תמליצו לי

קיר קמט

New member
אבל ביטלס זה כן קיטש :)

וחלילה לי לפקפק בכבודו של סאמפינג, שיר האהבה הגדול בכל הזמנים. טוב, השיר הגדול בכל הזמנים.

קיר, אם הייתי בטוח שאתה רציני

הייתי שוקל פרישה. למה הביטלס זה קיטש?, לא כל דבר פשוט זה קיטש, ולא כל שיר אהבה זה קיטש, מה עוד שהביטלס בתקופתם הרצינית עשו הרבה הרבה הרבה יותר מסתם שירי אהבה או שירים קופצניים. אולי צריך לעבוד על הגדרות לקיטש?

mpljp

New member
אין לו סולואים?!?!?!?!

אתה שמעת פעם את השיר beat it עם הסולו של אדי ואן הלן? שמוגדר כאחד הסולואים הטובים ביותר? ומה עם כל השירים שהוא הקליט עם סלאש? זה לא רוק? מייקל הוא מלך המוסיקה הפופולארית אז זה כולל את כל סוגי המוסיקה המיינסטרימית ובשנות השישים הביטלס והסטונס היו מאה אחוז פופ כי הם היו הכי מצליחים ולא חלק מסצנת האנדרגראונד. (מקווה שלא עצבנתי אף אחד, תודה ושלום)

לא נכנס שוב

לשאלת מה זה פופ, היה פה כבר דיון ארוך ומעיק בנושא, ככלל, מייקל ג´קסון הוא לא רוק, הוא לא מנסה לעשות רוק, ניסה לעשות רוק (ואני מאוד מקווה שלא ינסה), מייקל הוא יוצר של רית´ם אנד בלוז, פאנק וסול. בניגוד לרוק, רית´ם אנד בלוז, פאנק וסול שהם ג´אנרים מוסיקאלים, פופ הוא חא ג´אנר, אין לו הגדרות מוסיקאליות אלא תרבותיות, הסטונס, הביטלס, הדורס והאירפליין היו חלק מתרבות הפופ של שנות השישים, פינק פלוייד, לד זפלין, קווין ודיוויד בואי היו חלק מתרבות הפופ של שנות השביעים, הם כולם היו גם יוצרי רוק לעילה ולעילה. מייקל ג´קסון, כמו עוד אלפי אחרים הוא חלק מתרבות הפופ של שנות השמונים והתישעים, אבל הוא מעולם לא יצר רוק, מאחר ואנחנו חיים בעולם משונה- פוסט ג´אנרי, הוא משתמש לעיתים בנגני רוק כמו ואן היילן או סלאש, אבל זה בחיים לא יעשה אותו רוק, ובטח לא חלק מהפורום הזה.

Wonder goat

New member
בבקשה

נוסטלגיות אלה שירים ששברו קופות ושינו לאנשים את הפרספקטיבה עם הרבה דברים זאת נוסטלגיות אבל עם השירים האלה נוסטלגיות אז סליחה שהעלבתי

לא, לא...

זה בסדר. לא זהיתי את זה כנסיון פגיעה מצדך. אבל אני פשוט לא חושב שנוסטלגיה היא יצירה ששברה קופות.

אולי אתה מתכוון לקלאסיקות...

אבל גם להגיד שמה שכתבתי זה לא קלאסיקות זו טעות.

Wonder goat

New member
טוב

אבל יש אגדות רוק שזה אי אפשר להגדיר אבל נוסטלגיות אפשר אלי אחד מהמבינין יותר יססיר לך כי יש הרבה אנשים ששונאים אותי פה

חולוני

New member
דווקא יש.

יש פה אנשים שכותבים גם בפורום מוזיקה אלטרנטיבית. (אנוכי למשל)

אני יודע

כמי שקורא גם את פורום מוסיקה אלטרנטיבית, המשובח מאוד אגב, אני יודע שחלק ניכר מהכותבים כאן כותבים גם שם, העניין הוא שמוסיקאלית הפיקסיס מתאימים לשם יותר. הפורום הזה, כמו "מוסיקה אלטרנטיבית", אגב, הוא נטול איפיון קשוח של סגנון מוסיקאלי, אבל עיון קל בנושאי השיחה כאן ושם, תבהיר שהפקסיס שייכים לשם, ולא כל כך לכאן.

meandmeandme

New member
אני מת על השיר Hey

אבל חוץ מזה אני לא ממש מכיר אותם...
אבל תוריד "היי" בכל זאת

sceptic

New member
המלצות

האמת שכל אלבום שלהם שווה ביותר, אבל להתחלה הייתי ממליץ על Doolittle או Bossanova. שירים ספציפיים? Monkey Gone to Heaven Here Comes Your Man Debaser In Heaven (Lady in the Radiator Song) Velouria Gigantic Ana Bone Machine ~Richard Cheese - Fell in Love with a Girl (משעשע הבחור הזה, תודה למי שהמליץ)

ThE RhythM

New member
Where Is My Mind?

שיר טוב שלהם ו... כן כן זה אני שהמלצתי על ריצ´ארד צ´יז :)

DrunkGoat

New member
...

אלבומים? הכי טוב להתחיל לדעתי מ-Bossa nova.. אח"כ לעבור לסרפר רוזה ודוליטל.

למעלה