תמונת השבוע

חiפeיה

New member
לא גנבת לו את התפקיד

עץ שתול הוא כתבינו לעניני חרדים... (מעלה בדרך כלל תמונות של חרדים) (-; אבא שלי אומר שאדם שרואה שסופו קרב, עושה חשבון נפש, לך תדע, אולי מזל ראתה את סופה קרב והחליטה לחזור בתשובה ולקרוא תהילים. ואם היא רצחה קודם אז מה? ידו פשוטה לקבל שבים.... זה כתוב במפורש: "אתה נותן יד לפושעים וימינך פשוטה לקבל שבים ותלמדנו ד' אלקינו להתודות לפניך על כל עוונותינו, למען נחדל מעושק ידנו ותקבלנו בתשובה שלמה לפניך"

mister xy

New member
חזרה בתשובה?

טוב שלא נתנו לשופט דרורי לשפוט אותה, הוא עוד היה מזכה אותה כמו את האברך הדורס.

האברך הדורס...

הוא הבן של הרב הספרדי של חדרה שיש לו מלא קשרים... וסתם כך בסוף עשו מישפט חוזר...

אם את בונה על זה אז להזכירך:

כול האומר אחטא ואשוב אין מספקין בידו לעשות תשובה...

מסתדר מעולה - דוד המלך היה ארכי רוצח

בהנחה שספר התהילים חיבר דוד המלך, יש דימיון והשראה ממנו לרוצחים. להלן 3 ממיטב הסיפורים מסמרי שער שמסופר על הארכי רוצח דוד המלך. הוא היה ארכי רוצח, אך תמיד ידע להתנער ולבכות על רציחותיו הרבות. ספר שמואל שנכתב על ידי סופרי החצר שלו, לא הצליח להסתיר את פפשעיו כי רבו. הבן אדם מוציא להורג את כל צאצאי שאול המלך, למה? כי משפחת שאול היתה פולארית ואז הוא חיסל את כל יוצאי חלציהם. כמובן יש לו תירוץ, הסבא שלהם הרג בגבעונים לכן יש בצורת, אז הוא כנגד הורג את הנכדים שלו. הרוצח הגדול הזה, מחסל את אוריה החיתיולקח את אשתו. אח"כ הוא גם מתחסד ובאילו חוזר בתשובה. האיש הרע הזה משתף פעולה עם האויבים הפלשתינים! למען הפלת שאול המלך, הוא בגד(!) בעם ישראל. באותה מלחמה ששאול המלך וידידו יהונתן (נצלן בע"מ) נופלים במלחמה, הוא עסוק בשיתוף פעולה עם האויב. שמואל א פרק כח א וַיְהִי, בַּיָּמִים הָהֵם, וַיִּקְבְּצוּ פְלִשְׁתִּים אֶת-מַחֲנֵיהֶם לַצָּבָא, לְהִלָּחֵם בְּיִשְׂרָאֵל; וַיֹּאמֶר אָכִישׁ, אֶל-דָּוִד, יָדֹעַ תֵּדַע כִּי אִתִּי תֵּצֵא בַמַּחֲנֶה, אַתָּה וַאֲנָשֶׁיךָ. ב וַיֹּאמֶר דָּוִד, אֶל-אָכִישׁ, לָכֵן אַתָּה תֵדַע, אֵת אֲשֶׁר-יַעֲשֶׂה עַבְדֶּךָ; וַיֹּאמֶר אָכִישׁ, אֶל-דָּוִד, לָכֵן שֹׁמֵר לְרֹאשִׁי אֲשִׂימְךָ, כָּל-הַיָּמִים. {פ}

oneofus

New member
לא "כיפפת" קצת?

