תמונת מצב

ענתנוי

New member
תמונת מצב

דו"ח הועדה, חוק האוטיסטים ואפילו הנורמה החברתית מצביעים על מגמה שלילית ביחס לאוטיסטים והרעת התנאים - שנובעים מתחושה של פחד וחוסר אונים של המוסדות שאחראים לפתרון הבעיה.

אלו"ט, משרד הרווחה ומשרד הבריאות ביססו את כל השירותים והתקציבים שלהם על התיאוריה הביו-רפואית. התיאוריה הזו קרסה - כלומר, העובדות בשטח, ובמיוחד מחקרים שקשורים למוח, הוכיחו שכל ההנחות הישנות היו שגויות ומכאן גם שכל ההסברים, הטיפולים והמסגרות שפותחו עבור האוטיסטים לא רלבנטיים ואפילו מזיקים.

הפחד שלהם מתבטא ב"נבואות זעם" על מגיפה הולכת ומתפשטת של אוטיזם (זומבים? ערפדים? רוחות רפאים?...) שתמוטט את תקציבי הממשלה ותהפוך למעמסה שהציבור לא יוכל לעמוד בה.

מצד שני, מי שלא שייך למוסדות האלו דווקא מתחיל לראות את האור בקצה המנהרה: יותר ויותר מקרים של אוטיסטים שנחשבו ל"אבודים" מצליחים לפרוץ את מחסום השתיקה ולחשוף את המיסתורין האוטיסטי. יותר ויותר חוקרים מתחילים לגלות עובדות חדשות, מעניינות ומועילות. יותר ויותר אנשים מוצאים עניין באוטיסטים, מזדהים איתם, רוצים ללמוד מהם וחושבים שמדובר בקפיצת מדרגה אבולוציונית ולא במחלה.

התיאוריה החדשה, שעדיין אין לה שם או הכרה ממסדית, הולכת ומשנה את המציאות וחושפת שפע של אפשרויות חדשות ומסעירות עבור האוטיסטים ובני משפחותיהם ואפילו עבור החברה כולה.
בסופו של דבר, כמו שקורה תמיד, התיאוריה הישנה תיעלם מהעולם והחדשה תתפוס את מקומה, והשאלה היא רק "מתי"? - וכאן יש לכל אחד את האפשרות לבחור בין "רע" ל"טוב" - בין פחד לתקווה.....

שלומות0

New member
נקודת מבטי על הדוח

ואני אכתוב כאן משהו מאוד קשה אבל זו התמונה שמצטיירת לי:
בעלי דרגה ראשונה מצבים הוא הטוב ביותר כי במקרה הטוב הם בכלל לא יאובחנו וזה יהיה לטובתם כי אז
הם לא יחשפו למתקני המקלט המיועדים לכל התפקודים,
כל השאר יוחזרו לימי החושך שבוא מצאו עצמם אוטיסטים מבודדים בבתי חולים לחולי נפש,
צר לי
זו תחושתי למקרא חוזר של הדוח !

גור42

New member
"קפיצת מדרגה אבולוציונית"?!

עם דיבורים כאלה, זה לא ממש מפליא שאנשים מפחדים...

לא שרוב האנשים צריכים יותר מדי סיבות לפחד מכל מה ששונה מהמקובל, אבל כשאני שומע דיבורים על "גזע עליון" אז גם אני מתחיל לפחד. והדבר האחרון שאני רוצה, שאנשים יתחילו לחשוב שקבוצה מסויימת של אנשים היא "קפיצת מדרגה אבולוציונית", כי זה אף פעם לא דבר טוב.

ענתנוי

New member
השגיאה שלך היא הההירכיה

"קפיצת מדרגה" היא לא "גזע עליון" אלא עליה במורכבות, וזה בדיוק המצב. מבנה הזהות האוטיסטי הוא מורכב יותר, ואין כאן שום שיפוטיות של "יותר" ו"פחות" - מבנה מורכב יותר מתאים לסביבה מורכבת יותר ומכאן ההיבט האבולוציוני.
מבנה מורכב יותר מתבטא גם בתהליך התפתחות ארוך יותר ובקשיים רבים יותר.

