תמיד טענתי

תמיד טענתי

שכאשר בגוף לא נותר כוח יש לפנות למחשבה. השיר הבא עלה בראשי בעת שחייה של 5 קילומטר ב"קריעת מפרץ אילת"-ומן הסתם חשבתי על בחור במצב דומה: "להיכנע" מדוע יש צורך במעבק כה מר? מדוע לא לשכב ולהיכנע על הסלע הקר? ולמה בכלל לחזור למלכי? אם החל הוא לשפוך ללא גבול דם נקי? המים מעל,והמים מתחת דלת העולם הבא לפני כבר נפתחת החושך עוטף ונותן מנוחה כן שינת המוות,השינה הברוכה. בניי כבר הלכו לעולם השקט בגלל שהשימדון בתכסיסיו נוקט מדוע עלי להאחז בחיים המוות קורא,השקט כה נעים. אך אישה באדום סובבה את המלך למרות שכביכול לפניו כורעת ברך עלי למנוע המשך של בגידות מאשת הצל-מלכת הלהבות מלכי תמיד הייה הוגן אך קשה וחמלה תמיד הייתה במבטו הנוקשה אך אשת הצל-מליסינדרה של אש קרובה לאוזנו וכמו נחש הלוחש גורמת למלך לאבד את הדרכו בעודה ממשיכה לפניו לברכו לא,לא אפול ולא אוותר עד אשר את המכשפה בעצמי אבתר אחיה,לא אמות-לא למען חיי אלה למען מלכי-ומלכם של ילדיי

אם כבק דאבוס

אני לא מבין את הנאמנות הפטאלית שלו לסטאניס-גם אחרי כל מה שקרה הוא יוצא לאזור לו?

באמת לא מובן

אלא אם כן יש כאן פשוט חיקוי של המציאות, תמיד יהיו הנתינים שישארו נאמנים עד הסוף. לא משנה מה קורה כי יש להם איזה שהוא חלום להציל את הממלכה. אצל דאבוס רואים את זה ממש, קודם כל בגלל עברו כמבריח הבצל, הוא מציל את הממלכה ובתמורה מקצצים את אצבעותיו אבל הוא נשאר נאמן. בהמשך למרות כל מה שסטאניס עושה לו הוא ממשיך להיות נאמן בגלל רצונו להציל את הממלכה ממיליסנדרה ומהאל הכוזב (כך הוא מאמין) שלה. ובלי להכנס לפוליטיקה אפשר לראות אנשים בעלי התנהגות דומה אפילו כאן בישראל, למרות כל מה שהממשל זורק עליהם הם ממשיכים בדרך שהם מאמינים שיצילו את המדינה וממשיכים להיות נאמנים לשלטון שלה. לדעתי מרטין בנה כאן דמות שמבוססת על התנהגויות שמצויות במציאות האמיתית.

כריכרכה

New member
לדעתי הסיפור של דאבוס מסופר כבר

בפתח-הדבר של "עימות המלכים", וסופו יהיה אותו הסוף.

אווףףף

זה מעצבן שאין לי את הספרים, אני לא יכולה לשלוף ולעיין בהם... אפשר לקבל תזכורת על הפתח דבר? אני לא זוכרת במדויק.

nathaliemoon

New member
דווקא מובן

לפחות עבורי - מרטין בנה דמות מאוד מסוימת עם חוש צדק מאוד מסוים ומאוד מפותח - דאבוס הוא, למשל, אדם המוכן להסתכן במוות ע"מ לבצע את מה שנראה לו כדבר הנכון (שליחתו של אדריק סער ע"מ להציל אותו ממוות בשריפה) - בדיוק אותו הדבר סטאניס. סטאניס הוא אדם המעמיד את תפיסת הצדק שלו מעל האינטרסים האישיים שלו ואפילו מעל מה שיעזור וייטיב אתו (ובגלל זה מרטין לעולם לא יעשה ממנו מלך ומנצח) ועם המלחמה שלו. בקיצור - תפיסות הצדק שלהם זהות בגדול ודאבוס גם אדם נאמן מאוד. בניגוד למרבית מאבירי ווסטרוז דאבוס לא תופס נאמנות כ"מה שבא לקדם את האינטרסים האישיים שלי". הוא "איש של המלך". נקודה. אין לזה בעיני כל קשר לאותם מצביעים שממשיכים להצביע למפלגה ש"דופקת" אותם (סליחה על הצרפתית) רק בגלל ש"כך הצביעו תמיד". בקיצור - דאבוס לא בוחר מבורות או חוסר ברירה, אלא מתוך תפיסות הצדק והכבוד המאוד ברורות שלו.

אני מסכימה

חוש הצדק שלו, והנאמנות הם לא בגלל שכך "הצבעתי" תמיד, אלא בגלל שהוא מאמין שהוא צריך להציל / לתרום / לעזור לממלכה. מה שניסיתי לומר הוא שיש אנשים כאלה בכל מקום.

למעלה