תמרון 2006

יעקב ב

New member
תמרון 2006 התיחסות של רוקד ישראלי

שהשתתף במחנה. לנושא האווירה: נכון הוא שהאווירה הייתה נעימה מאד, שמחה אמיתית ומלכדת של ה"מחנות" השונים (ישראלים טריים וותיקים באמריקה ואמריקאים) שמבטאת אהבה לריקודי עם. כל הכבוד למדריכים\יוצרים שתרמו לכך. לנושא כמות הריקודים החדשים והזמן שהוקדש ללימודם: לדעתי האישית (כמובן), כמות הריקודים החדשים רבה מדי, סקטוריאלית מדי (כמעט כולם של היוצרים שהשתתפו במחנה) והזמן שהוקדש לסדנאות ארוך מדי. גם לי הפריע שבקושי הכרתי שני ריקודים מהרפרטואר החדש ומהעדר ריקודים של יוצרים אחרים, ריקודים שנקלטים עכשיו בארץ ועדיין לא רוקדים כאן בחוגים. בעוד חודש יתקיים באותו מקום מחנה בהשתתפות גדי ביטון ואחרים אז אם לא ריקודים שלהם (שגם זה יכול להיות מחווה נאה), יכלו לפחות לפרגן ליוצרים שאינם מתחרים (וגם לא קרובים לצלחת) וללמד ריקודים כמו "רק שיר געגועים", "חי למענך" ואחרים. יחד עם זאת התרשמתי שקהל הרוקדים כאן (כמו במידה רבה גם בארץ) רוצה את ההיצף של הריקודים החדשים ומצפה להם ומכאן שחלק מהאשמה על ריבוי הריקודים מוטלת עלינו הרוקדים. ראוי לציין שבהרקדות הרגילות של תמר בניו יורק וניו ג'רססי וכן של רותי+יוסי בניו יורק, הרפרטואר דומה מאד לרפרטואר בארץ ואין קושי להשתלב. ליוצרים שהשתתפו הייתי מציע לעתיד לגוון יותר ולכלול יותר ריקודים של יוצרים אורחים, מה עוד שאותם יוצרים-מדריכים עומדים לבוא גם לתמרון 2007 ואם אינני טועה היו גם ב 2005.

רגע רגע..בוא נעשה סדר

שמעון שלום, בוא נעשה סדר בדברים כי התחילו לעלות פה דברים שלא ממש שייכים סכר,הולנדי,השתלמויות,נזיד עדשים,עומק הכיס וכן הלאה. אני דיווחתי פה על מחנה תמרון 2006 שהיה,והשתדלתי בצורה עיניינית לתאר את שהיה על פי ראות עיניי, רוקד שהיה כתב את דעתו ומאחר שהיה שם,זו דעתו ואני מכבד אותה מאחר והיא רלוונטית למחנה הספציפי הזה. אתה העלת פה נקודה אחרת למחשבה - נושא של ריקודים רבים - חדשים המוצגים בחו"ל,אני מעולם לא נכנסתי לכיסך,או לנזיד עדשייך אז אל תעשה זאת לאחרים. ולעניין עצמו - זמר שיש לו שיר חדש,ירצה להציגו בכל מקום מכובד שאפשרי בשבילו,ולכן ייפנה לתחנות הרדיו,לחברות תקליטים ולאולמות של מופעים בכדי להציג את השיר,ואם הזמר ייתקשה בעירו - הרי שייפנה לעיר אחרת,אם ייתקשה בחברת תקליטים אחת - הריי ייפנה לאחרת...ואתה מבין כבר את הכיוון. מהן האפשרויות להצגת ריקוד חדש? השתלמויות,הרקדות,אינטרנט,סופי שבוע של ריקודי זוגות,מחנות וסמינרים לריקודים ומחבר לחבר, לנדוד ברחבי הארץ מהרקדה להרקדה-אפשרי אך קשה - יש תלות שהמדריך המארח יחזור על הריקוד. השתלמויות - דרך טובה ונכונה, במידה והריקוד התקבל אליה, ודרך אגב ירון ניסה לרמוז משהו לגבי זה..אני לא אתלונן אם ריקוד שלי לא הוכנס להישתלמות זו או אחרת,אני יכול לא להסכים אבל אכבד את ההחלטה. אינטרנט - יעיל,אפשרי,אך יש קושי לגבי אלו שמדיה זו רחוקה מהם. סופי שבוע - אם אתה מוזמן אליהם? ואם המדריך המארח יחזור על הריקודים, מחנות וסמינרים - אפשרות טובה שגם לה יש קשיים, מחבר לחבר - קושי להגיע לציבור נרחב של מדריכים,אך קיים בשטח, לכן - אני חושב שכל יוצר ינסה למצות כל אפיק אפשרי כדי להציג את ריקודיו וכל מדריך שפנה אליי ללמוד ריקוד שלי או של אחרים נענה ברצון. אם יש קושי באפיק אחד,באופן טבעי יופנו המאמצים לאפיק אחר, אני בעד יצירה וחושב שבסה"כ גם הרוקדים רוצים,מאחר ובמידה ורוב הגדול של הרוקדים לא היה רוצה ריקודים חדשים הרי שהוא היה מפנה את דרישתו למדריכים ןמארגני המחנות - אנו לא רוצים חדש! ואז זה היה נפסק למרות שליצור זהו צורך פנימי, אך בפועל יש הרקדות שונות עם מינון שונה של לימוד חדש, כך גם לגבי מחנות בחו"ל וכל אחד מוצא את המבוקש לא, כך גם לנושא הוידיא וכדומה - ירון טוען שמדריכים רבים רוצים להשיג את החומר המבוקש,והוא נותן להם שירות למעשה, אי לכך סימן שיש רצון וצורך... אם הייתי מייצר קרח לאסקימוסים והם לא רוצים ןלא צריכים הרי שלא היו רוכשים... לסיכום - חבל שמרצון לדווח על אירוע תרבותי-ריקודי שהיה התחילו התקפות ובדיקת מאכלים וכיסים, שבת שלום