המשמעות העיקרית היא שבטבע אין דרך חזרה - ירידה במורכבות היא פירוק, מוות, התנוונות - כלומר, נורמליים יכולים אולי להפוך לאוטיסטים אבל לא להיפך...

גור42

New member
חוץ מלהשתמש בביטוי "גזע עליון" אמרת הכל

הדברים שכתבת הם מניפסט גזעני, פשוטו כמשמעו.

מזכיר לי את הספר THE BELL CURVE והטענה שלו שהאיי קיו של הכושים נמוך מזה של האדם הלבן. וגם הם טענו ש"אין שום שיפוטיות" ושהם רק מציגים את העובדות...

ובעצם, הטענה שלך חמורה הרבה יותר. כי איי קיו זו רק תכונה אחת ויחידה, ואילו את מדברת באופן גורף על "עליה במורכבות" ועל "השלב הבא באבולוציה". את רוצה לומר לי, שאת באמת לא מבינה את הבעייתיות שבהשקפה הזו שלך?

arana1

New member
אבל היא לא אמרה כי הגזענות היא רק בראש שלך

עליה במורכבות אין פירושה עליונות או התנשאות על פני מישהו אחר
בדיוק להפך
עליה במורכבות מאפשרת תפישה לא היררכית,שיוויונית והדדית יותר
שיוויוניות והדדיות אין פירושן וויתור על שיפוט ערכי אלא ששיפוט זה לא מתבצע דרך סקאלה היררכית
נסיון לשיפוט כזה יוביל לפרדוקסים,פרדוקסים שלא מאפשרים גישה ובחינה ועזרה אמיתית לקיום האוטיסטי,שכידוע לכל מי שטרח לברר או הזדמן לו לחוות רובם "לוקים" בהבנה לא היררכית ולכן גם בתפישה שונה של סיבתיות ונסיבתיות
כמו למשל למצבים שבהם אנשים מתחרים בך בזמן שאתה אינך מתחרה בהם בכלל אלא רק רוצה לשתף איתם פעולה בשמחה(מצב שכל אספי ממוצע בוודאי מכיר)
או שאנשים מפענחים את נטייתך וצרכיך לפרטיות ומופנמות כהתנשאות מה שגורם למצב שבו ילדים אוטיסטים רבים נכנסים להצפה רק בגלל שלא נעים להם או בגלל שהסביבה לא מרשה להם להיות פשוט הם כי היא מפענחת אותם דרך ההיררכיות הכחנית הטבועה בתפישתה(אגב,זה נכון וניכר במיוחד אצל פסיכולוגים ופסיכיאטרים ולכן שומר נפשו ירחק)

איך אדם יכול לראות את עצמו כעליון על אחרים אם צרכיו וזהות מבוססות בעיקר על שאיפה לשיוויוניות והדדיות ?
בשביל לחוש את הדבר בצורה מהותית נחוצה מורכבות רבה,תפישה רשתית,רבת פרמטרים והיבטים,דבר שכמובן נתקל שוב ושוב באי הבנה וחוסר תמיכה מוחלט מצד הסביבה שבדיוק כמוך יודעת לתפוש שיוויוניות רק דרך התפישה הכי פרימיטיבית של המושג הזה
זהות צורנית חיצונית
התפישה של שיוויוניות כנובעת דווקא מתוך היחודיות והנבדלות האנושית אינה נגישה לאנשים השבויים בסימטריות פשטניות ,שלכן גם אינם רגישים ומבינים "תנועות",רגשיות ואחרות, שמטבען אינן מכניסטיות
וכיוון שאנשים כאלה כופים את פרשנותם השטחית על המציאות בנחרצות אז החיים של האוטיסטים הם סיוט

אין שום בעייתיות בהשקפה של ענת
יש בה המון אור ואהבה ותקווה
לעומת זאת תפישתך משרה ומבטיחה חשכה ודיכוי גם לדור הבא
למזלנו אין ספק שאנשים לומדים עם הזמן להתנער ממנה
בדיוק בגלל שיכולתם לתפוש ולממש מורכבות משתפרת

למעלה