תמחור

תמחור הודעה שעלתה בפורום צרכנות. אשמח אם בעלי המקוע שכן יתיחסו. וציינתי מראש, שבכל מקרה ,זה אסור ע"י החוק.

רשר

Well-known member
מנהל
נושא מגוחך - כמה עולה עו"ד? כל תשלום לאדם שעובד משולם עבור כל הערך של האדם עם הידע שמביא איתו, מול שאר השוק, עו"ד רק מקריא את סעיף XX וכבר אתה משלם לו 500$ + מע"מ - אבל אתה לא משלם עבור הסעיף אלא עבור הידע היכן הסעיף ומתי להשתמש בו, פחות כמה עו"דים יש בשוק, פחות כמה הוא רעב. בשוק המקצעות החופשיים, זה המצב וכך הוא ישאר למרות שנרבה ל"קטר"

מאגר

New member
התשובה פשוטה מאוד ונתנת להסבר בכמה דרכים האחד כאשר אתה בא לרופא מומחה לא עלינו אתה יושב אצלו 1/2 שעה אתה משאיר אצלו בין 600 ל1000 ש"ח. והוא לא ישקיע בכך אפילו אגור אחת מעבר למזכירה שמשרתת אותו והמשרד שלו אבל הוא למד יגידו חכמים ובכן, לא לקחתה בחשבון את עלויות הביטוח שלו הרישיון שלו והמס שהוא צריך לשלם על כך. עכשיו נעבור לחשמלאי גם החשמלאי למד תלוי מובן בגודת רשיונו, יש לו הוצאות ביטוח יש לו מיסי עסק יש לו בלאי ציוד ויש לו עלות חומרים ואחזקתת רכב ולפי מחירון עלות של שעת חשמלאי מוסמך שחייב ע"פ חוק לעבוד עם עוזר כי לאדם אחד אסור לעבוד במתקן חי הרי ש- 73ש"ח לשעת עבודה של חשמלאי מוסמך + 43 ש"ח לשעת עבודה של עוזר לפי מחירון משרד העבודה נותן 116 ש"ח לשעה כפול 12 שעות עבודה של יומים סטלבט כמו שאמרתה 1392 ש"ח +500 ש"ח חומר שבטוח שלפי דבריך חלק מהדברים היו ברשותך מעבודות קודמות כמו חוטים תעלות ברגים דיבלים וכו' עם תוסיף לזה 35% הוצאות נילוות תקבל 25554 + מע"מ קבל 2988 ש"ח וכמובן תלוי האיזה איזור אתה גר ומה הרמה הסוציו אקונומית המקובלת בסיסבתך הרי שבין 3200 ל4000 ש"ח המחיר סביר ביותר.

מיתוך 2000 ש,ח רווח יש את . 1מע"מ 17% 2. מס הכנסה 3. פירסום דפי זהב . גוגל. 4. ביטוח לאומי 5. הוצאות רכב 6. שכרות מיבנה 7. ארנונה 9.חשמל 10 בלאי של ציוד . הבייתה מביאים לאישה מיזה 500 ש"ח . מי שיכול לעשות הכול לבד בבית . זה טוב . הוא אדם מעושר . חוסך המון לעצמו . איש שרות אים אין לו ברוטו 15 אלף ש"ח בחודש . לא ישרוד במיקצוע שלו גם המחירים שלי הם מינימום 500 שקל ל15 שקות תיקון . של החלפת רכיב ב10 שקל . לפרויקטים יותר גדולים הרווח הוא בין 2000 ש"ח . ל1000 ש"ח יום עבודה

ועוד משהוא . יש תחרות בין החשמלאים אז לא כול יום יש להם עבודה . כי אין ביקוש גדול לחשמלאים . אז לא כול יום יש עבודה . וזה גם שיקול של מחיר אים רוצים לקבל שרות בעתיד

nypx

New member
שכחתם להוסיף דבר חשוב מאוד ומה אם העבודה לא הולכת כמצופה? ומה קורה אם ניתקתם חוט שלא היה אמור להיות שם? ומה אם היה חשמלאי חנטריש שעשה עבודה חרא והתיקון נופל עלייך? גם אז המחיר היה אותו הדבר? ומה עם שעות הלימוד ? ויש גם כלים שעולים יקר (מבודדים) והסיכון ? נכון שיש מחיר ויש מחיר אז תשוו בין החשמלאים השונים ותראו שאין הבדל גדול אצל המקצועיים רק אצל החאפרים שככה גם נראית העבודה שלהם יום טוב לכולם

גם החפרים לוקחים מחיר טוב . השואל הראשון שפתח בשרשור . רוצה שחשמלאי מוסמך יעבוד יום שלם תמורת 150 שקל . או פשוט רוצה להיתגאות שיודע לעשות לבד הכול . גם אני יודע להחליף בוילר לבד כולל אינסטלצייה . לכן אני מקטר על המחירים של אחרים לא . רק אישתי גאה בי שאני עושה הכול לבד בבית וכימעט אין בעלי מיקצוע אצלי בבית . רק כאשר עשיתי 3 פזות בבית . חבר חתם לי תמורת 500 ש"ח . ואת הלוח אני היתקנתי . כאשר אתה יודע לעשות הכול לבד אתה גדול . אבל לא כולם יחידי סגולה כמוני.

למעלה