hadas74

New member
תגובתי לגבי ריבויי הריקודים ../images/Emo196.gif

אורן שלום!! אין שום בעיה לגבי יצירת ריקודים חדשים . לדעתי חייבים לבדוק לעומק באופן יסודי כל ריקוד וריקוד לפני שהוא יוצא לפועל אם זה דרך השתלמות או דרך אחרת וזאת על מנת למנוע לימוד ריקוד אשר סביר להניח "ייפול" במשך הזמן במקום ללמוד ריקודים ישנים שמחזיקים מעמד במשך דורות . לדעתי על כל ריקוד שנוצר יש לעבור סינון קפדני בארץ לפני יציאתו לפועל (או אפילו לעשות תחרות "נולד ריקוד")
. מקווה שמדיניות יצירת הריקודים תשתנה להפקת ריקודים איכותיים יותר . אורן אהבתי את דיווחך במחנה אנא תעדכן אותנו תמיד-
אינני באה לתקוף אותך רק הבעתי דעה למה שהתפתח מהדיווח שלך. שיהיה לך שבת שלום ומבורך
ולילה טוב לכולם
הדס

אורן, אני חושב שאתה מפספס את

הנקודה. איני חושב ששמעון או דב כתבו נגדך או נגד הדיווח שלך. לבטח שאני לא בא אליך בטענות על הדיווח. להפך - כתוב ככל שתוכל, דווח לנו על חוויותיך ועל כל מה שקורה היכן שאתה נמצא. לשם כך הפורום הזה נבנה. מה שאמרנו כאן שלושתנו היה מכוון לתופעה שעלתה מהדיווח שלך ועל כך התפתח הדיון. בקיצור, אל תקח זאת באופן אישי כי לא לכך התכוונו. אני (ונראה לי שגם שמעון ודב) אשמח לקרוא את דעתך על התופעה עצמה (ריבוי ריקודים, הצגתם קודם בחו"ל ואח"כ בארץ- אם בכלל).

dico

New member
שמעון -הכסף הגדול הוא המניע לכל

התופעה הזו. מרקידים שרוצים לעשות קופה ,חייבים להביא לחו"ל כמות נכבדה של ריקודים חדשים,זהו תכתיב ידוע מחו"ל.באם אין להם ריקודים חדשים אין להם מה למכורבחו"ל. פשוט מאד הסדנאות המניבות הכנסה יפה בצידה מתבססות אך ורק על ריקודים חדשים בלבד.(שמעון אתה ודאי מכיר את ה"קונבינה "הזו טוב ממני. כל זאת ידוע לי ממרקידים עצמם שהיו שם. לכן צריך למגר את התופעה מהשורש,כמו למשל שאין ללמד ריקוד שלא עבר לפני כן השתלמות בארץ,אולי כך יעצר המבול הגדול של הריקודים החדשים.

