תמרון 2006

תמרון 2006

שלום לכולם, זה עתה חזרתי לארץ ממחנה תמרון 2006, מחנה שמנוהל ומאורגן על ידי תמר ושמוליק גוב-ארי, השנה היו כ- 160 משתתפים בגילאיים שונים,אווירה מאוד חמה ,שמחה ומשפחתית המדריכים/יוצרים: שמוליק גוב-ארי,ירון אלפסי,רפי זיו, קרינה למברט ועבדכם הנאמן:) הריקודים שנלמדו: שמוליק - אמונה - מעגל כשאתה בכרמיאל - מעגל העוד והדרבוקה - מעגל מפלס מצב הרוח - זוגות את הפרח שבגן - זוגות רפי - חיכיתי לך - זוגות יום אחד איתך - זוגות כמה מזל - מעגל רוחות מלחמה - מעגל ירון - ילדים זה שימחה - מעגל יאסו יפו (אלי סגל) - מעגל מתגעגע (שלמה ממן) - זוגות וחזרה על ריקוד בשניים + לילה בדרום ריקודי זוגות של מוטי אלפסי קרינה - עזוב אותי + תזיזי - ריקודי שורות אני לימדתי - נוגעת בנשמה (ריקוד של ויקטור גבאי ושלי) מעגל מדבר - מעגל שפוט שלך - מעגל שמש - זוגות ובגלל קוצר הזמן רק הצגתי את - הרבה פנים - זוגות, והעיקר שנשמיך לרקוד ולהנות, אורן

מה הבשורה ממחנה 'תמרון' 2006 ?

לאורן ידידי. ברוך השב ארצה. שמח לקרוא שנהנת מ'אווירה מאד חמה' ו'שמחה משפחתית' ובכלל שעשית חיים והכי חשוב ששבת בריא ושלם ארצה. ומה 'בשורת' המחנה ? פשוט !!! עוד ריקודים חדשים, עוד 'יצירות' יפות ויפות פחות שמתוכן נלמד שניים-שלושה מקסימום ארבע - והשאר ירשמו ברשימת הארכיון האין סופית של האתר האוסטרלי הגודל ומתנפח מיום ליום. והיות ואצלינו (מסיבות אלה ואחרות) אין לאחרונה השתלמויות רישמיות, מצאו חכמינו 'תחליף' מרשים בדמותן של המחנות השונים שיוצרינו המכובדים מוזמנים להגיע אליהם מעת לעת ובאמתחתם עוד 'כמות' של 'יצירות', במטרה כמובן 'לספק' את ה'סחורה' למזמינהם. וסיימת במילים : 'העיקר שנמשיך לרקוד ולהנות'. טוב - נו - נשתדל.

david1710

New member
לדעתי זאת היחודיות של ריקודי עם

ההתחדשות יחד עם השירים החדשים. אני אוהב את ריקודי עם רק בגלל זה ולא בגלל "שבת מנוחה" ש40 שנה רוקדים אותו וזה אמור להיות מעניין ומהנה כל פעם. כל הכבוד שיוצרים דברים חדשים וחלקם מוצלחים ביותר. ולאורן: הריקוד שלך "שפוט שלך" ממש ממש טוב. אתה חייב לחזור עליו בחוג שלך

אורן - מעניין אותי לדעת

האם במחנה גם רקדתם, או בעיקר למדתם? ספרתי 20 ריקודים חדשים במחנה הריקודים. ואני שואל / תוהה / מתעניין. לאן אתם (כולל מארגני המחנה) ממהרים? מאין נובע הרצון האטרפי הזה ללמד 20 ריקודים בסוף שבוע אחד. אם היו נלמדים "רק" 6 ריקודים, האם זה היה פוגע באיכות המחנה? אני חושב שהרוקדים מגיעים למחנה, בגלל האוירה, המפגש, הרצון להכיר, הריקודים וגורמים רבים נוספים. אני לא בטוח שלימוד ריקודים בקצב מטורף עומד בראש סדר העדיפויות שלהם. תקן אותי אם אני טועה.