את ספר שמואל כתבו הכוהנים לא דוד הרג את צאצאי שאול, ויותר מזה: דווקא מסיפור כנף הבגד , אנו למדים שמה שכתבת לא נכון סיפור הדמות הטראגית של שאול הוקצן על ידי הכוהנים שרצו לשוות לעצמם מעמד חשוב של קשר עם אלוהים ולהגן על עצמם. אוריה החיתי , הוא נפילה של דוד , אבל יש כאן מוסר השכל: שלומה אינו יהודי לפי ההגדרה של היום, ודוד חוטף גם בחזרה בהקבלה לשאול "לא תסור חרב מבית דוד" ולגבי סיפור אכיש: תקרא שוב את הציטוט ותבין, ואני מפנה אותך גם למקור שם "הכרתי והפלטי" - שומרי ראש המלך לא היו מבני הארץ אלא תמיד זרים שכפופים רק למלך. גם היום: שומרי הראש של האנשים החשובים הם אוטונומיה נפרדת (לא חלק של הצבא) תסתכל גם על איזה מקומות דוד ואנשיו פשטו (שזה לא על בני ישראל)

כנף הבגד הוכחה ששאול באמת לא רצה להרוג את דוד

שאול מתברר כחכם לאחר מעשה, הוא הבין את נפשו של דוד בעוד שמיכל ויהונתן טעו. דוד שפיחד שביום מן הימים תחזור המלוכה למשפחת שאול, ציווה להרוג את כל משפחת שאול. גם על הבנים של מיכל (שכידוע הצילה אותו משאול) לא חס דוד. דוד הוא הנותן הוראה להורגם. וַיֹּאמְרוּ לוֹ הַגִּבְעֹנִים, אֵין-לי (לָנוּ) כֶּסֶף וְזָהָב עִם-שָׁאוּל וְעִם-בֵּיתוֹ, וְאֵין-לָנוּ אִישׁ, לְהָמִית בְּיִשְׂרָאֵל; וַיֹּאמֶר מָה-אַתֶּם אֹמְרִים, אֶעֱשֶׂה לָכֶם. ה וַיֹּאמְרוּ, אֶל-הַמֶּלֶךְ, הָאִישׁ אֲשֶׁר כִּלָּנוּ, וַאֲשֶׁר דִּמָּה-לָנוּ; נִשְׁמַדְנוּ, מֵהִתְיַצֵּב בְּכָל-גְּבֻל יִשְׂרָאֵל. ו ינתן- (יֻתַּן-) לָנוּ שִׁבְעָה אֲנָשִׁים, מִבָּנָיו, וְהוֹקַעֲנוּם לַיהוָה, בְּגִבְעַת שָׁאוּל בְּחִיר יְהוָה; וַיֹּאמֶר הַמֶּלֶךְ, אֲנִי אֶתֵּן. זה היה שמואל ב כרק כ"א ומה דוד עושה מיד אח"כ (מדובר כמה שנים אחרי מות שאול, אבל מיד אחרי מות נכדי שאול)??? תשובה: שמואל ב פרק כב א וַיְדַבֵּר דָּוִד לַיהוָה, אֶת-דִּבְרֵי הַשִּׁירָה הַזֹּאת, בְּיוֹם הִצִּיל יְהוָה אֹתוֹ מִכַּף כָּל-אֹיְבָיו, וּמִכַּף שָׁאוּל. לא רק הרג אותם, אלא מיד אח"כ פותח את השמפניות ומחבר שירים. אך תזכורת של השבועה שדוד נשבע לשאול: עוד קטנה על הרוצח דוד, תקרא את שבועת השקר של דוד לשאול. טז וַיְהִי כְּכַלּוֹת דָּוִד, לְדַבֵּר אֶת-הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה אֶל-שָׁאוּל, וַיֹּאמֶר שָׁאוּל, הֲקֹלְךָ זֶה בְּנִי דָוִד; וַיִּשָּׂא שָׁאוּל קֹלוֹ, וַיֵּבְךְּ. יז וַיֹּאמֶר, אֶל-דָּוִד, צַדִּיק אַתָּה, מִמֶּנִּי: כִּי אַתָּה גְּמַלְתַּנִי הַטּוֹבָה, וַאֲנִי גְּמַלְתִּיךָ הָרָעָה. יח ואת (וְאַתָּה) הִגַּדְתָּ הַיּוֹם, אֵת אֲשֶׁר-עָשִׂיתָה אִתִּי טוֹבָה--אֵת אֲשֶׁר סִגְּרַנִי יְהוָה בְּיָדְךָ, וְלֹא הֲרַגְתָּנִי. יט וְכִי-יִמְצָא אִישׁ אֶת-אֹיְבוֹ, וְשִׁלְּחוֹ בְּדֶרֶךְ טוֹבָה; וַיהוָה, יְשַׁלֶּמְךָ טוֹבָה, תַּחַת הַיּוֹם הַזֶּה, אֲשֶׁר עָשִׂיתָה לִי. כ וְעַתָּה הִנֵּה יָדַעְתִּי, כִּי מָלֹךְ תִּמְלוֹךְ; וְקָמָה, בְּיָדְךָ, מַמְלֶכֶת, יִשְׂרָאֵל. כא וְעַתָּה, הִשָּׁבְעָה לִּי בַּיהוָה, אִם-תַּכְרִית אֶת-זַרְעִי, אַחֲרָי; וְאִם-תַּשְׁמִיד אֶת-שְׁמִי, מִבֵּית אָבִי. כב וַיִּשָּׁבַע דָּוִד, לְשָׁאוּל; וַיֵּלֶךְ שָׁאוּל, אֶל-בֵּיתוֹ, וְדָוִד וַאֲנָשָׁיו, עָלוּ עַל-הַמְּצוּדָה. כמה דוד שמר על שבועתו זו? תקוותי כי היא ידועה לך. את השבועה היחידה שהוא זכר, שבועת דוד ויהונתן ומציל את מפיבושת שבמקרה היה גם נכה (לכן כנראה לא איים עליו). מאוד קל לזרוק על הכהנים את חיבור ספר שמואל לכהנים, אך לא כך הם פני הדברים. אמנם הספר הנ"ל אינו אחיד ומספר סיפורים לא מחמיאים על שני הצדדים. אך דוקא בעוד דוד המלך יוצא גרוע בפכים הקטנים שפחות מובלטים, כל חטא של שאול הופך למפלצת. זהו ספר עם השפעה רוחנית - נביאית הבאה לתת תוקף דתי לממלכת דוד. לדעת חוקרים רבים, זהו ספר שנכתב בהשראת הנביאים שהסתובבו אצל דוד (שטיפח דת מסוימת). ככזה, למרות חטאיו העצומים, הם לא נתנו הכשר לכל מעשו. אך בעוד שחטא בת שבע מוצג כפשע, הריגת נכדי שאול (איש בחטאו יומת) מוצגת כמצווה. אין פלא שדווקא אחרי מעשה נבלה זו, נזכר דוד לתת כבוד לשאול ולקוברו אך גם לא שוכח גם לחבר שיר שמחה. כנראה פשעיו גרמו ללעז, וכדרכו היה צריך מהר לתקן את מעשהו. כל הספרים האלו חוברו על ידי אינטרסנטים ולכן אמיתותם מעורפלת. יותר שיש ללמוד מהמעשים המובלטים, יש ללמוד מהסיפורים הקטנים שאינם מובלטים. דוד יוצא גדול המנוולים רק מהסיפורים שהוא מוכרז כצדיק. לא משנה מה תפקידו של דוד אצל אכיש, אך במלחמה של ישראל שבהם נהרגים הטובים שבבניו, דוד משמש שומר ראשו של אכיש. הפשיטה של דוד על ערים של פלישטים, היתה אך ורק ערים של יהודה.

