תמימות..

basket case

New member
תמימות..

לפי התורה, צריך האדם להיות תמים וישר בכל דרכיו. אבל, כיצד אנוו יכולים להרשות לעצמנו להיות תמימים, בהתחשב בעולם בו אנו חיים..? שהרי אז אנו עשויים ליפול קורבן לכל מיני, אנשים ירמסו אותנו, ובעצם נחיה במין בועה..

תמימות אינה נאיביות במקרא

ויעקב איש תם, יושב אוהלים, מספרת לנו תורתינו על יעקב אבינו שידע להסתדר ולהתחכם נגד עשיו הרשע, ואף למול חמיו לבן שהיה רמאי בצורה יוצאת דופן. אני מאד מתנצל, על כי גיליתי הודעה זו, ממש כשאני חייב לעזוב את המקום. אם עד אמצע הלילה כשאשוב, לא תתקבל תשובה מספקת מאחד החברים. כי אז אשתדל באריכות יתר לבאר במעט את הנלענ"ד.

ובנתיים. עד שאשוב

הנה מקבץ סיפורים שממש קודם סיימתי להכניס אחד נוסף ממה שכתבתי. אני עובד עליהם לאט לאט. הם כתובים כבר. אלא שאני רוצה לסדרם בבלוג. אז לא ישעמם...

אוקיי, שבתי זה עתה.

הקרבן המיועד להקרבה, חייב להיות 'תמים'. תמים משמעותו שלם ותם, ללא מום וחסרון. ויעקב איש תם, יושב אוהלים. הוא לא היה חציו בפה וחציו בלב כמו עשיו אחיו שהיה מרמה את הבריות וכפירושו של רש"י על כי ציד בפיו, שהיה מרמה את אביו. לא כן יעקב, היה תם ושלם. ללא רבב של שקר ורמיה. המושג והפסוק, תמים תהיה עם ה' אלהיך, משמעותו, להיות בשלימות עם הקב"ה. להאמין שצדיק ה' בכל דרכיו וחסיד בכל מעשיו. אדם החוקר אחרי העתידות לדוגמא, הרי שלימותו ותמימותו בה' נפגמה. מי שתמים עם ה'. הרי שהוא בעל אמונה, ומאמין בה'.

"תמים תהיה עם ה` אלוקיך"

מדייקים מהפסוק הזה שדוקא עם ה` צריך להיות תמים אבל כשאדם עובד לפרנסתו וכדו` צריך לשאת ולתת באמונה אבל לא ליהיות תמים

למעלה