שמעון שלום

שמעון שלום, רקדנו והרבה שעות במחנה
אני לא יודע בדיקו אם יצא לך להיות באחד מהמחנות הריקוד לאחרונה, אני חושב שזה מאוד יכול לתרום לך ולאחרים כדי להבין איך הדברים הולכים שם. לא היה לחץ או היסטריה ללמד ולדחוף עוד ועוד ריקודים, הריקודי נלמדים באווירה מאוד נינוחה,יש הרקדות ערב אל תוך השעות הקטנות של הלילה עם ריקודים מכל הזמנים,יש הרקדה מיוחדת לנוסטלגיה, יש חזרה וריענון של ריקודים ישנים,וכמו כן יש לימוד וחשיפה של ריקודים חדשים. כמו תמיד תעלה השאלה - למה 6 ריקודים ולא מספר אחר? צוות המדריכים/יוצרים קשוב ולקהל שם ולכן ללא לחץ נלמדו הריקודים וגם אם לא כול הריקודים ייקלטו...ליוצרים יש את האפשרות להציג ולרוקדים את יכולת הבחירה. לעיתים בארץ אין את האפשרות להציג וללמד ריקודים חדשים, אשמח לשוחח איתך עוד על זה, שבת שלום אורן

אורן - הכיוון שאני מוביל אליו

הוא אחר. דיברנו על כך לא מעט ואני לא מתכוון לפתח את הנושא שוב. בגדול, יש לדעתי השפעה מכרעת של המחנות בחו"ל על כמות הריקודים החדשים שנוצרים. בלי להיות נביא, אני יכול לומר שאם לא היה את הלחץ הזה של המחנות בחו"ל ללמד עוד ועוד ריקודים חדשים, יכול להיות שהיוצרים בארץ היו יוצרים הרבה פחות ריקודים וכולנו לא היינו נמצאים במירוץ המטורף הזה של ייצור ריקודים חדשים ללא שום רסן או מעצור. הכניעה הזו של היוצרים למארגני המחנות, רק מתוך רצון להיות מוזמנים שוב ושוב לעוד ועוד מחנות, היא אחת הבעיות המרכזיות בתחום ריבוי הריקודים החדשים. שים לב מה שקרה לכם במחנה, לימדתם 20 ריקודים חדשים בסוף שבוע אחד. 20 ריקודים חדשים. פשוט לא יאומן. במו ידינו אנו כורתים את הענף שבצילו כולנו חוסים.

פעם אמרת לי

שכל המרבה הרי זה משובח ושימשיכו "ליצור" כמה שרוצים. נראה שהיום (לאחר שנים) גם אתה מתחיל להבין את גודל האסון אליו אנו דוהרים. שנאמר סוף סוף גם אתה ראית את האור (חושך...). ומי שעדין חושב שהענף הזה חסין ממפולת ויכול להחזיק מעמד שנים עם המירוץ המטורף הזה, הינו טועה ומטעה. איפה הילד ההולנדי שישים אצבע בחור שבסכר...?

ירון - הייה הוגן בדבריך

מעולם לא אמרתי ש "כל המרבה זה משובח", כן אמרתי שנאפשר ליוצרים ליצור ואנחנו המדריכים נעשה את הסלקציה ונוכל לבחור את המיטב שבהם. העניין הוא שהקצב הולך וגובר ואני שבדרך כלל מצדד ביצירה חופשית ועצמאות לכל אדם, ממליץ ליוצרים להתחיל לרסן את עצמם. אני לא מצפה שיפסיקו ליצור, זה לא טוב ולא בריא לאף אחד, אבל "דחילקום", תפסיקו לדהור, תעצרו את הסוסים, אין אגם מים קדימה, יש תהום.

אז אולי...

אז אולי.... אם כל זה נכון למה לא תפסיק לעזור בהפצת הריקודים החדשים תפסיק למכור ולשווק DVD של ריקודים חדשים ןכך תהיה ההולנדי שסותם את הסכר.. סתם שאלה למחשבה

אורן אתה גדול...

פה כל אחד מחפש אשם לכמויות הריקודים שמתעופפים באוויר... ל"מפוצצים" לא אומרים מילה , כי חוששים וסוגדים להם,נפל עליך האיש בעל אלף הפרצופים, מה שיש לי להגיד לך זה,,, ברוך שובך כפרה !!! מקווה שהיה לך כיף.. זה מגיע לך

