תמיסות

Latina Si si

New member
תמיסות../images/Emo115.gif

מקווה שתוכלו לעזור לי .....השאלה: איזה נפח מתמיסת H3PO4 בריכוז 0.2M ואיזה נפח מתמיסת H3PO4 בריכוז 0.05M יש לערבב יחד כדי להכין 150 מ"ל תמיסה בריכוז 0.125M. ? הכיוון שלי הוא למצוא את המולים של התמיסה הסופית לפי הנוסחה. יופי מצאתי ואז.......? איך אני יכולה לדעת כמה מולים מהתשובה הקודמת יש בתמיסה של ה-0.2M וכמה מולים מגיע ל-0.05M ?..... אוף

לדעתי חסר נתון נפח

של אחד התמיסות,ואכן זה הגיוני שנפח אחת התמיסות שניקח תלוי ישירות בשני: n/v=c n=vc nt[total]=v1c1+v2c2 כאשר מספר המולים הכללי נתון[ניתן לחשבו] וכן הריכוזים נתונים גם, כך שמגיעים למשוואה אחת בשני נעלמים- V1 ו V2. אחד מהם דרוש לפתרון הבעיה לדעתי,אלא אם כן נאמר לך להניח משהו שלא ידוע לי כל כך..

DIKZ

New member
v=75cc

שלום לשואל ולמשיב. V1+V2=150 cc והשאלה פשוטה למדי , ולמעשה אין פה חישובים. נניח שמערבבים כמות מסוימת מתמיסה ראשונה וכמות זהה מתמיסה שניה. הריכוז יהיה ? ...... הממוצע בינהם. והדרך לתשובה פשוטה. בהצלחה, dikz.

Latina Si si

New member
תודה../images/Emo127.gif

קודם כל הבנתי שצריך להניח דברים....... ו.....איזה מזל שהממוצע זה בדיוק 0.125 !!!

Latina Si si

New member
גמני !

ניסיתי במשוואה עם 2 נעלמים אבל הגעתי ל-4 נעלמים.........אז הבנתי שחייב להיות פתרון יותר פשוט.... :)

למעלה