תמיר בדיווח ישיר!

תמיר1991

New member
תמיר בדיווח ישיר!

אני כאן, בעין חרוד איחוד, קיבוצה של דודתי, על הגלבוע. אל תשאלו בכלל איך המלון... פשוט על הפנים, התאכזבנו קשות, והחלטנו לעזוב. אולי ניקח חופשה אחרת... בכל אופן, שאלה לי אליכם: מישהו יכול לספר לי בקצרה מהו ההבדל בין כליל, איגרת אוויר ומעטפת הדפס? אני יודע שלכל אלה יש שם כללי אחד, "דברי בולים", אבל אני לא ממש יודע מה ההבדל... אני אשמח לדעת, זה גם חשוב לי בכדי לפתח את האוסף הישראלי. תמיר.

lubia

New member
אני לא ממש בטוח

אבל נדמה לי שכולם נקראים "דבר דואר" (ולא דבר בולים), על משקל המינוח האנגלי POSTAL STATIONARY. יש כמובן כמה סוגי משנה - גלויות, מעטפות ואגרות אויר. המשותף לכולם הוא שהתשלום עבור משלוח הדואר כבר כלול במחיר הפריט (לרוב זה מתבטא בבול מודפס). מבחינת כללי התצוגה בתערוכות מותר להשתמש בכל חלק של הפריט - כולל איור הצד (CACHET) אם יש כזה. השם "כליל" - שלמיטב ידיעתי נדחה על ידי האקדמיה - נועד לבטא נקודה זו. כלומר, כל חלקי הפריט הם מכלול אחד, ולכן מותרים בתצוגה.

תמיר שלום,

אם אתם רוצים להמתיק את האכזבה, גשו לאכול צהריים במסעדה שנקראת "חוות התבלינים על הגלבוע", שנמצאת על צלע ההר. מומלץ בעיקר לשעות השקיעה. כל הדגים מצויינים, ורק לפני קבלת החשבון כדאי לקחת כדור הרגעה. ולא הייתם אמורים להיות בזכרון?

מאמאסאן

New member
וגם בצומת דברת - מסעדת דרכים

לא רעה, והחשבון, לא גורם לעילפון. ויש חצר ראשונים יפה, בכפר תבור, העמק הוא חלום.

תמיר1991

New member
כן, היינו אמורים להיות בזכרון...

אבל זה הבית מלון הכי גרוע שהייתי בו בחיים... שמעת פעם על בית מלון שמתיימר להיות 4 כוכבים שבחדרים אין מזגן וטיח נופל מהקיר???????? ולגבי המסעדה - אני בטוח שהחדר אוכל בקיבוץ טוב עשרות מונים! ולקחת את האחים שלי למסעדות זה לא בא בחשבון.......... תמיר.

evilihi

New member
הממ אני דווקא הייתי ב...

מלון איפשהו בנהריה זה היה לפני 20 שנה בערך כשאחי היה תינוק..אני לא ממש זוכרת מה שכן באנו, ראינו ונסענו הביתה (עם גלידה בדרך לפיצוי) זהו.

טל ענבר

New member
הפקת לקחים - הקשר בין בולים למסעדה

תמיר, שוב אתה ממשיך בהפרחת סיסמאות וד ע ו ת שאין להן כלום עם עובדות, כמו שאתה עושה כל כך הרבה פעמים בנושא הבולים. לא אכלת במסעדה שהומלצה, ולמרות זאת אתה קובע כי: "לגבי המסעדה - אני בטוח שהחדר אוכל בקיבוץ טוב עשרות מונים! " למה? מה ניתן ללמוד מכך? שזהו דפוס התנהלות קבוע אצלך ולא הפנמת מאום מהביקורות בפורום? חבל! כמו כן, זו אחת המסעדות הטובות בארץ, ואת זה אני אומר לך גם מנסיון אישי, וגם מניסיון מקצועי כמבקר מסעדות (עכשיו כבר מותר לגלות)

python 4

New member
בניגוד למחיר של בולים,

שזה דבר אובייקטיבי, מסעדה זה דבר סובייקטיבי ויש אנשים שיעדיפו חדר אוכל של קיבוץ על פני כל מסעדה כזו או אחרת. אם תשאל אותי אישית, לא היתה ולא קיימת מסעדה יותר טובה מסניף המקדונלדס הקרוב לביתי, אבל זה רק אני וטעמי המשונה, ואני לא מבקר מסעדות מקצוען. ורק להזכיר ששמו של הפורום הוא "אוספים ואספנות" (מה עם אספנים?) ולא "לחנך את תמיר".

תמיר1991

New member
אמרתי את זה בלי לבדוק,

אבל אני אוהב חדר אוכל, ופחות מסעדות דגים. חייבים לבקר אותי על דעותי? זה פורום אוספים, אז טיפה ססטיתי מהנושא, אז חייבים לבקר אותי? אני עדיין לא מבין..... תמיר.

doroni10

New member
ואני נוהג לבקר ב מסעדות ../images/Emo8.gif

צודק- תמיר אתה צריך להפסיק לתת דעות כקביעות חד-משמעיות- במיוחד עבור דברים שלא ראית. דורון,

cohen chaim1

New member
תמיר, אני מקוה

שאתה נהנה בעין חרוד.אם תעיף טוב מבט על הסביבה תשים לב לעובדה שעין חרוד נמצאת מול הגלבוע ולא מעליו. אבל אל תיתן לעובדה הזאת לקלקל לך את החופש. ואם אתה כבר שם,יש במקום חנות עתיקות מקסימה שכדאי לבקר בה, אפילו רק כדי להסתכל. אינני בטוח שתמצא שם בולים, אבל שווה ביקור ואל תחמיץ את מוזיאון בית שטורמן. חופשה מהנה.

הה, מוזיאון בית שטורמן ...

(מעלה זכרונות מטיול שנתי בכיתה ה') - העגל עם 2 הראשים עוד שם? והאפרוח עם 3 הרגליים? יש שם גם מוזיאון לאמנות - מוזיאון נחושתן אאל"ט. לפעמים יש שם תערוכות טובות (שווה לחפש בעיתון). תהנה בחופשה!

נימבו

New member
לפני כמה שנים הייתי בבית שטורמן

היה מאוד עצוב לראות שהמקום לא מתוחזק בלשון המעטה, הכל היה מאובק, פורמלין עכור בצנצנות, פוחלצים שבורים, הרגשתי אפילו מרומה שגבו ממני כסף, אני מקווה שהיום המצב יותר טוב, על כל פנים אני דווקא זוכר כילד (כתה ה' כמובן) את עוברי האדם בפורמלין ואת דגם חומה ומגדל.

cohen chaim1

New member
בית גורדון

הייתי שם בקיץ שעבר. לא נראה לי שיש בעיה איתו. הוא שמור היטב ומתוחזק כמו שצריך.

למעלה