תמיד תהיתי...

פלפלת733

New member
תמיד תהיתי...

בגלל הסוכרת לא שירתתי בצבא. בכל פעם שאני כותבת או משנה קו"ח אני תוהה אם עליי להסביר מדוע לא מופיע שירות צבאי, ואם עליי לומר שיש לי פטור, האם כדאי להסביר למה? למישהו יש ניסיון בעניין?

אמנם אין לי נסיון בעיניין

כי התנדבתי לצבא. אבל כאשר שואלים פרופיל אני לא ממלא אם שואלים בע"פ אני עונה-עד עכשיו לא שאלו
. אני מניחה שאת יכולה לנהוג באותו אופן. לא לכתוב כלום בקו"ח ואם שואלים בע"פ להסביר-אני מניחה שהעדר שירות צבאי במדינה כמו שלנו יקפוץ יותר לעין אבל עדין תיחסי בשיוון נפש...

אומנם איין לי נסיון בעינין אבל לדעת

את לא צריכה להכניס את עיניין הסוכרת בתוך קורות החיים את יכולה לכתוב שיש לך פטור משרות צבאי ובור בחורה זה לא דבר כול כך נדיר ואים ישאלו שאלה מפורשת בריאיון עבודה אז לא תוכלי להיתחמק ותיצטרכי להסביר למה יש לך פטור

shay10000

New member
אותי שאלו

בכמה הזדמנויות, תמיד עניתי שלא כי אני סוכרתי, לא התייחסו לנושא יותר מידי, פעם אמרו לי שיותר טוב אז ככה לא יקראו לי למילואים, לא אהבתי במיוחד את התשובה, אבל ראו את זה כמשהוא חיובי.

i l a n n a

New member
תראי

גם אני התנדבתי לשירות צבאי... אבל.. בגלל שעשיתי שירות משונה... (שנה ושבעה חודשים) השאלה תמיד עולה. מה שאני עושה זה להסביר שהיה איזה סוג של קיצור עקב ריבוי בנות... (לא תמיד אני חייבת לתת דין וחשבון) בשלב מאוחר יותר (אחרי שאני עוברת את כל הסינונים והראיונות) אני מקבלת את טופס הצהרת הבריאות... שם כבר אין מנוס מלהכריז על הסכרת ולפרט את צורת הטיפול במקרה הצורך... את יכולה גם לבוא ולעשות מה שעושים אנשים: פשוט להודיע "אני לא עשיתי צבא כי יש לי סכרת נעורים ולצבא אין מספיק שכל כדי להבין שאני בריאה ב100%" תאמיני לי שאם מדובר בחברה גדולה ורצינית יהיה לך עסק עם אנשים אינטלגנטים שלא ייחסו לסכרת שלך שניה מיותרת של חשיבה... בקו"ח פשוט תכתבי "קיים פטור" ואל תפרטי מעבר! במידה וישאלו איזה פטור או יבקשו לראות את הפטור (במידה ואת זכאית להטבות והנחות ממס הכנסה) תסבירי... המון המון בהצלחה!!!!

פלפלת733

New member
תודה על התגובות

אז באמת תודה על התשובות. אני מניחה שאני תמיד מפחדת שיניחו שאם יש פטור זה מסיבות נפשיות, ואז בכלל אין לי סיכוי, ודרך אגב יש מעסיקים שחושבים שהעסקת עובד עם סוכרת זה אומר הרבה היעדריות מהעבודה, ימי מחלה וכו', וחבל שכך, מה עוד שיש כאלה שלא מפחדים גם להגיד את זה בפרצוף...

i l a n n a

New member
תראי

כשעשיתי את הועדה הרפואית נתנו לי פרופיל 21 וכולם היו בטוחים שמדובר בפרופיל נפשי (מי שמכיר אותי יודע שגם זה יכול להיות...) ולא פעם נאלצתי להתחיל להתווכח עם כל מיני אנשים על הנושא הזה... ואם כבר אומרים לך בפנים שהסכרת תדרוש ממך יותר מדי העדרויות מהעבודה את יכולה להסביר למעסיק הפוטנציאלי שיש לך תור אצל רופא אחת לתקופה מסויימת וביום הזה את לוקחת יום חופש על חשבונך או (אם את עובדת במשמרות) תשבצי את עצמך או לא בהתאם... כשחיפשתי תקני קבע כדי להשאר בצבא (מה שלא הצליח לי) אמרתי לאותו קצין שראיין אותי שיכול להווצר מצב שיש לו נגדת אחת בריאה שכל יומיים בחופש כזה או אחר מכל מיני סיבות ונגדת שניה "חולה" שלא לקחה יום חופש (מחלה) אחד במשך כל השירות שלה... פשוט תסבירי שזה משהו שתלוי באדם עצמו...

shay10000

New member
תעודת פטור

בתעודה שמקבלים מצה"ל רשום רק פטור, (בתעודה שלי שאף פעם אף אחד לא ביקש, רק בישביל לנסוע לחו"ל הייתי צריך), לא כתוב לא מספר פרופיל, לא סיבה, רק תעודה פטור, אבל נכון ששאלו אני ממהר להביר שזה כי אני סוכרתי, שלא יחשבו על פרופיל נפשי. משהוא יותר חשוב, איך בעבודה? שעות מטורפות? החברה שם? מסתדרת? מפנקים אותך?

i l a n n a

New member
אוי אוי אוי

למה שאלת את זה דווקא עכשיו? היום היה לנו מבחן אחרון שאמור לקבוע חד משמעית אם התקבלתי או לא... בקיצור... אני אעדכן אתכם אחרי 8 בערב... בנתיים היה מעולה. השבוע האחרון היה מאוד מעשיר מבחינת ידע, כיף עם כל החברים שרכשתי וטעים מבחינת האוכל המעולה בחדר האוכל... אחרי 8 אני אספר לכם בדיוק מה קורה איתי כרגע אני יותר מדי לחוצה...

