תמורה

streetball

New member
תמורה

האדם תלוי בעיקר בשלושה חושים: שמיעה, ראייה וריח. נתחו בבקשה. בתודה מראש, דניאל

גנגי

New member
זה נשמע קצת כמו הוראה מגבוה

או כמו שיעורי-בית-חובה למשוטטים בפורום. אני סבורה שאם אתה רוצה עזרה או התייעצות בענייני תחביר כדאי שתפנה באופן יותר מנומס ופחות ציוויי לאנשים כאן. זאת לא הפעם הראשונה שאני רוצה להעיר לך על זה.

streetball

New member
מצטער

זאת לא הייתה הכוונה שלי. רק כתבתי את השאלה, השתמשתי בלשון ציווי כי יש להשתמש בה בלשון בקשה. כתבתי "בתודה מראש", כתבתי את מילת הבקשה. מצטער אם זה פגע... לא התכוונתי, סך הכל העזרה שתתנו לי אם תתנו לי היא מרצונכם החופשי וכפועל יוצא של טוב לבכם ורצונכם לעזור ולא, חס וחלילה, ציות לבקשה או משהו כזה... אז, פעם נוספת, מצטער.

Dancing mad

New member
../images/Emo13.gif

לא נורא, לכולם זה קורה בסופו של דבר בפורום-רגשות לא עוברים טוב בכתיבה. משפטך: האדם תלוי בעיקר בשלושה חושים: שמיעה, ראייה וריח. תלוי=נשוא האדם=נושא בעיקר=תיאור מידה (או בצורה גבולית, אופן) בשלושה חושים=מושא (חושים=לוואי,ביטוי מכליל) שמיעה,ראייה וריח=פירוטים לביטוי מכליל משפט כולל (לוואי).

dogli3

New member
הממ..

חושים- לוואי?? אני חושבת ש"חושים" היא הגרעין ו"שלושה" היא הלוואי. אולי זה אחרת בביטוי מכליל- שלא למדתי.

streetball

New member
תודה רבה!!!!!

אך לא בדיוק הבנתי מהו ביטוי מכליל, ביטול מכליל הוא בעצם לוואי הכמות+השם שהוא מתאר? ואז בעצם הכל הופך להיות ביטוי מכליל ומסמנים את השם שתואר כלוואי במקום את לוואי הכמות? (סלחו לי, רק אתמול למדתי תמורה אז אני קצת מתקשה בזה). ועוד שאלה שמעניינת אותי, המילה "בעיקר", יש להתייחס אליה כמילת יחס+שם או כמילה אחת בפני עצמהּ? תמיד בלבלה אותי השאלה הזאת. ותודה רבה לכם על העזרה!! בתודה מראש, דניאל

streetball

New member
בנוסף לשאלה ששאלתי בנוגע

לביטוי המכליל? האם יש לסמנו בכלל? ומה תפקיד המילים: "אילו, אלה, הללו וכדומה" לדוג:טלפון, טלויזיה ורדיו- המכשירים הללו אהובים עלי. תודה לעונים! דרך אגב, מתוכנן עוד מפגש בזמן הקרוב? אני ממש רוצה להגיע למפגש.

dogli3

New member
נראה לי..

שמדובר בלוואי. אלה כינויי רמז, לא? גם אני בעד עוד מפגש :)

or99

New member
עדיין לא...

אנחנו עוד צריכים להתאושש מהאחרון...
(אבל יהיה מתישהו. תצטרך להתאזר בסבלנות...)

למעלה