תמחור עריכה

ramatram

New member
תמחור עריכה

שלום לכם, לאחרונה סיימתי במזל טוב את כתיבת ספרי הראשון- ספר עיון. פניתי למספר עורכים וכנראה שמצאתי עורכת מתאימה לעריכת ספרי. שאלותי הן - כיצד מתמחרים עריכת ספר? - הספר יוצא עצמאית, האם עלי למצוא עורך גרפי לשלב שבין העריכה לדפוס?

tafustafus

New member
ברכות

איני עורך, ויתכן שבהמשך יענו עורכים עם מספרים של ממש, אבל חשוב להבין שבתחום הזה, תעריפים "מקובלים" הם לעתים קרובות כמעט תעריפי ניצול (ראי שאלה בנושא בדך זה); עריכה לשונית היא עבודה לא קלה, שמצריכה הרבה מחשבה, תבונה וידיעות, כך שאם העורכת שמצאת היא עורכת טובה, יהיה סביר לחלוטין מצידה לדרוש יותר ממה שכמה עורכים מנוצלים יספרו לך שהם מרוויחים. בד"כ התמחור נעשה ע"פ כמות הטקסט (בסימני דפוס, מספר מילים או מספר עמודים). בקשר לשאלה השנייה - זה תלוי בהסדרייך עם ההוצאה. יש הוצאות הדורשות במקרים מסויימים את הספר במצב כמעט מוכן לדפוס. יש הוצאות הלוקחות על עצמן את כל תהליך ההפקה.

henor

New member
תעריפים המקובלים בשוק

בין 200 ש"ח לעריכת ליטוש (עריכה קלה, כולל התקנה - האחדת כתיב ופיסוק) ובין 450 ש"ח לעריכה יסודית. אם הספר דורש עריכה מסיבית ואם יש הרבה הערות שוליים, מקורות ביבליוגרפיים וכאלה, סביר שהמחיר יטפס לכיוון הגבול העליון. המחירים האלה מתייחסים לגיליון דפוס, המונה 24,000 סימני דפוס כולל רווחים, או 4,000 מילים (16 עמודים של 250 מילים). עמוד "רגיל", של גופן 12 ושורה וחצי רווח, מכיל הרבה יותר מילים, לכן אל תספרי על פי עמודים רגילים אלא תעשי ספירה ב-word. לגבי מישהו שיכין את הספר לדפוס - אוכל להמליץ לך (במסר). אם את מעוניינת, תשלחי מסר. בהצלחה!

henor

New member
מסכימה עם tafustafus

והוא פתח לי פתח להוסיף את ההערה שרציתי לכתוב קודם: אם מצאת עורכת טובה שתטפל יפה בספר שלך, כדאי שגם היא תרגיש שהיא מקבלת שכר הולם עבור העבודה שלה ולא תצא בתחושה שמנצלים אותה. לכן לא הייתי מחפשת את הכי זול ולא הייתי מתמקחת יותר מדיי אם היא מבקשת מחיר סביר. גם ככה לא מרוויחים מי יודע מה.

למעלה