תמחור עבודה

איב42

New member
תמחור עבודה

שלום לכולם

הנני ציירת מתחילה וקיבלתי הצעת עבודה של ציור שמן על קנבס בגודל של 3 מטר על 2 מטר, מדובר בציור דיוקן.

אשמח לקבל עזרה כיצד לתמחר

יום טוב ותודה

iwata018

New member
שעות עבודה כפול 2 !! לציירים מתחילים יהיה קשה

להעריך מראש את מ"ס שעות העבודה בגלל חוסר נסיון בעבודות דומות ולכן החישוב עלול להיות לא מדוייק (או שהצייר מפסיד או שהלקוח משלם יותר מה"דרוש"). נסי לחשב את כמות השעות , תמחרי את שעת העבודה שלך(אין מחירי שוק לכך)על פי הבנתך והכפילי ב-2 . ציירים מסוימים יכפילו גם ב-3 או 4 . במקרים מסויימים , הלקוח נשאל לגובה התקציב שהוא מוכן לשלם עבור עבודה זו או אחרת ואז אין הפתעות אבל מצד שני , הדבר יכול להכשיל עיסקה כבר מתחילתה כך שאינני ממליץ על כך.

מה ז"א להכפיל ב2?

כתבת לה שתתמחר קודם את שעת העבודה, ואז תכפיל ב2. אבל עדיין איך מתמחרים שעת עבודה? ולמה להכפיל ב2?

iwata018

New member
קודם כל לגבי תימחור שעת עבודה................

מיותר לומר ששעת עבודה היא דבר ערטילאי במיוחד כאשר מדובר באמנות אך גם פה יש שיקול דעת והגיון על פיו שעת עבודה יכולה להיות מינימלית כמו של עובד פשוט או בהחלט כמו של מנכ"ל בנק גדול. רק שכירים יכולים לדעת במדוייק את תימחור שעת העבודה שלהם אבל כאשר מדובר בעסק עצמאי , כל אחד לנפשו ועל פי שיקולו. אני למשל מעריך את שעת העבודה שלי ב100 ש"ח ומכפיל ב-3 ולכן הדרישה שלי מהלקוח היא 300 ש"ח על עבודה של שעה. יש כאלו שמתמחרים הרבה יותר או הרבה פחות אבל מי יגיד שהם טועים או צודקים ???פה יש מקום למה שהתכוונתי בשיקול דעת אך הנוסחה שאני מדבר עליה היא מנסיוני האישי בלבד על פי האפשרות של רוב הלקוחות לעכל את המחיר
...הסיבה שמכפילים ב-2 או 3 או......היא מכיוון שבכל זאת ישנו (אני מקווה) ערך מוסף גם להיותה העבודה , עבודת אומן והיכולת להעריך את הכפולה נובעת מהערכה שאת/ה מעריכים את איכות עבודתכם ונסיונכם . זו אחת הדרכים לקבוע תימחור אבל כמובן שאפשר למכור ציור במיליוני דולרים אם קוראים לך מונק או ואן גוך ואז ערך העבודה שווה רק למחיר שולם עבורה ללא כל קשר לאיכותה .

roni yoffe

New member
+1

לא לשכוח לחשב כמובן חומרים ואני למדתי לאחרונה שכדאי גם להתחשב בזמן הלימודים או המחקר שנדרש לך.

כלומר,
סטודנט עם תואר ראשון ירוויח X כאשר יגיע למקום עבודה. ולא פחות.
הלימודים או ההשכלה שלך, והעלות שלהם צריכים להכנס לחישוב באיזהשהו אופן לדעתי.

אגב,
אם נדרשים לך רישומי הכנה שאותם הלקוח לא מקבל, תכניסי את זמן העבודה עליהם גם כן.

למעלה