תמיכת פרוגסטרון

מצב
הנושא נעול.

שרי30

New member
תמיכת פרוגסטרון

תמיכת פרוגסטרון
ביקשתי מהרופא שלי לתת לי מרשם לתמיכת פרוגסטרון. אני מבינה שיש כמה תכשירים - וגינלי ודרך הפה. מה עדיף בשלב ראשון? האם ניתן לקחת את התכשירים במקביל להנקה?

סיון01

New member
וכמובן גם יש זריקות...

תמיכת פרוגסטרון
ביקשתי מהרופא שלי לתת לי מרשם לתמיכת פרוגסטרון. אני מבינה שיש כמה תכשירים - וגינלי ודרך הפה. מה עדיף בשלב ראשון? האם ניתן לקחת את התכשירים במקביל להנקה?
וכמובן גם יש זריקות...
גסטון. זו התמיכה הכי "מסורתית",, וגם הכי כואבת!

hillawr

New member
תמיכת פרוגסטרון

תמיכת פרוגסטרון
תמיכת פרוגסטרון
מכירה תמיכה וגינלית ובזריקות, דרך הפה לא מוכר לי. לגבי הנקה הייתי ממליצה לשאול גם את הרופא שלך וגם רופא ילדים.

העין ה 3

New member
ההבדל בין שלב ראשון לבין ההמשך

תמיכת פרוגסטרון
הוא בכך שבשלב ראשון את עדיין לא יודעת מה את מעדיפה. זריקות גסטון הן שומניות ולרוב כואבות, אבל לא בהכרח. הן נוחות במובן שמקבלים אותן רק פעם ביום (ובמקרים מסויימים פעם ביומיים) ושוכחים מהן (כלומר: הן לא מטפטפות, מלכלכות, מעצבנות כמו התמיכה הוגינלית). יתרון נוסף שלהן הוא בכך שלפחות מבחינה פסיכולוגית, יש תחושה שזה בטוח נכנס לגוף, בניגוד לתמיכה הוגינלית, שכאשר היא מטפטפת נוצר חשש שמא לא הכל הגיע ליעדו. תמיכה וגינלית יש כמה סוגים: החסרון של כולם הוא בכך שהם מלכלכים ומעצבנים. היתרון - שאינם כואבים. אני מכירה 3 סוגים: 1. אוטרוגסטן - החסרון - פעמיים עד 3 ביום. היתרון: המחיר. 2. אנדומטרין - החסרון - המחיר, היתרון - רק פעם ביום. 3. קרינון ג'ל - החסרון - המחיר, היתרון - נדמה לי שרק פעם ביום, לא אמורים לשכב 20-30 דקות במיטה לאחר מכן, מי שהמציא אותו טוען שהוא מגיע יותר קרוב לרחם ולכן גם יותר יעיל. אף אחד לא הוכיח עדיין שזה נכון. מבחינת הרגשת ה"ג'יפה" אצל כל אחת זה אחרת. אני אישית הכי אוהבת את האוטרוגסטן, אבל יש כאלה שטוענות שבעיניהן הוא הכי מגעיל. מפתחי הקרינון טוענים שהוא לא אמור לנזול בכלל, ואני שמעתי מנשים שהוא נוזל בצורה זוועתית ומוציא גושים של חומר. תמיכה דרך הפה: שמעתי שיש אפשרות לקבל את האוטרוגסטן דרך הפה (זה גם כתוב בהוראות של התרופה) אבל אישית - אני לא יכולה להבין איך מישהו מסוגל אפילו לחשוב על זה... לסיכום: בתור התחלה תעשי מה שהרופא שלך ממליץ. אם תרגישי שזה לא מוצא חן בעינייך (לפעמים גם מתגלה רגישות לתמיכה מסויימת) תחשבי על כך שבפעם הבאה תבקשי תמיכה אחרת. אבל אז תקבלי תוצאה חיובית ותישארי כל החיים עם תחושת פספוס שלעולם לא תדעי איך זה עם תמיכה אחרת... שיהיה בהצלחה!

