תמונות של אנשים

uuuaaa

New member
תמונות של אנשים

לא יודע אם זה קשור לפורום הזה או לפורום "לשאול את הרב". נניח יש לי תמונה שאין לי צורך בה. אני מפחד לזרוק את התמונה לפח או לקרוע אותה שמא יקרה משהו לאותו אדם שבתמונה. האם יש בזה עניין או שזה סתם אמונה תפלה בהשפעת ווּדוּ או דברים כאלה ? האם יש לזה מקור בתושב"ע ? זה מאוד מטריד אותי. בשיר השירים כתוב "חמוקי ירכיך כמו חלאים, מעשה ידי אמן" רבי שמשון מאוסטרופולי אומר שחמוק זה ראשי תיבות חסורי מיחסרא והכי קתני, וזה מופיע 230 פעם בש"ס כמניין "ירך", וזה ממש יפה לראות איך שכל דבר רמוז בתורה שבכתב ואת הקשר בין התורות.

mgb

New member
יחס היהדות לתמונות

בס"ד שלום לך! הקדמה קטנה נצרכת: תמונה או צילום (פורטרט) על פי ההלכה אינו אסור אבל הדבר לא פשוט כלל על-פי תורת הקבלה. שמעתי או ראיתי (אינני זוכר במדוייק כעת מהו המקור) שלאחר אריכות ימיו של האדם אין לו מנוחה טובה אם נשארו תמונות שלו.. ואל נא תשאלני ממיליוני יהודים בעולם במשך עשרות שנים שמצטלמים מה עם נשמתם..ובייחוד שביניהם רבנים וצדיקים גדולים.. אינני יודע מה היה ידוע להם פרט זה הלקוח מתחום הקבלה ויש כאלה שלא למדו בעיון תחום זה ובכלל ידוע לי שהרבה רבנים נמנעים מלהצטלם ואולי זה אחד הטעמים שלהם. כעת לשאלתך: אין קדושה לתמונה של אדם אף של צדיק אף שהתחושה לא נעימה להשליך תמונת אדם או אפילו צדיק לפח. אבל אין לך לחשוש שיקרה לאדם המצולם דבר בגלל שהשלכת לפח. וזה אולי המקום לבוא ולבקש מעומק הלב הכואב על דפי ועדים שונים של אירגוני צדקה בהם מצולמים גדולי ישראל. דפים אלה מדוורים לתיבות הדואר בעיקר בשכונות חרדיות וכמה כואב הלב לראות אותם לא פעם מושלכים ארצה כאשר תמונות הרבנים נרמסות ע"י עוברי דרכים. אין לי פתרון כי אינם צריכים בד"כ גניזה, והאמת שראוי היה להרים את אותם דפים להכניס לשקית ניילון (לפחות)ולהשליך לפח. לגבי החידוש: אשריך ותודה מעומק הלב על ההנאה והשמחה שגרמת לי!! תזכה למצוות ולגדול לתלמיד חכם בישראל! חג כשר ושמח!

למעלה