תמיד רציתי להיות בן

שבילים

New member
תמיד רציתי להיות בן

היי! הרגע גיליתי את הפורום הזה ואחרי שקראתי חלק מההודעות, כולל הודעת הפתיחה אכתוב כאן את המחשבות שעלו לי בראש בקשר לנושא: כפי שנכתב בהודעת הפתיחה, אין רק שחור ולבן. כבר קרו מקרים שנשים קיימו יחסים לסביים למרות שהן נמשכות מינית (גם) לגברים. וההפך. אבל בגלל שהחברה שלנו אוהבת הגדרות ולהכניס הכל למסגרת של שחור ולבן זה יכול להיות מאוד מבלבל. ואם יש לי חברה שאני אוהבת אותה מאוד, איך אני יכולה לדעת אם אני אוהבת אותה כאדם או שיש לי גם משיכה מינית אליה? חוץ מזה כפי שכתבתי כבר בכותרת ההודעה, מאז שאני זוכרת את עצמי, תמיד רציתי להיות בן. אולי בגלל הסיבה הזאת, בעיקר בגלל הסיבה הזאת, אני כאן. כשהייתי קטנה, אנשים שלא מכירים אותי תמיד פנו אליי בלשון זכר. אז היה קל להתחזות לבן. ואז, כשפנו אליי בלשון זכר, לא רק שלא תיקנתי אותם, אלא המשכתי לשחק את המשחק ולדבר על עצמי בלשון זכר. גם היום, ואני בת 26, אני מזהה אצלי תכונות גבריות שהן בולטות יותר מהתכונות הנשיות. אני לא מתלבשת בצורה שמוגדרת כ"נשית" אבל הלבוש שלי הוא גם לא "גברי" אלא משהו באמצע. אבל בפנים אני די מרגישה גבר. למרות שזה לא לגמרי נראה ככה. כלפי חוץ אני חסרת זהות מינית. או שככה לפחות זה נראה לאנשים שמכירים אותי פחות או יותר.

Mar Jade

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני נתקלתי באותה תופעה, רק לצד השני כמובן
רק שתדעי שלמרות שאת מרגישה שאת יותר גברית, ושאת יותר רוצה להיות "בן", את עדיין צריכה להיות גאה ב*מי* שאת, לא *מה* שאת. ההגדרה של "גברי" ו- "נשי" זה הגדרה של החברה, אותה חברה שרואה הכל שחור ולבן. התנהגות כזאת וכזאת היא גברית, התנהגות כזאת וכזאת היא נשית. אז זהו שלא. התנהגות היא אישית. אם מישהו או מישהי מתנהגים כך או כך, זה לא בגלל שהם גבריים או נשיים יותר, זה בגלל שהם פשוט כאלה. להגיד "ההתנהגות שלי היא לא נשית סטריאוטיפית" זה טוב, ואפילו משהו שצריך להתגאות בו. אבל להגיד "אני רוצה להיות משהו שאני לא" זה לא נכון, כי את מה שאת - אישה, עם דפוסי התנהגות מסויימים. ואני בטוח שאת גאה מאד במה שאת

נכון שלא צריך להגדיר ולהתחייב

השאלה היא עד כמה זה עמוק ומפריע לך בחיים. יש מצב שבו יש נתק בין המין הגופני של האדם לנפש שלו (אני לא יודעת מה המונח הפסיכולוגי או הרפואי או מה שזה לא יהיה) ולכן אנשים עוברים ניתוח לשינוי מין. אם אני לא טועה, לכן הם גם עוברים מבדק פסיכולוגי- לראות אם באמת קיים המצב הזה או שהם סתם מבולבלים, אם יש בעיות אחרות והם זקוקים לעזרה ולא לשינוי מין. גם אני מזהה אצלי הרבה תכונות "גבריות" והרבה פעמים תתפסי אותי אומרת "חבל שאני לא בן" - הקול שלי נמוך והגוף שלי לא הכי נשי בעולם (אולי זה בגלל עודף משקל...) וכשלמדתי בבית ספר הייתי מסתחבקת עם אנשים "כמו גברים", ובנים לפעמים התייחסו אליי כמו אל חבר טוב. אבל אצלי זה לא עמוק כל כך כי אני נשית ברוב המוחץ
. זה תלוי מה המצב אצלך, ממה שאת כותבת זה נשמע די עמוק ("כלפי חוץ אני חסרת זהות מינית" והקטע של ההתחזות). אם זה באמת מפריע לך ואת מרגישה שזה עניין רציני אולי פסיכולוגית או יועצת תוכל לעזור לך להבין מה המצב ומה את באמת רוצה.

שבילים

New member
אוליי....

