תמיד מרגישה לחוצה....

PUKA2012

New member
תמיד מרגישה לחוצה....

זה לא יאמן פשוט,
אני נראית כל כך רגועה, אבל אני לא ! כל דבר קטן גורם לי להיכנס ללחץ ולמתח.
אפילו כשמתקשרים אליי לפלאפון - כשהטלפון מצלצל אני נכנסת ללחץ, כשאני יוצאת מהבית אני נכנסת ללחץ, לעלות על אוטובוס מלחיץ אותי. לראות אנשים הולכים מולי מלחיץ אותי .
מלחיץ אותי שמסתכלים עליי. מלחיץ אותי כשמדברים איתי ופונים אליי. מלחיץ אותי לחצות את הכביש.
ועוד הרבה מצבים דומים.
קשה לי לחיות ככה......באמת.
מה אני אמורה לעשות? ואל תציעו לי ללכת לטיפול פסיכולוגי,כי כבר הייתי במספר כאלה, ולא עזר לי. גם הכדורים שאמורים לווסת את החרדה לא ממש מועילים לי. איזה כיף לי.....

לא כל כך רגועה

בקשת שלא יפנו אותך לטיפול, ואני מבינה שכבר היית וזה לא הצליח. חבל, כי נראה שזה הפיתרון שבסופו של דבר צריך לעזור. בינתיים תנסי ללמוד מדיטציה זה לא פיתרון אבל זה קצת מרגיע. בהצלחה חיה ולטון

מערכת העצבים שלך נשמעת 'על הקצה'

שלושת המצבים הנפוצים ביותר בהם נתקלתי בסימפטומים דומים היו -
חסרים תזונתיים שמשפיעים על מערכת העצבים. למשל מחסור בויטמין B12, או D, זה לא תחום המומחיות שלי, הייתי ממליצה לפנות לנטורופת/ית בנושא כדי להסדיר את התזונה
צריכה רבה של מוצרים שמגרים את מערכת העצבים ולכן מגבירים חרדה (ודכאון)- כמו קפאין, אלכוהול, ניקוטין
עוררות כסימפטום של פוסט טראומה
בנוגע לסיבות א' וב' - הייתי ממליצה לעשות בדיקות דם וגם לפנות לנטורופת/ית,וכמובן להפסיק לצרוך חומרים שמגרים את מערכת העצבים. מנסיוני רוב הפעמים בהם הלחץ הוא לא מובחן אלא כללי יש גם תרומה של חסרים ביוכימים. בנוגע לסיבה ג' - אם היא רלוונטית והעוררות הגבוהה התחילה בעקבות חוויות לא נעימות בחיים - הייתי מציעה לוודא שאת פונה לטיפול שהוא יעודי לטראומה, טיפולים רגילים בשיחות לא נמצאו יעילים מחקרית לטיפול בטראומה. שיטות טיפול שנמצאו יעילות מחקרית לטיפול בטראומה" CBT, PE, EMDR. אם זו הסיטואציה שימי לב שיש הבדל ביניהן באורך הטיפול הנדרש (אחת מהן נמצאה מסייעת תוך מספר פגישות נמוך יותר - EMDR) ובכמות שיעורי הבית בין פגישות בהם יש צורך (בשתיים מהן יש צורך בשיעורי בית בין פגישות, - PE, CBT, באחת מהן אין צורך, התהליך במפגשים מספיק - EMDR).

קשה לדעת

כל אחד מגיב אחרת לקפה

קפאין ידוע כחומר מעורר, שלא ממש נחוץ למי שהעוררות שלו גם ככה גבוהה. כדי לדעת אם קפה מגביר את הלחץ שלך, תצטרכי פשוט לעשות ניסוי ולהפסיק לשתות משקאות עם קפאין (גם קולה, תה, קקאו) ולראות כמה זה משפיע באמת.

זה תלוי גם

בשעה בה את שותה את הקפה.
עדיף לשתות את הקפה בשעות היום, ולא בשעות הלילה, כדי שלא ישפיע על השינה.
אם את גם ככה לחוצה, אז עדיף ש- 3 הכוסות לא יהיו צמודות אחת לשנייה, אלא במרחק של כמה שעות זו מזו.
זאת כדי למנוע לחץ מאוד חזק ורגעי -- ברגע של הצטברות קפאין.

(אם כתבתי שטויות, אז סליחה. עכשיו 1:40 בלילה, ולא שתיתי קפה...)

למעלה