תמחור עבודה

levyyosi

New member
תמחור עבודה

שלום לכולם. אני צריך לתמחר עלות עבודה של עיצוב חוברת של 20 עמודי A5 שכולל גם הקלדת טקסט. כמה לדעתכם אני יכול לתמחר את העבודה?

pulse11

New member
נא פרט יותר

מי הלקוח (באיזה תחום ומה גודל החברה), מי הגיע אל מי (אליך בעקבות המלצה או אתה אליו במאמצי מכירה). לגבי הקלדות - יש מחירון "קלדנות" משהו כמו 20 ש"ח לדף טקסט מלא (כולל מע"מ) כך שלמעשה את שירותי הקלדנות אפשר להגדיר כמו "אאוטסורסינג" - זה לא משהו שיש יותר מדי מקום להתמקח עליו. תמחור העיצוב הוא בעצם שילוב של הלקוח והמוניטין שלך. מסמכים טכניים כמו Whitepapers עולים פחות מקטלוגים, כיוון שנדרש פחות זמן עבודה על פיתוח המסר השיווקי. אם ללקוח יש "תיק מותג" (או "ספר מותג/תדמית") העבודה שלך תהיה מצד אחד קלה יותר בשלב פיתוח השפה ותוכל להקדיש את הזמן לחידוד המסר או עבודה על קומפוזיציה, צבע ולייאאוט. לי לוקח בממוצע (כולל הגהות ופינג-פונג עם הלקוח) חצי שעה עד שעה לכפולת עמודים (כשמדובר בקטלוג שדורש עבודת ארט) והזמן מתחלק בעיקר לפי כמה חומרים הלקוח מספק (בעיקר רפרנסים שמגדירים את השפה הגרפית). רוב הניסיון שלי הוא עיצוב עיתוני-לקוחות או עיתונים של מועדוני לקוחות וקטלוגים תדמיתיים של מוצרים. לפי חשבון כזה יש לך (כולל הקלדה והגהה) כ-25-30 שעות עבודה נטו - עכשיו השאלה היא כמה אתה לוקח לשעת עבודה, כמה חשוב לך לחתוך במחיר כדי לדוג את הלקוח לעבודות נוספות וכו'. ובכלל - האם מדובר בקטלוג או עימוד חוברת שהיא מלאת טקסטים - כזה דבר יכול לקחת כשעה עבודת לייאאוט ראשונית פלוס 10 דקות לדף.

pulse11

New member
אגב קלדנות

דף "וורד" אינו דף מעוצב ככשוקלים את כמות המילים והטקסטים. וורד הוא פורמט בזבזני למדי - אפשר להכניס 500-600 מילה בדף לעומת עמודים מעוצבים עם ריווח טוב, שם יכולים להיכנס הרבה יותר מלים. נכנסים פה לשיקולי WHITESPACE וכותרות ועוד ועוד. לא תוכל לקבל תשובה כמה לקחת על עבודה כזו, אבל אני מקווה שעזרתי לך לנסות ולעשות חשבון בינך לבין עצמך.

pulse11

New member
עוד משהו לגבי תמונות מהבנק

אפשר לתמחר את התמונות בנפרד, הלקוח יכול לקבל סעיף שכולל את עלות התמונה + עלות הזמן שלוקח לך לאסוף את התמונות, לסנן אותן ולחפש מה שמתאים, קח בחשבון שהרבה תמונות פתאום צריכות זמן עבודה על צריבה או טיפולי צבע. כמה פעמים הלפטופ של האידיוט שמחייך עם העניבה כסוף מדי והעניבה אדומה מדי כשהקטלוג שלך בכלל סגול?

levyyosi

New member
תשובה

הלקוח הוא מקומון של עיתון ארצי, שמבצע עבודות דפוס למועצות מקומיות (מוסף דו חודשי). הטקסט הוא כ- 600 מילים לכל ה-20 עמודים שמגיעים בקובץ וורד, והעבודה היא בפריהנד. כל היתר זה תמונות ועיצוב.

למעלה