ואולי את המשפט הזה: כלפי חוץ אני חסרת זהות מינית... כתבתי מתוך ייאוש. אני יודעת שהעובדה שאף פעם לא היה לי חבר היא שאני לא מושכת גברים מבחינה מינית כי אני לא נשית. אני יודעת את זה כי אמרו לי את זה כבר אינספור פעמים. אבל גם אם אנסה להשתנות ולהיות יותר "נשית" כדי לזכות באהבה, לא אצליח, תמיד אחזור למצב המקורי שלי. אם את שואלת עד כמה זה מפריע לי... זה מפריע מעצם העובדה שאני בודדה. לא אכפת לי אפילו איזה סוג של אהבה זאת תהיה. העיקר שתהיה אהבה. אחרת מה הטעם לחיות? אגב: הקול שלך נמוך כי הוא כזה, או כי את משנה אותו בכוונה? לגבי הקול שלי (לא זוכרת אם כתבתי) לפעמים אני בכוונה מעוותת אותו ככה שיישמע יותר גברי. הקול הטבעי שלי הוא... לא יודעת אם הוא נשי ממש. כשאנשים שאני לא מכירה מדברים איתי בטלפון, הם חושבים שהם מדברים עם ילד.

הקול שלי נמוך באופן טבעי

הוא לא גברי, פשוט נמוך יותר משל בחורות אחרות, לפעמים יותר ולפעמים פחות. אני לא פסיכולוגית אבל ממה שאני יודעת, כמו שאמרתי, לפעמים יש את המצב של נתק בין המין הגופני של הבנאדם לנפש שלו ובדרך כלל אנשים כאלה עושים ניתוח לשינוי מין. למיטב ידיעתי הפסיכולוגים בודקים את המועמד לניתוח שינוי מין ואם מישהו מתחזה לבן המין השני באופן קבוע זה בדרך כלל סימן שהוא רציני לגבי השינוי ולא סתם עובר משבר. כמו המקרה המפורסם של הבחורה שחייתה כגבר ובסוף נרצחה בגלל זה (הסרט "בנים אינם בוכים" מבוסס עליו). כששאלתי כמה זה מפריע ומשמעותי התכוונתי לקונפליקט בין להיות בחורה ולהרגיש כמו גבר. במה ה"חוסר נשיות" מתבטא? יש הרבה בנות שאוהבות להתלבש בבגדים "גבריים" ולא מתאפרות, השאלה היא אם יש יותר מזה, גם בפנים. שוב, אני לא מומחית ואין לי מושג איך מרגיש מישהו שנמצא במצב שתיארתי ומה בדיוק הקריטריונים לדעת אם זה ככה, ואם זה המקרה שלך או שמדובר במשהו אחר שנובע מכל מיני סיבות אישיות. בהודעה הראשונה שכתבת קיבלתי רושם שאת באמת בקונפליקט בין להיות בחורה ולהרגיש מבפנים כמו בחור, אבל בהודעה השניה התרשמתי שבתוכך את בחורה, נמשכת לגברים (אם אני לא טועה מועמדים לשינוי מין הם הומוסקסואלים כי הם מרגישים כמו בני המין השני ולכן נמשכים לאותו המין) והבעיה היא הבדידות וחוסר הצלחה באהבה וכל מה שנובע מזה. זה משהו אחר לגמרי. אולי חומר קריאה או יועץ מסוג כלשהו יוכלו להבהיר לך את המצב. אני קצת מסתבכת...

noa chen

New member
הבדל מהותי בין שני מושגים

שלום לך, יש הבדל בין זהות עצמית (האם אדם מרגיש עצמו גבר או אישה, שאלת מגדר / גנדר) בהרגשתו הפנימית ואין חשיבות למי הוא נמשך כי הזהות כאן נוגעת לו עצמו, לגופו ואיך האדם מרגיש על הזהות הגנדרית שאיתה נולד. כלומר ללא תלות באנשים סביבך, מה את/ה מרגיש התחום השני הוא אורואנטציה מינית וכאן יש רלוונטיות רק למי נמשכים ללא נגיעה במה אנחנו גם לי היו רגשות בסגנון הזה ואני מטופלת אצל ד"ר אילנה ברגר שיש לה 15 שנה נסיון בתחום של מגדר (גנדר) כלומר זהות אישית וגם אוריאנטציה מינית, פרטי המרכז לזהות מינית מפורסמים תמיד בזמן הוורוד גשי אליה והכל יסתדר אם תרצי: 036850917 בתל אביב שש שמונה חמש בהצלחה

noa chen

New member
הבדל מהותי בין שני מושגים שונים

שלום לך, יש הבדל בין זהות עצמית (האם אדם מרגיש עצמו גבר או אישה, שאלת מגדר / גנדר) בהרגשתו הפנימית ואין חשיבות למי הוא נמשך כי הזהות כאן נוגעת לו עצמו, לגופו ואיך האדם מרגיש על הזהות הגנדרית שאיתה נולד. כלומר ללא תלות באנשים סביבך, מה את/ה מרגיש התחום השני הוא אורואנטציה מינית וכאן יש רלוונטיות רק למי נמשכים ללא נגיעה במה אנחנו גם לי היו רגשות בסגנון הזה ואני מטופלת אצל ד"ר אילנה ברגר שיש לה 15 שנה נסיון בתחום של מגדר (גנדר) כלומר זהות אישית וגם אוריאנטציה מינית, פרטי המרכז לזהות מינית מפורסמים תמיד בזמן הוורוד גשי אליה והכל יסתדר אם תרצי: 036850917 בתל אביב שש שמונה חמש תגידי שנעה חן שלחה אותך בהצלחה

למעלה