את השאלה הדמגוגית הזו

כבר שאלו רבים לפניך. היא מזכירה לי את הילדים הקטנים שכאשר רוצים להסתתר שלא יראו אותם הם עוצמים את עיניהם שלהם וחושבים שאם הם רואים חושך אז איש לא רואה אותם. ולגופו של עניין: מה שאנחנו מצלמים זה מה שאתם מחברים. אם לא תחברו על מנת לנסוע לחו"ל (ולמטרות נוספות) גם לא תצולמו ולא יהיו כמויות כאלה של DVD. בכל מקרה כמות הריקודים שצולמה אינה הכמות שתכנס בסופו של דבר למוצרים החדשים, גם אם יהיו מחברים שיבאו בטענות על כך (ויהיו). יש כבר כאלה הבאים בטענות שריקודיהם לא נכנסו לאתר צילומי האינטרנט. הם גם טוענים למשוא פנים (ולפעמים צודקים). מעבר לכך, הריקודים שאתם מחברים הרי עוברים לכל המקורבים מיידית באינטרנט או ב"דיסק און קי". המוצרים של "רוקדים" נותנים פתרון למספר מדריכים מצומצם ביותר אשר אינו מקורב לצלחת והם אלה המתקשרים לכאן נואשות כדי לוודא מתי מה שיש לחבריהם יהיה זמין גם עבורם. אליהם מצטרפים רוקדים הרוצים ללמוד בצורה יותר יסודית מאשר בהרקדות ומרקידים חכמים אשר מסתכלים לטווח קצת יותר רחוק מאשר חודשיים שלושה ורוצים שבעתיד, בעוד שנתיים או 10 שנים, אם הם ירצו לחזור על ריקוד מסויים לפני שהם מלמדים אותו בחוג אזי יהיה להם DVD זמין תחת היד כדי לעשות חזרה, אפילו אם רק ריקוד אחד מתוכו יהיה באמת ריקוד שנשאר. בקיצור, את המטבע לא צריך לחפש מתחת לפנס אפילו אם זה המקום היחידי בו יש אור.

כל הכבוד עשור שמעון צודק גם אני

חושב בידיוק כמוך , שאנו כורתים את הענף שבצילו כולנו חוסים, ות זה אני אומר כל הזמן, אבל אף אחד לא רוצה לישמוע לנו, וממשיכים כל יום לחבר ריקוד חדש,וככה נישכחים כל הריקודים המעולים הישנים, או שביגלל ריבוי הריקודים החדשים אין זמן לרקוד את הריקודים הישנים הטובים, וזה חבל מאוד מאוד ,

אורן - תגיד לי את האמת

נראה לך הגיוני שאנו המדריכים לריקודי עם בארץ, נכיר בקושי ריקוד אחד או שניים (לילה בדרום, מתגעגע) מתוך ה 20 ריקודים החדשים שהיוצרים כל כך ממהרים ללמד במחנה בחו"ל. לא נראה לך יותר הגיוני שקודם כל נכיר אנו המדריכים את הריקודים, נרקיד חלק מהם בהרקדות, נבסס אותם בתרבות שלנו, ואז נוכל גם להעביר את תרבותינו לתפוצות. אני חושב שצריך קודם לבסס את התרבות שלנו בארץ לפני שרצים לשווק אותה בחו"ל. היום הגלגל התהפך לחלוטין, חוץ לארץ הפך להיות המשווק של התרבות הארץ ישראלית. התרבות הישראלית בתחום ריקודי העם עוברת קודם כל דרך המסננת של המחנות בחו"ל. אם הריקוד (שאמור להיות ריקוד עם ישראלי) עבר את המסננת של המחנה בחוץ לארץ, אזי הוא יהיה רשאי להיחשב ריקוד עם ישראלי. ואם הוא לא עבר את המסננת, אזי הוא פשוט יעלם. זה מדהים. רק אנו הישראלים מסוגלים לתת לאחרים לקבוע את תרבותינו וזאת "בנזיד עדשים". אני מקווה שהשכל הישר וההגיון יגברו ולא עומק הכיס ונזיד העדשים.

וזה הולך ומחריף

בשנים האחרונות צצו כמו 'פטריות אחרי הגשם' כל מיני מחנות-חו"ל... כנראה זה 'עסק' טוב. אז יש לנו את 'הורה כיף', 'מחנה ריקוד', 'מחול השלום', 'הילולה', 'הורה אביב', 'הילולים', 'מחול אירופה', 'הורה דיקלה', 'מחנה יונה', 'תמרון', 'מחול מיאמי', 'מחנה ריקודים מונטריאול'... וסליחה אם פיספסתי מישהו. ומה הם רוצים ? "הבו לנו ריקודים חדשים... אנו נהייה הראשונים... פליז... בואו אלינו יוצרים נכבדים מארץ הקודש... הביאו לנו כמה חדשים... עזבו אותנו מישן... כל המרבה הרי זה משובח... הארוח עלינו... חבר'ה.... יאללה בואו" ואחר כך מתפלאים......