hsihsu

New member
כסף גדול ואאאלא= מס הכנסה

מר דיקו יקר אם דבריך נכונים בודאי מס הכנסה יתחיל לחקור את הנושא מייד מעניין מה שאתה אומר לא שזה אכפת לי אבל מעניין לא??

חחו

New member
לפי איך שאני מתרשם מהכרות מצומצמת

של הענף בחו"ל אני יכול לומר שהרוקדים במחנות כל כך מתרגשים לקראת בואו של יוצר כאילו הוא סטיבי וונדר, ורוצים ללמוד רק ממנו ולראות את תנועות רגליו החינניות , זה כמעט מעביר אותם על דעתם מרוב אושר.. אם אני מבין את זה? לא. זה טימטום מוחלט. אבל זה יכול להסביר לך למה לומדים שם עשרות ריקודים במחנה, הם דורשים את זה. כל איזה "מטאור" מקומי שמיהר לרשום שיר על שמו ויצא לו איזה ריקוד מעניין יהיה מוזמן למחנה בחו"ל. יקבל כרטיסי טיסה, אירוח, אולי כמה לירות. אחר כך נתפלא שיש עודף יצירה. מישהו חקר פעם את המניעים ליצירה המטורפת הזו? ה ש י ט ה ד פ ו ק ה

Gaby48

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif הצחקת אותי - ובגדול ../images/Emo6.gif

hsihsu

New member
אורן היקר

ישר כוח שמעתי שזז מצד לצד זה ריקוד שלך אנחנו אוהבים מאוד אולי תפרט מה היו הלהיטים וקצת יותר על המחנה כי כל הזמן משמיצים את המחנות הללו מה דעתך האישית יישר כוח

AyeleDance

New member
my 2 cents

לי קצת חבל אורן, שפתחת את תאור חוויות המחנה ברשימה הזאת, כי כל מי שהשתתף במחנות האלה, כמוני וכמוך, יודע שהריקודים המוצגים הם די שוליים בהנאה מהמחנה. מטרת מחנות אלה היא להביא יחד רוקדים ממקומות שונים, ובדומה למרתונים בארץ ובעולם - לרקוד, לרוקד ועוד לרקוד!! כמובן שאנו נהנים ללמוד ריקודים ישירות מהיוצר (ולאו דוקא מחכים לחדשים שבהם). הרשימה של אורן אמנם ארוכה, אבל זה לא כמו שזה נראה על פניו שאם יש בארה"ב 20 מחנות X 20 ריקודים במחנה = 400 בשנה... כל הריקודים של אורן למשל, נלמדו כאן במחנה ריקוד ב-LA, חלקם נלמדו לפני כן במחנה חגיגה בוויסקונסון, ועכשיו בניו יורק. ריקודיו של שמוליק כבר הוצגו במחנה רמה וחגיגה, של רפי(חלקם) בחגיגה... you got the picture,זו אוכלוסיה אחרת לגמרי! זה כמו שתגידו שבכל שבוע בארץ נלמדים 300 ריקודים חדשים, כי בכל 300 החוגים לימדו את סלמאתי... ושוב, העיקר - לפחות עבור חברי, שבד"כ מבלים את הבקרים בהם מלמדים בשינה...(לי אין ברירה, אני ה"מורה" צריכה להיות נוכחת כדי לבחון את החומר)העיקר, הן ההרקדות בלילה, החברותא, המפגש עם רוקדים ומרקידים מכל העולם, ההזדמנות לרקוד ריקודים שלא תמיד נרקדים בחוגים הרגילים - ובעיקר מדובר על הישנים יותר... לגבי הטענה שיש להציג את הריקודים בארץ בתחילה, כמובן שיש בזה משהו - הרי אלה ריקודי עם ישראלים - אבל עם הזמן נוכחנו לדעת שטעם הקהל כאן הוא שונה. ואביא כמה דוגמאות לשני הצדדים. שיר מקומי של רפי זיו - מאד אהוב במקומותינו - לא נצפה בארץ (אולי בדרום, אך לא הגעתי לשם הפעם) כנ"ל ריקוד המעגל שלו "רוחות מלחמה" "אני אתן לך" - נפתלי קדוש - "קשה מדי" עבור הישראלים כך שמעתי - כאן הוא להיט כבר שנים. "חתן בר מצווה" של ירון מליחי - נרקד כאן אמנם בעיקר במחנות אך יש רבים מאד שאוהבים - מישהו שמע עליו? לעומת זאת ריקודו של גדי "תהילה" - ירון ב"ש לימד לפני שנה בLA. אף מרקיד לא לקח אותו הביתה. גדי החליט לנסות שוב, לימד אותו שוב בדיוק שנה אחרי , במחנה ריקוד חורף - ועדיין אין קונים. בארץ היה להיט ענק בקיץ, וגם עכשיו ראיתי אותו במקומות רבים. נרשמתי כבר למחנה ריקוד במאי :)