oneofus

New member
כשלא נוח לך אתה מתעלם

חבל על הויכוח, כבר 3000 שנה שכולם שוכני עפר

אני לא מצליח להבין מה אתה מגדיר "התעלמות"?

אולי תלמד אותי ממה התעלמתי (אך קודם תקרא מה שכתבתי). אמנם 3000 שנה כולם שוכני עפר, אבל דמותו של אותו נבל הפכה משיח ה'. קצת מזכיר את הסיפורים איך המצרים הפכו את פרעה הרשע לאלוהים.

אם הנהלת הפורום תרשה לי לכתוב את האמת:

הרי האמת מאחורי הסיפורים: 1) בשמואל ב' כא', ה' אמר לדוד המלך כי הבצורת היא בגלל הסיפור עם שאול. דוד המלך עצמו לא רצה להרוג את בני שאול, וניסה למצוא פתרון אחר, אבל התברר לו שזה לא אפשרי, ואז הוא נאלץ למסור כמה מצאצאי שאול שנבחרו על ידי ארון הקודש (יבמות עט) לגבעונים, והם הרגו אותם. 2) דוד המלך לא נגע באוריה החיתי. הוא שלח אותו לחזית, ושם הוא נהרג בקרב על ידי בני עמון. 3) כמו שמוכח מהמשך הסיפור עם אכיש, בסוף דוד המלך לא נלחם בפועל נגד ישראל, ואי אפשר לדעת האם הוא התכוון באמת להילחם, רק לעשות כאילו הוא נלחם, או בכלל לעבוד על אכיש ולחבור לישראל. זאת האמת, למי שמחפש את האמת. אבל כבר אמרו לי שמקום זה לא נועד לאנשים כמוני שרוצים לכתוב את האמת, אלא רק בשביל מי שמחפש להשמיץ את היהדות, ככה שתעשו עם המידע הזה מה שאתם רוצים.

mister xy

New member
../images/Emo46.gif ואתה חושב שאנחנו לא יודעים את כל זה?

מה נראה לך שאנחנו עמי הארצות? אני למשל בקי הרבה יותר ממך בהלכה ובאגדה ואתה לא צריך לטרוח ולצטט לי את כל הבולשיט הזה שחז"ל ניסו לחפות על החטאים החמורים של דוד. (זונות מפרכסות זו את זו ת"ח לא כ"ש?)

אז כמו שאמרתי...

אם האמת לא מעניינת אתכם, אלא רק להשמיץ את היהדות, אתם לא חייבים להקשיב לי. כמו כן, סתם לתשומת ליבך, שבספר שמואל עצמו כתוב: 1) שה' אמר לדוד שהוא צריך לפייס את הגבעונים בשביל שהבצורת (שבזמנם משמעה הייתה מוות להרבה אנשים) תעבור, שהגבעונים דרשו את ראש בני שאול ושדוד לא הרג אותם אלא רק מסר את בני שאול להם. 2) שאוריה החיתי לא נרצח בידי דוד, אלא במלחמה. 3) שדוד לא נלחם נגד ישראל בפועל. כל זה כתוב במפורש בספר שמואל עצמו, ולא ב"בולשיט של חז"ל". אבל אתה כמובן יודע את זה. אתה הרי יודע הרבה יותר ממני.

אגס 10

New member
אתה פשוט מרתיח אותי!

כאן לא מעוניינים לשמוע את האמת כמו שהיא?כאן לא נותנים לך להשמיע את דבריך? אתה מוכן להראות לי פורום חרדי אחד שיתנו שם לכתוב את מה שההייליגע כתב כאן וזה יחזיק יותר מחמש דקות??? אתה מוכן להראות לי ישיבה אחת,בית כנסת אחד,כוילל אחד,שנותנים שם דריסת רגל לדעה אחרת מדעת התורה או פרשניה??? אתה מוכן להפנות טותי למאמר אחד בעיתונות החרדית שמנוגד לדעת התורה הרווחת אצל החרדים??? כדאי שלפני שאתה בא בטענת התחסדות צבועה תחשוב עליה קודם.

מצטער, לא הבנתי מה אתה אומר

זה נראה כאילו התכוונת להגיד "באמת כאן לא אכפת לנו מהאמת, אלא רק מלהשמיץ את היהדות, אבל בגלל שהחרדים לא מוכנים לשמוע דברי כפירה, אז מותר לנו". אני צודק? ובכל מקרה, לא ברור לי באיזה צביעות אני מואשם בכך שכתבתי את האמת ביחס להשמצות שנכתבו פה לגבי דוד המלך, כפי שמוכח מאותו ספר עצמו שממנו נשאבו השקרים כאן לגביו.

אגס 10

New member
הצביעות ברורה

מי שמגלגל עיניים בהתחסדות וצועק למה לא נותנים לו להשמיע את טיעוניו כשהוא בפורומים שלו או בכל מקום של הסביבה שלו ירגום באבנים את כל מי שישמיע טיעונים אחרים מאמונתו בעיניי זו טענה צבועה ומגעילה. ואין קשר לתוכן הויכוח.

