תמיד יש פעם ראשונה

אם בכית

זה רק אומר שיש לך רגשות. ושלא קל לעשות שינויים חדים בחיים בבת אחת. אני בכיתי לא פעם בגלל עניינים של חזרה בשאלה, לא זוכרת להצביע על פעם אחת אחרי "חילול שבת" ראשון, אני בכלל לא זוכרת את זה ככה, על אף שזה בטח היה ככה, כיוון ששברתי גבול אחרי גבול, קודם היה להפסיק לשמור נגיעה, אחר כך היה לאכול במקום שאין בו תעודת כשרות, אחר כך רק להדליק אור (כי ממש חשוך, ולא כי אני חילונית) ואחר כך לנסוע בשבת ורק אחרי כמה שנים לאכול חמץ בפסח ולאכול ביום כיפור. בתחילת הדרך היו ימים שהיה לי קשה. כל כך קשה עד שבשלב מסוים חזרתי בתשובה ושנה שלמה הייתי דוסית לחלוטין אל תסיקי מסקנות זה לא אומר כלום, גם הימים שבהם תרגישי דכאון בגלל זה, גם הימים שבהם תרצי לחזור בתשובה, שום דבר לא אומר מה כן או לא הדרך שלך את תדעי כשתדעי

משאלה2

New member
וואלה

את יודעת, גם אצלי הסדר אותו דבר, קודם הפסקתי לשמור נגיעה ואח"כ לאכול דברים בלי הכשר, (אבל עוד לא בשר בחלב או משהו) ואז באה השבת שלא שמרתי, לא כי אני כופרת, כי הייתי חייבת לנסות ולראות שלא קורה לי כלום. ואז כשלא קרה כלום במשהו קטנטנן וחבר שיצא בשאלה הזמין אותי לשבת פשוט קמתי והלכתי.והכל היה נראה ברור וטבעי, המכנס, הגופיה וחילול השבת, זרמתי כזה עם כל החברים שהיו שם, כולם יוצאים בשאלה, חברה ממש חמודים.אבל כשחזרתי הביתה לא בכיתי על חיבוק שנתת שם לחיל שיצא לצפון, או שישנתי במיטה עם ידיד שלי, משום מה הדברים האלה לא נראים לי חמורים כ"כ כמו לחלל שבת או לאכול בשר וחלב למרות שמבינת הלכה אני לא יודעת באמת מה חמור יותר.אולי בגלל שלצערי אני יודעת שהיום יש כ"כ הרבה דוסים אמיתיים כאילו עם זקן ופיאות והכל שלא ממש שומרים נגיעה וזה כבר לא מזעזע אותי ולא נראה לי חאט כזה חמור...לצערינו. אבל תודה אנטיגוני על השיתוף, זה מחזק.

הערה לגבי "במיה עם ידיד שלי"

סביר של כולן (וכולם) יסכימו איתי אבל את הטעויות הכי גדולות שלי, שקשורות באופן ישיר או עקיף לחזרה בשאלה, עשיתי לגבי קשרים עם גברים בקצרה, החיים הדתיים לא מכינים אותנו למשמעות העמוקה של מיניות וכל מה שסובב אותה שמרי על עצמך ואני לא מדברת על איידס, הריון וכדומה אלא על היציבות הנפשית ותחושת הבטחון והשלמות העצמית

BatHell

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

היי, גמני בכיתי בפעם הראשונה. זה היה ווקמן (וואו, ישן לאללה) מתחת לשמיכה. אני כלכך מקורית
לא אכלתי בשר טרף\חזיר (וגם לא נראה לי שאוכל) ואני עדיין שומרת כמה שעות בין בשר וחלב (כוחו של הרגל?) אם זה לא מתאים לך ואת ממשיכה להרגיש רע בקשר לחילול שבת- את לא חייבת לעשות "דווקא". שבת יכולה להיות גם דבר נורא הממ כייפי? מיוחד? טהור? לא יודעת, לא עולה לי המילה הנכונה כרגע. בכל מקרה- בהצלחה בכל מה שתרצי לעשות. אנחנו כאן, בשבילך

rigoletto111

New member
הרבה יותר מעניינת הפעם העשירית

שבה חיללתי שבת או אכלתי לא כשר או _è-&#232
-(ç&#39
"'('"à_è-ç_ היה טעים, בקיצור ותחשבי על זה

boten d

New member
הפעם הראשונה שלי

הייתה... תחזיקו חזק.... כיביתי את הצפצוף של השעון יד שלי!! עשיתי את זה רק אחרי שכבר הייתי די שלם עם עצמי ככה שלא הרגשתי ממש רע עם זה. הטלוויזיה ובמיוחד הנסיעות בשבת היו ממש מוזרות לי, אך לא הרגשה רעה.

יש לך נשמה גבוהה

אני ממש לא סבלתי מיסורי מצפון וודאי שלא הגעתי לבכי.לדעתי את לא עושה את המעשים האלה מחוסר אמונה או מתאווה זה פשוט משעמום. תחשבי על דרכים להתגבר על השעמום תיתארחי שבת אצל חברות תארגנו שבת לבד כמה בנות וכו´

מתלבט13

New member
תבדקי עם עצמך מה מתאים לך.