Gaby48

New member
ואני אוסיף רק מעט לאיילת

כל מחנה שנעשה פה בארצות הברית ובניו-יורק בעיקר, - הבסיס הוא לרקוד!!!! המדריכים שמוזמנים - לא בהכרח מלמדים ריקודים חדשים שלהם!!!!! לא מזמינים את המדריכים מפאת כמות הריקודים שהם יצרו - אלא בזכות עצמם, בזכות המרץ שלהם, היכולת שלהם "להרים" אוירה במחנה וגם - כן אני בכוונה כותבת זאת בסוף וגם בזכות הריקודים שיצרו. מדריך שמוזמן למחנה - צריך "לעשות המון" בתוך המחנה ונושא לימוד הריקודים שלו הוא מאוד משני, ולא חלילה שזה לא חשוב - אל תבינו אותי לא נכון. לכל מדריך יש את האפשרות ללמד את הריקודים שלו, או כל ריקוד שהוא חושב שמתאים למחנה ולאוירה. רבים מהמדריכים שמגיעים למחנות מלמדים ריקודים של יוצרים אחרים. ושאלתם כמה זמן מקדישים ללימודים? ובכן הלימודים מתרכזים בבוקר או אחרי ארוחת הצהריים (תלוי בכל מחנה) אין פה חובת השתתפות מי שרוצה ללמוד ריקודים - מגיע מי שרוצה לנפוש, להנות מאביזרי המלון - הכל לפי רצון הרוקד עצמו. הערבים מוקדשים לריקודים, ערב שאתם קוראים לו מרתון - אלה הם הערבים של המחנה, כל ערב - הוא מרתון בפני עצמו. מתחילים בערך ב-9 בערב או 10 בלילה וזה נמשך עד הבוקר - או עד שאחרון הרוקדים נשאר..... המדריכים שמגיעים למחנות מרקידים לילה אחרי לילה, רוקדים במשך היום, רוקדים בלילה, מלמדים ורוקדים עם כולם אל תרחמו עליהם - זה כיף ואני בטוחה שהם נהנים אבל - הם גם עובדים קשה. ולך אורן ולכל המדריכים שהגיעו לתמרון, עשיתם עבודה מצויינת, אוירה מצויינת ששרתה בזכותכם - כה לחי

hsihsu

New member
איילת -טועה -ומטעה

לפי הרשימה שכתב ירון ידידנו כל אחד מהמדריכים הביא ישן וגם חדש ראינו את החומר אצל המרקיד שלנו ויש שם ריקוד של גוב-ארי העוד והטרבוקה שישאר לדורות וריקוד זוגות של רפאי זיו שלדעת המרקיד שלנו הוא ברמה של מיכאלה כך שהיה הרבה ישן וגם חדש

hsihsu

New member
מסקנות-חד משמעיות

חברים אנחנו מיסתובבים סביב הזנב של עצמינו לגבי עינין הריקודים והמחנות להלןהצעתי שאחד מיכם יואיל בטובו להיתקשר למארגני המחנות יראיין אותו וישאל אותו לגבי העיניין וכמובן ישאל כמה שיותר מארגנים כאלו ואז נחליט לבד אם אני הייתי מקורב אני הייתי שואל ותחשבו על זה

למעלה