר קמ"ש?

Krishi

New member
צריך לנסוע מקסימום על 30 קמ"ש

כמה מותר לסטות? בעיקרון מבחינת החוק אסור לעבור את המהירות הזאת. בתאכלס אף שוטר לא יקנוס אותך אם תסטה מעט מעל המהירות המותרת בין אם זה אזור של 30 קמ"ש או 90 קמ"ש...

אז למה עשו לזה תמרור מיוחד?

היו יכולים לרשום על תמרור 53 את המס' 30... נראה לי שזה לא מה שאמרת..

wil

New member
זה מגדיר איזור שלם

ולא מתבטל ע"י צומת, בניגוד לתמרור מהירות סטנדרטי. אפשר לחשוב על זה כעוד "סוג" של כביש בדומה לכביש עירוני, בינעירוני, בינעירוני עם הפרדה בנויה, מהיר. זה די נדיר. ולחלוטין לא מובן לי למה הגדירו בנפרד "רחוב משולב" (בו מותר... 25 קמ"ש) בתמרור אחר.

אז אני מבין מכך ש-

האיזור הוא סגור כולו ב"מכלאות" של איזור 30 קמ"ש בגלל שככה האנשים שבאים מכיוון הצומת יודעים שזהו איזור 30 קמ"ש.. ואיך יודעים שנגמר האיזור הזה, אם לא ע"י צומת אז ע"י..?

Krishi

New member
תמרור מהירות אחר..

או תמרור של כניסה לדרך עירונית..

offirla

New member
רק על-ידי "תמרור מבטל"

תמרור הדומה לתמרור "איזור 30 קמ"ש" רק שעליו יש קו שחור באלכסון. מה ההבדל בין "איזור 30 קמש" ל- "רחוב משולב" ? באיחור של כמה שנים, הבינו המהנדסים והמתכננים, ובראשם משרד התחבורה, ש- "רחוב משולב" הוא בעייתי - א. אין מדרכה; ב. מגרש המשחקים הוא הרחוב; ג. אנשים בוגרים מבינים, אבל ילדים מבינים שאפשר לשחק בין מכוניות. הפיתרון - "איזור 30 קמש" - עלולים להיות בו יותר במפרים ("פסי הקפצה לאוטו"), הכביש צר יותר, יש "הרבה" אוזניים - הרחבה של המדרכה וקיצור מעבר החצייה ועוד שיפורים גיאומטריים והנדסיים נוספים.

offirla

New member
הנה התמרור

בלוח התמרורים התקף, שפרסם משרד התחבורה, בחודש אוקטובר 2002, התמרור מופיע בו. גם בלוח ישן יותר, מחודש נובמבר 2000 - גם שם התמרור נמצא. למה הוא לא קיים בלוח התמורים, המיועד ללומדי תיאוריה ונהיגה - זה בעייה... בכל אופן, אל תשכחו שהלוח שאותו אתם לומדים, הוא לוח מקוצר ולא כל התמרורים שקיימים בכלל, נמצאים בלוח המקוצר, במסגרת התמרורים עליכם להיות "מומחים" בדרך להוצאת רישיון נהיגה. בכל אופן, התמרור נקרא, "ג-53, קצה אזור 30 קמ"ש", גודלו הוא: 50X60 ס"מ והמחוקק גם קבע, כי על הרשות המקומית, להציב אותו רק בצד הימני של הדרך או בשני צדדיה (רק בצד שמאל - אסור לה) לטובת כלל הגולשים, יש כאן קיצור ללוח התמורים, שנמצא באתר האינטרנט של משרד התחבורה.

offirla

New member
לא, את טועה...

בדקתי גם בלוח התמרורים ללימוד נהיגה, שהוציאו משרד החינוך ומשרד התחבורה, לתלמידי כיתות יא-יב, ותמרור הביטול לא מופיע.

offirla

New member
אני יכול לנחש...

בגלל שהוא לא התמרור היחידי שהסירו... בעיון בלוח התמרורים, שלפיו אתם מתכוננים לבחינת התיאוריה, בוודאי תבחינו שגם התמרור "קצה רחוב משולב" גם כן אינו קיים. לדעתי, מי שהחליט להוציא אותם, החליט להסתפק בתמרור מספר 76 ("קצה דרך מהירה"), כדוגמה לתמרורי "קצה" בתוך קבוצת "תמרורי מודיעין". לדעתי, אחת הסיבות היא שתמרור 76 כן קיים (בהשוואה לאחרים) היא מכיוון שהוא מחייב את הנהג להתנהג בצורה אחרת בהשוואה לצורת התנהגותו טרם מקום הצבת התמרור: תמרור "קצה דרך מהירה" מחייב את הנהג לנסוע במהירות חוקית שונה, התמרור מסיר ממקום הצבתו כל מיני הגבלות שהיו תקפות בזמן הנהיגה בתוך "הדרך המהירה". בעוד, התמרור "קצה דרך מהירה", כאמור מורה על התנהגות "אחרת", התמרורים "קצה רחוב משולב" ו- "קצה אזור 30 קמש", מיידעים אותו על "יציאה מאזור מיוחד " ולכאורה "מרשים" לנהג לנהוג בצורה "פחות" מתוחה - כיוון שממקום הצבתו, הוא עובר לאזור "רגיל", ושם צפויות לנהג טיפה "פחות" ההפתעות וכן הוא רשאי להיזהר "פחות" מכל מיני הולכי-רגל וילדים. בעוד, שב- "רחוב משולב" וב- "אזור 30 קמש" הכביש, מגרש המשחקים והמדרכה נמצאים באותו מפלס, מחוץ לאזורים אלה - כבר יש הפרדה ברורה: הכביש נמוך מהמדרכה בכ- 15 ס"מ. בכל אופן, זו דעתי האישי.... ואין בדעתי זו כדי להמליץ או לאשר לנהוג עם רמת זהירות פחותה לאחר מקום הצבת התמרורים "קצה אזור 30 קמש" / "קצה רחוב משולב" או היתר לנהוג מחוץ לאזורים אלה, בצורה מסתכנת.

למעלה