אורלי6

New member
קו"ח שלי ריקים משרות צבאי, פשוט

אני לא מציינת , כמו גם גיל ומספר ילדים. אחרי שמגיעים לראיון ונושא הצבא עולה בשיחה, אני מציינת שיש לי סכרת. זה לא פגע בקבלתי לעבודה (לעומת היותי אשה עם ארבעה ילדים, שכן גרם להרמות גבה). אם עולה שאלת הסכרת, אני מסבירה שאני אשה בריאה וזה אינו גורם שעלול לפגוע בתפקוד בעבודה, וזה אינו קשור ליכולתי המקצועית.

i l a n n a

New member
האמת?

בגלל שאני חוקרת עכשיו את הסכרת על כל השלכותיה אני חושבת שעצם זה שאת אישה סוכרתית עם 4 ילדים ויוצאת לעבוד צריך רק לפתוח לך את כל הדלתות הקיימות! אחרי הכל הבנתי שיש בסכרת עיכוב קל בתהליך של כניסה להריון וגם אם נכנסתי להריון לא מדובר בתהליך קל... (אבל את הוכחת שהוא אפשרי לחלוטין... שלא לדבר על הכיף שיש כשיש ילדים...)

אילנה כל עוד האיזון טוב

לא צריכה להיות בעיה להכנס להריון - כן זה הריון בסיכון מלווה בהרבה טרטור ולחץ אבל בעזרת ניטור טוב התוצאות בהתאם
וגם שווה את המאמץ
. אמנם אורלי היתה הסוכרתית הראשונה שנתקלתי שיש לה 4 ילדים אבל אולי באמת כי זה פחות נפוץ בימינו
גם אני חשבתי לפני זה שזה לא אפשרי. כל לחי לאורלי
שפתחה בפנינו דלתות חדשות......

אורלי6

New member
בטוחה שיש עוד ארנבות כמוני../images/Emo187.gif

לא מצאתי אייקון של ארנב, אבל מה זה הצחקתן אותי!!!! בעיקר משום שכשהייתי צעירה ויפה, באמת לא היתה לי בעיה להכנס להריון - שלא להגיד, בכל פעם הופתעתי מחדש מהמהירות שזה קרה מהרגע שהחלטנו
. האמת, אני לא מכירה הרבה נשים חילוניות עם ארבעה ילדים - עם או בלי סכרת, ואת הדלתות
, נראה לי שכל אחת צריכה לפתוח לעצמה...

shay10000

New member
הריון

רציתי לספר שיש לי ידידה סוכרתי סוג 1 שיש לה 3 ילדים, את הילדה הקטנה ילדה בגיל 42, רק צריך לשמור על איזון, במיוחד בזמן ההריון.

האמת ../images/Emo9.gif

שגם אני הייתי מופתעת מהמהירות בה הריתי בהשוואה לחברותי ה"בריאות". מקווה גם להצתרף למעגל הרווקות עם הרבה ילדים (הבעיה זה שההריון מוציא אותי מדעתי
)

רוז22בר

New member
אני הייתי מאוד לא מאוזנת כשהריתי

אבל לא היתה שום בעייה להרות, ואת בני השני ילדתי בגיל...42! אני הכרתי המון נשים סוכרתיות, דתיות אמנם, שילדו 4 ילדים! בקיצור אילנה, עם סכרת, בלי סכרת, אין כמונו.....הנשים!

מהנסיון שלי

עם טיפולי פוריות ומהנסיון המועט שלי עם סוכרת הסוכרת לא צריכה להוות בעיה בכניסה להריון אבל היא בעיקר מהווה בעיה בשמירה על הריון תקין עם הסוכרת לא מאוזנת יש בעיה שאם אני לא טועה קראתי איפה שהוא שאצל נשים סוכרתיות יש תופעה שכיחה יותר של שחלות פוליציסטיות ולמיטב הבנתי זאת תופעה שניתנת לטיפול ובכול מיקרה אנחנו בין המדינות המפותחות בעולם בתחום טיפולי הפוריות כך שאם יש בעיה ספציפית בארץ שלנו יש סיכוי טוב שימצאו את הפיתרון

epy

New member
עוד עידוד קטן

אני סוכרתית מזה 17 שנים (מגיל 21). לאחר שלא הצלחנו להכנס להריון, תוך כדי ששמרתי על איזון קפדני, הרופא הפנה אותנו למקומות הנכונים די מהר (ולא כמו שמחכים עם נשים בריאות). נולדו לנו תאומים אחרי הפריית מבחנה ואחר כך עוד שובב בהריון ספונטני... כמו שאת רואה הכל אפשרי.

epy

טוב לשמוע - היתה בפורום סוכרת בהריון בחורה סוכרתית שלא הצליחה להרות וביקשה עזרה לגבי טיפולי הפוריות - והאמת שאף אחת לא ידעה מה לענות לה. שמחה לשמוע שזה אפשרי ושמחה ביותר שהטיפולים הצליחו
מקווה להמשיך לראותך כאן......

למעלה