אני רוצה להתיחס למשהו קצת אחר שהצגת
אני גם מרגישה שלפעמים פשוט נמאס מהכל. חלק גדול מאיתנו לומד כל יום 8+ שעות ביום וכשמגיעים הביתה בטח שאין כוח לעבוד עוד על שיעורי בית ורוצים להתפרק. על המחשב, טלוויזיה, לישון. ובאיזשהו שלב יש כבר כזאת צבירה של "נמאס כבר מבצפר", צבירה של שנים על גבי שנים. זאת השנה ה-11 שלנו במערכת החינוך וכבר רואים את הסוף ורוצים לסיים את זה. ודווקא כאן צריך לתת את ה"פוש" האחרון, זריקת אנרגיה אחרונה לפני הבגרויות האחרונות, לפני היציאה לעולם שמעבר לבצפר. זאת לדעתי אחת הבעיות של החינוך בארץ ובעולם אבל נעזוב את זה כרגע... אני גם יכולה לספר לך, שביסודי הייתי הכי חרשנית בעולם והייתה לי תעודה עם ממוצע של 99.5, ואז בחטיבה הבנתי שבצפר זה לא הדבר הכי חשוב בעולם ושגם חיים זה דבר חשוב והשקעתי הרבה פחות. ואז הגיעה כיתה י' וקרו לי גם כמה דברים אישיים במהלך השנה. בכל מקרה המורים היו ממש בסדר איתי ולקראת הבגרויות חרשתי והוצאתי ציונים לא רעים. בי"א אסור ליפול, כי יש כל כך הרבה חומר וכל כך הרבה מקצועות, ואפילו אם מפסידים יום אחד בבצפר כל כך קשה להשלים אח"כ את כל המקצועות... ולזה מתווספת העובדה שכולנו פשוט עייפים מללמוד. אני מגיעה הביתה ולא עושה שום דבר שקשור לבצפר עד יום המחרת. מלבד "התפרקות" יש לי עניינים אחה"צ. גם אני רוקדת, בסטודיו, 5 שיעורים בשבוע על פני 3 ימים, והסטודיו לא כל כך קרוב. אני מנגנת, והשנה לקחתי את זה מאוד ברצינות, גם עם המגמה שהצטרפתי אליה וצריך באמת להשקיע בה באופן מעשי. וכמובן גם חיי חברה אחה"צ וגם הפורומים כאן. בקיצור, זאת אחת השנים החשובות ביותר מכל שנות הבצפר, וצריך להשקיע בה כמה שיותר כדי להוציא תעודת בגרות טובה, אבל לא במחיר שיעלה לך בבריאות/עצבים. דבר ראשון כל הכבוד לך על ההתמדה והדבקות במטרה שהצבת לעצמך בנוגע למגמה

דבר שני, בחיים לא הכל הולך ואחת החוכמות היא לדעת מתי לפרוש וכן לוותר. את מרגישה שעשית כבר את הכל, אז אין יותר מה לעשות. אגב, אחת הטקטיקות של המורים האלה (בייחוד הרוסים) היא ממש להעליב כדי ליצור עוד מוטיבציה להיות יותר טוב. ולפעמים זה עובר את גבול הטעם הטוב ולפי מה שאת מספרת האנשים האלה הם ממש חסרי טקט. אין טעם להישאר במקום כזה. גם אם עכשיו זאת נראית לך החלטה גדולה וגורלית, סביר להניח שאם עכשיו את משלימה עם זה - את רק תשמחי מהצעד הזה. בכל אופן, אלה בסך הכל 5 יח"ל (אבל המוןהמון שעות), מקצוע בחירה נוסף. כולה לא תהיה לך תעודת בגרות מוגברת. זה לא שלא תשלימי תעודת בגרות בכלל. וואנס התקבלת לאונ' אני חושבת שאף אחד לא מסתכל על תעודת הבגרות יותר. עדיף להשקיע במקצועות הקיימים. אם הריקוד והספורט כל כך חשובים לך אז אני בטוחה שתמצאי סטודיו שמוכן לקבל אותך, ושם גם יקבלו אותך כמו שאת, עם בנות ברמה שמתאימה לך ולרוב גם בקבוצת הגיל. בנוגע למקצועות בחירה אחרים. תראי, אם אין אפשרויות אז אין, ואי אפשר להמציא עוד. גם אני חוויתי על בשרי את העובדה שקשה להצטרף למגמה קיימת, גם מבחינת החומר וגם מבחינת האנשים, אבל אני בטוחה שתוכלי להסתגל למקצוע אחר. רק תראי מה קורץ לך יותר מבין האפשרויות. אגב, אם את מנגנת/שרה ברמה גבוהה, את יכולה להגיש רסיטל, שהוא 5 יח"ל מעשיות. רק תחליטי לאן את לוקחת את החיים שלך. כל דבר שתחליטי יהיה נכון וטוב. בהצלחה