anguly

New member
../images/Emo3.gif גם אני לא הבנתי איך מישהו יכול

הוא בכך שבשלב ראשון את עדיין לא יודעת מה את מעדיפה. זריקות גסטון הן שומניות ולרוב כואבות, אבל לא בהכרח. הן נוחות במובן שמקבלים אותן רק פעם ביום (ובמקרים מסויימים פעם ביומיים) ושוכחים מהן (כלומר: הן לא מטפטפות, מלכלכות, מעצבנות כמו התמיכה הוגינלית). יתרון נוסף שלהן הוא בכך שלפחות מבחינה פסיכולוגית, יש תחושה שזה בטוח נכנס לגוף, בניגוד לתמיכה הוגינלית, שכאשר היא מטפטפת נוצר חשש שמא לא הכל הגיע ליעדו. תמיכה וגינלית יש כמה סוגים: החסרון של כולם הוא בכך שהם מלכלכים ומעצבנים. היתרון - שאינם כואבים. אני מכירה 3 סוגים: 1. אוטרוגסטן - החסרון - פעמיים עד 3 ביום. היתרון: המחיר. 2. אנדומטרין - החסרון - המחיר, היתרון - רק פעם ביום. 3. קרינון ג'ל - החסרון - המחיר, היתרון - נדמה לי שרק פעם ביום, לא אמורים לשכב 20-30 דקות במיטה לאחר מכן, מי שהמציא אותו טוען שהוא מגיע יותר קרוב לרחם ולכן גם יותר יעיל. אף אחד לא הוכיח עדיין שזה נכון. מבחינת הרגשת ה"ג'יפה" אצל כל אחת זה אחרת. אני אישית הכי אוהבת את האוטרוגסטן, אבל יש כאלה שטוענות שבעיניהן הוא הכי מגעיל. מפתחי הקרינון טוענים שהוא לא אמור לנזול בכלל, ואני שמעתי מנשים שהוא נוזל בצורה זוועתית ומוציא גושים של חומר. תמיכה דרך הפה: שמעתי שיש אפשרות לקבל את האוטרוגסטן דרך הפה (זה גם כתוב בהוראות של התרופה) אבל אישית - אני לא יכולה להבין איך מישהו מסוגל אפילו לחשוב על זה... לסיכום: בתור התחלה תעשי מה שהרופא שלך ממליץ. אם תרגישי שזה לא מוצא חן בעינייך (לפעמים גם מתגלה רגישות לתמיכה מסויימת) תחשבי על כך שבפעם הבאה תבקשי תמיכה אחרת. אבל אז תקבלי תוצאה חיובית ותישארי כל החיים עם תחושת פספוס שלעולם לא תדעי איך זה עם תמיכה אחרת... שיהיה בהצלחה!
גם אני לא הבנתי איך מישהו יכול
להעלות בדעתו לבלוע את האוטרוגסטן - זה נשמע לי ממש מבחיל.

שרי30

New member
הלואי עלי כזו תחושת פספוס ../images/Emo13.gif

הלואי עלי כזו תחושת פספוס

תודה רבה על תשובתך המפורטת, זה בדיוק מה שהייתי זקוקה לו. עשית לי סדר בבלגן - לא ידעתי שכל התכשירים האלה ששמעתי עליהם (אוטרוגסטן, גסטון, כוריגון וכולי) הם למעשה אותה גברת בשינוי אדרת. אני אתייעץ עם הרופא שלי ונראה לאן נתקדם. אגב, הוא משום מה מאוד נגד, מבטל את כל הסיפור וחושב שזה בזבוז זמן. אמרתי לו שאני מעדיפה לנסות את זה לפני שאני מתחילה איקקלומין (שזה מה שהוא ממליץ). תוצאות הפרוגסטרון שלי לא מזהירות ביום ה-21 (פעם אחת 25 ופעם אחת 34). בנוסף יש לי דימום פרה מחזורי שנראה כאילו העסק מתפרק מוקדם מידי. מה דעתכן? זה באמת כזה בזבוז זמן? למה הוא נגד? האם הוא בדעת מיעוט או שיש רופאים נוספים שהם נגד? אציין שהוא לא מומחה פיריון.

סיון01

New member
ועוד לגבי הג'סטון

תמיכת פרוגסטרון
ועוד לגבי הג'סטון
אם רושמים לך ג'סטון, תבדקי פה ובפורום פוריות וגם בתרומת ביציות את כל הטיפים בנושא, כי הטיפים באמת עושים את ההבדל. כמי שנסתה אוטרוגסטן לפני כמעט שנה, וג'סטון בטיפול הנוכחי, קשה לי לומר מה אני מעדיפה, כי הג'סטון משאיר ישבן כואב ומצולק לאורך זמן, בעיקר אם לא מטפלים במקום הזריקה. יש גם זריקות שמקבלים כפעמיים בשלב הלוטאלי, כגון כוריגון או פרגניל. נדמה לי שהם פחות "כבדים" ואלי זה מה שירשמו לך בהתחלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה