תמיכה באח

אדבה

New member
תמיכה באח

יש לי 4 ילדים, כנמצאים ביחד אצלי בבית מתענינים משוחחים יחד ואוהבים להיות ביחד. הבןבן 19 חלה אינו לומד ולא עובד מסיבות מוצדקות. האח הגדול עובד בהייטק ומרוויח יפה מאוד. דבר שמפריע לי מאוד שלא מציע לו כמה שקלים, למרות שרמזתי לו על כך. השיב לי שהוא צריך לקנות דירה. תשובה זו גרמה לי יותר להתרעם על הענין, האם לשוחח איתו בגלוי.

h e n y

New member
ממממ

אני חושבת שזה עניין שלו מה הוא עושה עם הכסף שלו.. הנדבה צריכה לבוא מימנו ולא מימך..

לדעתי-

זכותו לסרב לעזור לאחיו, שכן זה הכסף שלו, למרות שאני הייתי עושה הכל כדי לעזור לאחי או אחותי אם היו חולים, חס וחלילה. לדעתי, נסי לכשות שיחה מלב אל לב, אם באמת דחוף עניין הכסף.

פלגיה

New member
לא כל כך הבנתי את הסיטואציה

את מדברת על שני בנים - אחד בן 19 וחולה, ותלוי בך לפרנסתך, והשני מבוגר יותר עובד הרבה, חי בביתך ועל חשבונך וחוסך לקניית דירה? אני הייתי מבקשת ממנו השתתפות בהוצאות הדיור בבית (את חוסכת לו שכירות של דירה, לא?) ולא עזרה לאח החולה. אני לא יודעת בדיוק להסביר למה, אבל נראה לי שבקשה שלך לעצמך (ומפורשת) תועיל יותר מהכנסת האח החולה למשוואה, ומבקשה בשם המסכנות של האח.

SIRI41

New member
לדעתי

לא ממש הוגן שתמיד אנו פונים לחזק באשר יהיה ומבקשים ממנו לעזור לחלש, בכל סיטואציה זאת ככה, אפשר לרמוז ואפילו את אמרת במפורש, וזהו, בזה זה נגמר, אי אפשר להכריח אותו לדעתי.. זה מבאס גם אני הייתי מרגישה ככה, אבל לא כדאי לך בכלל לדעתי לשכנע את האח לתת לאח ..... זה יפריע לבחור שעובד בהיטק לחשוב בריא בדרך שלו וזה יפריע לו אם לא היום אז יותר מאוחר, הרי אנו סובלים מאוחר יותר בגלל תבניות שנחרטו לנו בראש. אני מכירה מקרה דומה של אמא שנהגה כפי שנהגת אחרי כמה זמן הבן הבריא וזה שעבד התדרדר למשהו פלילי, כך פתאום, ו אז לא אשכח איך האמא התפללה יום ולילה רק שהבן יחזור לעצמו. [אני מכירה את זה אישית ולכן רוצה להגיד לך, עזבי, גם ככה המצב של הבן שלך לא עושה לך טוב. אגב, הבן ההוא חזר לעצמו והוא אחרי גילוי לב אמר שלא יכול היה לעמוד בלחץ הזה שהופעל עליו. בבהצלחה. בהצלחה

למעלה