תמליצו לי

• פותח הנושא solo2
  • פורסם בתאריך

behemot

New member
בגולן ולא בסיני אבל בהחלט ממולץ

מאוד מאוד תאום כוונות כל מי שאני מכיר וקרא אותו התרגש עד דמעות

solo2

New member
תמליצו לי

מה המצב אני נורא אוהב סרטים שמתארים קרבות מלחמות, לא דברים דמיונים למשל כמו "חיילים הינו: BLACK HOK DOWN אבל אני יותר מעוניין בספרים שמתארים את המלחמות, הקרבות האם יש לכם המלצות?? אפילו אירוע שמסופר מנקודת מבט של אדם אחד. ואני לא מעוניין בספרים של הסרטים שציינתי למעלה תודה

rossdave

New member
אולי טום קלנסי יספק את הסחורה..

"סערה אדומה עולה" הוא ספר המתאר מלחמה המתפתחת בין הרוסים למערב בזמן המלחמה הקרה.אומנם זה דימיוני, אבל מאוד מפורט ומרתק. מקווה שעזרתי,

rigoletto111

New member
מלחמתה של רוסיה, אוברי.

סטלינגרד, אנתוני ביבר. קריאה נעימה!

טוב, כמה רעיונות...

לא ממש לפי סדר חשיבות, איכות או כרונולוגי, אבל תנסה את הספרים האלו- ספרים שמספרים על מלחמה מנקודת מבט של חייל פשוט: - "סיפור מלחמה" (לא זוכר של מי) מספר על מלחמת יום כיפור מנקודת מבט של איש צוות טנק ישראלי. - "1948-בין הספירות", "מבעד לעבותות" ו"כשפרצה המדינה" של נתיבה בן יהודה. מספרים על מלחמת העצמאות - מרתק!!! - " בראוו 2-0" של אנדי מקנב מספר על לחימה של יחידת קומנדו בריטית במלחמת המפרץ. ספרים מנקודת מבט של מפקדים: - "שלום ולא להתראות" של רוברט גרייבס מספר על ימיו כקצין בצבא הבריטי במלחמת העולם הראשונה - מומלץ! - "עוז 77" של אביגדור קהלני מספר על לחימת גדודו של קהלני בגולן במלחמת יום כיפור. - "חשופים בצריח" של שבתאי טבת (גם אם הסגנון קצת מיושן) מספר על מלחמת ששת הימים - "פלוגה ד'" של מוטה גור מספר על פלוגת הצנחנים שלו בימי מבצעי התגמול. ישנם גם ספרים רבים שהם בדיוניים, אבל כדאי לקרוא בכל זאת: - "מילכוד 22" של ג'וזף הלר מספר על טייסת מפציצים במלחה"ע ה-2.-מומלץ! - "הים האכזר" של ניקולס מונסרט מספר על הספינות הבריטיות שליוו ואיבטחו שיירות במלחמת העולם השניה. מאוד מומלץ!!!!!!! - "מעתה ועד עולם" של ג'יימס ג'ונס מספר על הווי של חיילים אמריקאים בפרל הרבור בהוואי של לפני המתקפה היפנית. ישנם גם ספרי המשך המתארים את המשך לחימת הפלוגה, אבך אני לא זוכר את השמות. נדמה לי "הקו האדום הדק" או משהו כזה. ואחרון חביב - "כשקוראים לצנחנים" של יוסי בלום. יומן של צנחן במלחמת ששת הימים. אני לא חושב שעוד אפשר למצוא שת הספר הזה איפשהו (אולי בספריות) אבל הוא מוצלח מאוד. מקווה שעזרתי.

סדרה של שלושה ספרים

שנכתבו לאחר מלחמת העולם השניה, ומתארים את ההגנה על מוסקווה במלחמה זו. אחד מהם - הראשון שתורגם לעברית - היה ספר חובה באוהלי הפלמ"ח ומאוחר יותר בקורס הקצינים של צה"ל. דורות של מפקדים התחנכו על האמירות הקשות והחדות שלו: "מאחורינו מוסקווה ולסגת אין לאן" ועוד. מדובר בטרילוגיה של אלכסנדר בק - אנשי פנפילוב, ימים אחדים ועתודתו של הגנרל פנפילוב. הסיפור מסופר דרך עיניו ופיו של קצין ממוצא קזחי, בשם באורג'אן מומיש אולי (בן מומיש), שהוא מפקד גדוד (בתחילה) בחטיבת העתודה של הגנרל פנפילוב. התאור חי ומושך לקריאה, במהירות מכירים את הדמויות, מזדהים עם הסיפור, המלחמה, הפחד והאומץ. מבוסס, ככל הידוע לי, על דמויות אמיתיות ועל קרבות אמיתיים. שווה קריאה בהחלט!

למעלה