תמרור אזהרה?

תקשורת

אני דברתי על תקשורת..אז זה מכוער..מעניין. עוד דבר.. נשמע לי כאילו את מרגישה פרייארית..כי הוא משלם רק 300 דולר... אז למה לא תתקשרי איתו..תדעי כמה הוא יכול לשלם ולהשתתף בהוצאות שלכם ולפי זה תשכירי בית? למה לקפוץ על משהו שאת לבד אינך יכולה לממן? זה מכוער..או שזה מציאותי? לדעתי את התשובה את יודעת.

תגובה שיש בה גסות רוח...

'למה את שואלת אותנו לעזעזל...אין לך פה? אין תיקשורת טובה בימינו..קשה לך לדבר איתו? לשאול מה קורה..שיענה באופן ישיר? אולי יש לו מה ..." ציטוט מדברייך.. קוראת פה מידי פעם כפי שכתבתי, נתקלתי בלא מעט בעיות תקשורת ובעיות אחרות בהם שיתפת את חברי הפורום, אז חשבת שאפשר לשאול "אתכם לעזעזל.." (=לעזאזל, כך כותבים), הגעתי כדי לשאול שאלה, לשתף, משהו שמציק לי ואת עונה בגסות ובזלזול <אגב,אין לי ספק שזו בעיה שלך> "אין לך פה..." איזו שפה זו? מעניין, לא היתה כל תגובה אחרת שגרמה לי דחיה מיידית..

באמת מתנצלת אם העלבתי אותך

לא זו היתה הכוונה. ואם חטאתי בזה..איתך הסליחה. הכוונה היתה לנער לך ..... שבזוגיות שצריך לעשות חשבונות...[שבעתיד יהוו אולי משקעים לא רצויים, עדיף עכשיו לתקשר ולדבר עליהם..ואם ברצונך לגור יחדיו..וחושבת את..שמקומו לשתף ולהשתתף שווה בשווה..ויכול להיות לא כפי יכולתו הכלכלית...הווה אומר שגם עלייך להתפשר. במקום בית של 1000 דולר..אפשר דירה של 600 דולר. תתחילי ממקום שווה..והכי כדאי זה לתקשר ישירות איתו.. האם אני ברורה עכשיו. אני מתנצלת שוב לא היתה כוונה להעליב אותך או לפגוע בך אלא להראות לך שאין דרך אחרת מאשר לקבל תשובה ישירה ממנו. ואם אני גורמת לך דחייה...תדפדפי...זה בסדר מצידי.

תקשורת קודם לכל

הבעייה שאני מזהה כאן היא חוסר יכולת שלך לתקשר עם אדם שהולך להיות שותף שלך. כדי להגיע לחיי שיתוף יש קודם לכן לבצע תאום ציפיות אחד עם השני, תקשורת היא הבסיס ההכרחי לכך ובכלל למערכת יחסים תקינה.. לכן, את השאלות שהעלת כאן את צריכה קודם כל להפנות אליו ולראות ממבט ראשון מה השקפת עולמו בנושא זה.. אם יש לך קושי בכך, השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך היא: "מדוע?" לגבי חלוקת הנטל, היא צריכה לשקף את היחסים בינכם, כלומר צריך לשאוף לחלוקת נטל שוויונית. זה לאו דוקא רק בהיבט הכלכלי, ואם בהיבט הכלכלי מדובר, לא חייב חלוקת 50% מכל הוצאה, בדיוק כמו ש"עקרת בית" אינה פחותה בתרומה מול "מפרנס יחיד". תעשי (ורצוי מאוד יחד איתו)שיקלול של התרומה של כל אחד למערכת היחסים ולחיים המשותפים, ותראי אם אתם משלימים האחד את השני בחלקים השונים ומתחלקים במאמצים שלכם כזוג בצורה פחות או יותר שווה בחלקים המשותפים (בהנחה שזה הרצון של שניכם). בהצלחה

תודה לך יניב...

כן, יש לי קושי לתקשר בנושא הכספי בעוד שביתר המישורים אין בעיה... תודה על תגובתך המעמיקה, נתת לי נקודה חשובה למחשבה..

גיברת

אמרת הנטל כבד! תמרור האזהרה הראשון שלי אליך,הוא לא להיכנס לבית כזה יקר! ההוצאות גדלות ככל שהבית יותר גדול ובמקום טוב יותר ,יענו איזור א'א'א'...ומיסיו האסטרונומיים. יחד עם זאת וזאת האזהרה שניה,תשקלי טוב אם את מסוגלת לעמוד בהוצאות האלה לבדך,כי במידה ותיפרדו(חס ושלום) תצטרכי להמשיך לשלם. שקלי היטב לפני צעד בלתי מחושב זה. חוץ מזה ,כל מה שאמרו כאן:תקשורת,תקשורת,תקשורת...!!!

למעלה