hsihsu

New member
ירון ואורבך ועשור

חברים טלו קורה מבין עיניכם אחד אחד אשיב כיגמולכם בא בחור צעיר מוכשר ותורם לכם ומספר בצורה יפה ותרבותית על מחנה שמיתקיים מיזה שנים רבות הרבה ליפני שחלק מיכם היתחיל לירקוד והתמורה מיצדכם התקפה חסרת רסן מר אורבך היקר הקשב הורה כיף, מחנה ריקוד , תמרון ואחרים זהו פרוייקט שקיים למעלה מעשרים שנה ועונה על צרכים אמיתיים מה רע בכך?? אתה מדבר שטויות במיץ עגבניות תיתביש, אתה מנהל פורום אם אני לא טועה תיבדוק את מה שאתה מוציא מיתחת ידך מר עשור אמריקה הייתה שקטה עד שהופיעו מיספר מגלומנים מהארץ וחשבו שהם ישלטו בכל דבר ושני המחנות שניכנסו לאחרונה ועושים בלאגן זה רק הילולים וכול מיני שמות שניגזרים מין המילה הזאת כך שרק המדריכים מן הארץ עם העיניים הגדולות שלהם עושים את כל הרעש בריקודים ובהיתנהגות מר ירון מישר חליק ג"ונטיל היית ונישארת אופורטיוניסט זיכרו גם אם מוצא חן בעיניכם או לא התיקוה, רחל , שדמתי, ליבבתיני, ארץ ארץ,שימחה גדולה את ואני,,,,,,,,,,,,,, לא חוברו בישראל והם נכס אמיתי ותאמרו כל מה שתאמרו לגבי מחנות חול מעניין שהמשמיצים הם אלה אשר לא מוזמנים או כמו חלק מיכם שמנסים לידחוף את עצמם ולא מצליחים אם תירצו אפרט בהמשך ביד נטויה לכן הקשיבו לחברים כמו אורן אנני מכיר אותו אבל למה לא להקשיב ולישאול שאלות ענייניות שבת מישפטים נעימה

hsihsu- לא השמצנו שום מחנה

אני מברך על כל מחנה שמתקיים בחו"ל, אני מברך על כל מקום שבוא אנשים נפגשים בשביל לרקוד, אני מקווה שכל החיים יהיו לנו רק ריקודים ועוד ריקודים והרבה ריקודים. כי כידוע לך - לרקוד זה לחיות. אני בטוח שגם דב אורבך לא מתנגד שאנשים יפגשו וירקדו כמה שהם רוצים ואפילו ב 100 מחנות. לא על כך אנו מתרעמים, וחשוב שתתייחס לעיקר ולא לטפל. מארגני המחנות בחו"ל רוצים באופן טיבעי למשוך למחנה שלהם כמה שיותר רוקדים, והם כנראה סבורים שככל שמלמדים במחנה יותר ריקודים חדשים ואטרקטיביים, כך המחנה נחשב יותר מכובד ורציני, ובפעם הבאה יבואו עוד יותר רוקדים. התוצאה היא, שהיוצרים בארץ קלטו את הכיוון הזה של החשיבה, ובכדי להיות מוזמנים למחנה הם עושים מאמצים עילאיים בכדי לחבר עוד ועוד ריקודים, בכדי להיות מוזמנים שוב ושוב למחנות בחו"ל. התוצאה הבלתי נמנעת של מעגל כזה היא, יצירת ריקודים בכמות מטורפת. אני מציע לשנות חשיבה, אני מציע למארגני המחנות שיעבירו מסר ועל פיו "לא כל המרבה ביצירת ריקודים, הרי זה משובח". אפשר לגרום הנאה למאות רוקדים במחנה ריקודים גם בלי "להטביע" אותם בעשרות ריקודים חדשים. יכולה להיווצר אווירה נהדרת במחנה ריקודים גם בלי שילמדו ריקוד חדש כל שעה. קטונתי, באמת קטונתי מלהציע למארגני המחנות בחו"ל הצעות ייעול, אני בטוח שהם יודעים הרבה יותר טוב ממני לארגן מחנה, הם הרי עושים זאת שנים רבות. אבל כצופה מהצד וכמדריך וותיק לריקודי עם, אני מציע להם להאט קצת את הקצב, אין צורך ללמד 20 ריקודים במחנה. ורק לצורך ההבהרה, אני ודב וירון יודעים היטב שאשכנזי רצה רק טוב, רצה לדווח על מחנה מוצלח, זה בסדר גמור ומכובד ואין לי שום טענות כלפיו. פשוט ניצלתי את ההזדמנות להביע עמדה בנושא שמשפיע על כולנו בהרקדות. שבת שלום.

hsihsu

New member
מר עשור היקר- תודה

אבל פסחת על היתיחסותי אליך וחבל כי מי כמוך יכול להגיב למה שאמרתי על המגלומניה, אני אישית מאוד מכבד אותך, אולם כמו כולם ,אתה מפחד, לא רוצה או מיתעלם ממה שאמרתי. בחול הבלאגן מתרחש כרגע כי הם חושבים שמה שקורה בארץ צריך להיות גם שם ואותם מגלומנים מביאים את זה איתם יש צדק בדבריך אולם הסיבה ברורה את זה הביאו מהארץ ולא שום דבר אחר על זה אמרו לפנינו ו"נער קטן נוהג בהם" ידידי שבת שלום אתה באמת שונה לחיוב

למעלה