תזכורת קלה למי ששכח את התורה

זה דבר ה' הכי ברור טז לֹא-יוּמְתוּ אָבוֹת עַל-בָּנִים, וּבָנִים לֹא-יוּמְתוּ עַל-אָבוֹת: אִישׁ בְּחֶטְאוֹ, יוּמָתוּ. הגמרא ממציאה דברים נגד הכתוב בתורה. גם בנביא לא מופיע שה' אמר לו להרוג. זו המצאה שטותית של חז"ל לטהר את השרץ. הנכדים של שאול נהרגים כאילו ה' אמר לו, והוא נזכר לפתוח בשירה על הצלתו משאול. על זה וכדומה נאמר בתורה: כִּי-יָקוּם בְּקִרְבְּךָ נָבִיא, אוֹ חֹלֵם חֲלוֹם; וְנָתַן אֵלֶיךָ אוֹת, אוֹ מוֹפֵת. ג וּבָא הָאוֹת וְהַמּוֹפֵת, אֲשֶׁר-דִּבֶּר אֵלֶיךָ לֵאמֹר: נֵלְכָה אַחֲרֵי אֱלֹהִים אֲחֵרִים, אֲשֶׁר לֹא-יְדַעְתָּם--וְנָעָבְדֵם. ד לֹא תִשְׁמַע, אֶל-דִּבְרֵי הַנָּבִיא הַהוּא, אוֹ אֶל-חוֹלֵם הַחֲלוֹם, הַהוּא: כִּי מְנַסֶּה יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, אֶתְכֶם, לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים אֶת-יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, בְּכָל-לְבַבְכֶם וּבְכָל-נַפְשְׁכֶם. ה אַחֲרֵי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם תֵּלֵכוּ, וְאֹתוֹ תִירָאוּ; וְאֶת-מִצְו‍ֹתָיו תִּשְׁמֹרוּ וּבְקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ, וְאֹתוֹ תַעֲבֹדוּ וּבוֹ תִדְבָּקוּן. ו וְהַנָּבִיא הַהוּא אוֹ חֹלֵם הַחֲלוֹם הַהוּא יוּמָת, כִּי דִבֶּר-סָרָה עַל-יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם הַמּוֹצִיא אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרַיִם וְהַפֹּדְךָ מִבֵּית עֲבָדִים--לְהַדִּיחֲךָ מִן-הַדֶּרֶךְ, אֲשֶׁר צִוְּךָ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ לָלֶכֶת בָּהּ; וּבִעַרְתָּ הָרָע, מִקִּרְבֶּךָ. ועוד הוא אומר יט וְהָיָה, הָאִישׁ אֲשֶׁר לֹא-יִשְׁמַע אֶל-דְּבָרַי, אֲשֶׁר יְדַבֵּר, בִּשְׁמִי--אָנֹכִי, אֶדְרֹשׁ מֵעִמּוֹ. כ אַךְ הַנָּבִיא אֲשֶׁר יָזִיד לְדַבֵּר דָּבָר בִּשְׁמִי, אֵת אֲשֶׁר לֹא-צִוִּיתִיו לְדַבֵּר, וַאֲשֶׁר יְדַבֵּר, בְּשֵׁם אֱלֹהִים אֲחֵרִים--וּמֵת, הַנָּבִיא הַהוּא. כא וְכִי תֹאמַר, בִּלְבָבֶךָ: אֵיכָה נֵדַע אֶת-הַדָּבָר, אֲשֶׁר לֹא-דִבְּרוֹ יְהוָה. כב אֲשֶׁר יְדַבֵּר הַנָּבִיא בְּשֵׁם יְהוָה, וְלֹא-יִהְיֶה הַדָּבָר וְלֹא יָבֹא--הוּא הַדָּבָר, אֲשֶׁר לֹא-דִבְּרוֹ יְהוָה: בְּזָדוֹן דִּבְּרוֹ הַנָּבִיא, לֹא תָגוּר מִמֶּנּוּ.

mister xy

New member
1) אם אלוהים אומר לפייס זה נותן רשיון להרוג?

2) דוד הורה לאנשיו לשלוח את אוריה לקרב ולסגת, כך שהוא ישאר לבדו וימות. (שמואל ב' י"א) זה כמו לדחוף בן אדם למסילת רכבת רגע לפני שהרכבת מגיעה. 3) הסיבה היחידה שדוד לא נלחם עם פלישתים נגד ישראל היא בגלל שסרני פלישתים חשדו בו שהוא יבגוד בהם. זה מפורש בשמואל א' פרק כ"ט

למעלה