אני מבין שאין לך משהו נגד הדת. התאים לך לא לשמור שבת, שרמת ואחרי זה הרגשת רע עם זה. את רוצה להיות לא דתיה? להיות דתיה? לא יודעת? לפעמים יש גם דרכי אמצע. את יכולה להיות דתיה פחות ממה שההורים שלך. אולי זה מה שמתאים לך? השאלה אם להיות דתיה או לא היא שאלה שמקיפה מאד הרבה דברים בחיים. תחשבי על כל הדברים שמשתנים בין להיות דתיה לחילונית, ותחשבי בסך הכל מה יותר טוב לך לטווח הארוך. שיהיה לך בהצלחה. והעיקר תרגישי בנוח. זה נורמלי שיש לנו ספקות. זה נורמלי שאנו עושים משהו ואחר כך מתחרטים.

משאלה2

New member
הלוואי

הוי מתלבט 13, אם הייתי יודעת לענות על כל השאלות ששאלת אותי אולי הייתי בוכה פחות, מבולבלת פחות, מתלבטת פחות. אם היה לי נהיר בדיוק מה אני רוצה ולמה אז אולי לא הייתי כאן בכלל, שומרת שבת אחת ומחללת שתיים. אם הייתי רואה אפילו את הדרך לא את סופה אפילו אולי הייתי אחרת, בוגרת, מחושבת, מיושבת. אתם יודעים אני אולי זקנה מידי בשביל לעשות את זה. אני חושבת שרובכם כאן עד גיל 25 כבר החלטתם לאן אתם שייכים, אני עוד בודקת איך אני שורדת אחרי לקרוע נייר בשבת.... לא יודעת.

מתלבט13

New member
דונ'ט לחץ

יש כאן אנשים מבוגרים ממך שעוד לא החליטו. וסליחה על השאלה, מה הרקע שלך? חרדית דת"ל? ממתי את לא כל כך דתיה? ואולי טיפה פרטים על התהליך. בהצלחה.

../images/Emo140.gif

זה היה בכי של חרטה? אם כן אז חבל. נרגילה בטעם תפוחים וכמה שעות של צחוקים בדירת רווקים (הורסים, נכון?) לא שוים גרוש, אם לאחר מכן חוזרים הביתה ומסתובבים במיטה כגליל שווארמה. אולי היה זה בכי של בלבול? סערת רגשות? אם אני הייתי בוכה בחילול השבת הראשון שלי, זה היה כנראה בכי של שמחה ואושר. אבל לא כולם תימהוניים כמוני. תעשי מה שמרגיש לך טוב. וברוכה הבאה לפורום! את שייכת לכאן בכל מקרה, יש כאן אנשים דתיים ממך עשרות מונים. מה שמשותף בינינו - אנשי הפורום - זה לא החטאים והעוונות שלנו. העבירות הן פועל יוצא מחופש המחשבה שהצלחנו לאמץ ומחופש הביטוי, שהם בעצם מה שמאחד אותנו. וכבר אמרו גדולים ממני: "צדיק באמונתו יחיה, רק שלא ימות ממנה". בהצלחה! <וואו, יש בנות חדשות.>

משאלה2

New member
לא שווה???

זה לא שאני לא שלמה עם השבת הזו. היה כייף. באמת. "רווקים הורסים" עלק. הורסים את מה??? סתם נו. באמת היה כיף רק שאכן חזרתי מבולבלת, כאילו מה חשבת? פעם ראשונה שהרחקתי לכת עד כדי כך. זה לא היה בכי של חרטה זה היה בכי של פחד, בלבול וחוסר אונים. והקטע של הגליל שווארמה, זה קורה כמעט מידי לילה, לא,זה פשוט בגלל שהחיים שלי כאלה חלקים ופשוטים שברגע שאני עולה על יצועי ואהובי נושק בחיבה על שפתי אני גולשת בחיוך מתוק אל עולם החלומות הוורודים כך שאני ישנה כמו תינוקת יפה. הלו גבר תתעורר! דיברת איתי איזה רגע וחצי לא? ראית באיזה פלונטר אני נמצאת. אז תשתוק. לא הנרגילה עם התפוח עשתה לי לא לישון, ואתה יודע את זה. (ואו בנות חדשות לא התכוונת אלי אני מקוה...)

אולי לא הייתי ברור מספיק

אני מבין בדיוק את הפלונטר ובדיוק עליו דברתי. התכונתי לומר שתעשי רק דברים שלא יגרמו לך לייסורי מצפון. ופסדר, אני אשתוק. מפטיח.

אבזץ

New member
לא יודע מה להגיב...

עשיתי דרך אחרת. אל תבכי לי, ילדה. לפעמים אני חושב שדרכך - לצאת דרך החטאים (אפרופו שלושה במיטה אחת) עדיפה עשרת מונים מדרכי שלי, שנתייסרתי בה שנים ארוכות. וכשהגעתי לחילול שבת קודש / חילול הברית קודש, לא הרגשתי איזו הרגשה מיוחדת אלא סתם יום של חולין. הנאת אגב או עינוג עגב גרמו וגורמים לי אושר רב, כמובן, וכדרך הטבע, אך לא הרגשתי צער על מות האלוהים בנסיבות ובסביבות העבירה. לילה טוב

משאלה2

New member
אפרופו אפרופו

היי, רגע. איך זה הגיע ל3 במיטה אחת. דיברתי על אחד. ידיד. להירגע ומהר.

אבזץ

New member
מצטער, זה הראש הכחול שלי...

ובכלל אני רואה משולשים - הכל פי שלושה.

למעלה