תמיכה כלכלית לויזת J

Yuvalkz

New member
תמיכה כלכלית לויזת J

היי,

אז במסגרת תהליך האפליקציה שקורה בימים אלה ממש ללימודי הדוקטורט שלי בארה''ב אני נדרש באוניברסיטת אילנוי לספק הוכחה לתמיכה כלכלית במהלך השהות שלי שם. אני לא לגמרי מבין את הרציונל, בהתחשב בעובדה שאני אומר מפורשות שאני מוכן להגיע רק במימון מלא, אבל ניחא.

ממה שראיתי באתר של האוניברסיטה, מדובר בסכומים אסטרונומיים - מדובר על 50 אלף דולר לשנה + 16 אלף דולר עבור אשתי והוצאות נלוות נוספות. במקום מסוים נרשם שעבור ויזת J אני צריך להוכיח מימון עבור *כל* התכנית (בניגוד לויזת F, שם צריך להוכיח מימון עבור שנה אחת בלבד). בהנחה שמדובר בתכנית של 5 שנים, זה אומר שאני צריך לספק להם הוכחה שיש לי 350 אלף דולר? כלומר, של בערך 1.5 מיליון שקל?! זה הגיוני?

תודה על העזרה

corrigenda

New member
אתה לא הראשון שנתקל בבעיה

חפש אחורה בפורום. בויזת J באמת צריך להביא הוכחה ליכולת שלך לממן את עצמך לכל תקופת הלימודים, כשהסכום שאתה נדרש להוכיח חייב להיות נזיל ועומד לרשותך כרגע, מינוס הסכום שהאוניברסיטה מתחייבת לתת לך במכתב הקבלה.

לרוע המזל, אם אתה מגיע עם בת זוג תצטרכו להוכיח יכולת לממן גם אותה בלי להסתמך על כך שתעבוד. אני לא רוצה לייעץ מה לעשות כי אני לא הייתי במצב דומה, אבל אנשים פה כתבו בעבר שהעבירו כספים מהוריהם כדי להוציא פירוט חשבון בנק שמראה סכום גבוה ואז החזירו להם. כל עוד אתה לא עושה את זה מהמקפצה (מכניס את הכסף ומוציא באותו יום למשל... זכור לי שרשור כזה) זה כנראה עובד.

אבל שים לב שכאן אני מדבר על הדרישה של השגרירות שתהיה רלוונטית אם וכאשר תתקבל. נראה שאילינוי דורשים ממך (מה שאני לא זוכר שנתקלתי בו באוניברסיטאות אחרות) הוכחות שיש לך מימון עוד לפני שאתה יודע מה אתה מקבל מהם.

Philip Jr

New member
אני אענה פה במקום במייל לטובת ציבור מבקרי הפורום..

ואני אתחיל מכך שתכלס גם אחרי שעברתי את תהליך הקבלה וההגעה לאילינוי, אני עדיין לא מבין לגמרי את פשר העניין של הטופסולוגיה הכלכלית.
&nbsp
מה שהסבירו לי בזמנו זה שיש פער מסוים בין המימון של האוניברסיטה לבין העלויות הרשמיות של סטודנט, במיוחד אם הוא מגיע עם אשתו (כמוך, וכמוני).
&nbsp
האם זה אומר שצריך לספק הוכחה של 350 אלף דולר? ממש (ממש) לא. קודם כל אני סיפקתי מכתב על חשבון חסכון עם משהו כמו 25 אלף דולר, שממש לא תכננתי להשתמש בהם.. פלוס איזה מכתב גנרי על כך שגם אני וגם הוריי לקוחות טובים של הבנק.
&nbsp
שנית, בשגרירות לא ביקשו ממני שום מסמכים פרט למסמכים הבסיסיים מהאוניברסיטה, שם הופיע המימון שהם נתנו לי. לא ביקשו שום הוכחות למימון נוסף, ואני מנחש שבמקרה של דוקטורט ממומן כך יהיה גם במקרה שלך, וכך היה גם לרובנו. נכון, אין שום וודאות בדברים האלו, אבל אין ספק שהפרוצדורה הזו קצת תמוהה אם לא מיותרת.
&nbsp
אז לסיכום: קודם כל לא הייתי דואג. שנית, אם משהו לא לגמרי ברור - תמיד אפשר לפנות למזכירות המחלקה ולשאול בנימוס במה בדיוק מדובר ואם אפשר לקבל הסבר יותר מפורט. אני בטוח שהם ישמחו לעזור. כמובן שאם תתקבל, תקבל יחד עם הצעת הקבלה גם הצעת מימון שם יהיה מאד ברור מה תקבל, וכמובן שאשמח לייעץ לך אם תגיע לשלב הזה.
&nbsp
בהצלחה!

Philip Jr

New member
ואגב, אם מצטטים משהו

צריך לצטט את כל הפסקה:
&nbsp
*Note that J-1 students will be required to show proof of funding (via bank statement) for the entire cost of the program (or the portion for which funds are being covered by personal or other individual sponsor funding).
&nbsp
שימו לב למה שבסוגריים, צריך להראות רק שיש את ה - portion שיבוא ממקורות אישיים, כי הרי המוסד יממן את מרבית ההוצאות. המוסד לא מממן את הביטוח הרפואי של בן או בת הזוג.. המוסד לא מממן את הוצאות המחייה של בן או בת הזוג.. ולכן יש את הדרישה הזו. בפועל, *כנראה* שלא תהיה בעיה להוציא את הויזה גם אם מה שיש לך בחשבון זה $5.
&nbsp
אבל חשוב לציין - מאד קשה עד בלתי אפשרי להתקיים ממשכורת של דוקטורנט כאשר מדובר בזוג נשוי. המלגות מספיקות כדי לקיים רווק או רווקה ברמת חיים די בסיסית. אשתך תצטרך לעבוד, ומה שמשעשע זה שהיא תצטרך ״להוכיח״ שהיא לא תעבוד על מנת לקיים אותך. אבל זה כבר סיפור לשרשור אחר (שהיה פה לאחרונה יש לציין).

hooting owl

New member
מחזקת את מה שנאמר כבר...

אני חושבת שבאחד המוסדות שלחתי מכתב מהבנק עם פרטים לגבי איזה חסכון של ההורים (שכמובן לא התכוונתי להוציא). הסכום שהופיע שם היה משהו כמו 70 אלף (שקלים).

במקום אחר אחרי שכתבתי למחלקה התברר שהם יכולים לחכות עם מילוי הטופס עד אחרי הקבלה, אם תהיה. אני מניחה שלא היו בעיות עם הטפסים שלי בשני המקומות כי התקבלתי בשניהם.

בשגרירות לא ביקשו מאום חוץ ממכתב הקבלה ומכתב ה-fellowship מהאוניברסיטה. גם לא שאלו שאלות, רק איחלו בהצלחה.

אז המון בהצלחה לך!

למעלה