תמונות נגועות

• פותח הנושא Kagg6
  • פורסם בתאריך

Kagg6

New member
תמונות נגועות

הי,

יש לי דיסק און קי שהכנסתי למחשב ציבורי פעם כדי לגבות תמונות, ולצערי התמונות נדבקו בוירוס שהפך את התמונות מ JPG לקבצי EXE וכל מחשב שאני מחבר אליו את הדיסק און קי זה מדביק אותו גם.......

אני מנסה לחסוך את הכסף של שיחזור מידע מקצועי דרך חברה, והייתי רוצה לדעת אם יש דרך להציל את קבצי התמונה שבדיסק?

כבר פניתי לפורום תמיכה טכנית אבל שם הציעו לי לבדוק פה כי אני לא רוצה לאבד את התמונות הנגועות, השאלה אם יש דרך לנקות ולהציל?

Piav

New member
יש לך אפשרות לשלוח לי את אחד הקבצים הנגועים?

Kagg6

New member
הייתי שמח

אבל אני חושש שהמחשב שלי ידבק בוירוס ויעשה בעיות ברגע שאחבר את את ה DOK למחשב... איך אני יכול לעשות את זה?

Piav

New member
עזוב, אל תיקח סיכון, חשבתי שיש לך מערכת נגועה

האם הוירוס זוהה ע"י אנטיוירוס? אם כן, זוכר את הזיהוי?

Y. Welis

New member
אנטי וירוס טוב אמור לזהות ולמנוע הדבקה

קודם צריך למחוק אותו מה-DOK. אח"כ לבדוק אם הוא לא הסתיר את הקבצים המקוריים, כמו שחלק מהמזיקים נוהגים. צריך להגדיר הצגת קבצים ותיקיות נסתרים, או לגשת דרך מנהל קבצים עצמאי כמו total commander.

אם הוא אכן שינה וחיסל את המקור, אז תוכנת שיחזור אולי תוכל לשחזר. לא וודאי אבל יש סיכוי. recuva למשל - חינמית ופשוטה. אם לא אז R-Studio 5.

Kagg6

New member
מהסריקה האחרונה

הוא מראה שכל התמונות הן וירוסים... לכן אם אנסה לנקות את הוירוס זה ימקח את כל התמונות

Y. Welis

New member
תלוי איזו תוכנה תנקה. יש טובות יותר מאחרות

וכן לא בטוח שה'תמונות' הן אכן תמונות.

Piav

New member
שים לב שלפעמים קיימת אפשרות תיקון קובץ נגוע

(Repair) דרך תוכנת האנטיוירוס עצמה. התהליך מתבצע ע"י גזירת הקוד הזדוני מתוך הקובץ, כאשר הדבר אפשרי. מכיוון שטכניקת ההזרקה איננה אחידה וכל מזיק ושיטותיו, לא תמיד ניתן לתקן את הקובץ גנרית, או לתקנו בכלל (כאשר הליך ההזרקה פוגם בשלמות הקובץ, כמו למשל בכמה וריאציות של Virut). לכן, חברות האנטיוירוס נוהגות לשחרר עדכון ייחודי או כלי יעודי המאפשר תיקון תואם, בעיקר כאשר מדובר במזיק נפוץ אשר מאיים על גולשים רבים (ובהתאם, העובדה שהאנטיוירוס אינו מצליח לתקן את הקובץ היום, לא אומר דבר על יכולותיו לעשות כן בעתיד).

זוהי גם אחת הסיבות ששאלתי אותך לשם המזיק (לחלופין, ביקשתי דוגמית ממנו). על הטיפול להיות ממוקד, כאשר האופציה הגנרית נכשלה. כאשר כלו כל הקיצין, הייתי פונה לחברת האנטיוירוס (עדיפות למעבדות ופחות למנגנוני התמיכה) ומתייעץ באשר לאפשרות התיקון.

Kagg6

New member
הייתי רוצה לעלות קובץ אחד

כדי שתוכלו ליראות, אבל שוב אני חושש שהמחשב שלי ידבק.

יש דרך להוציא קובץ נגוע ולבודד אותו בזיפ?

Y. Welis

New member
מה מערכת ההפעלה? אם 7, אז היא מוגנת מפני

הפעלה אוטומטית מתוך מדיה חיצונית.

בנוסף אנטי וירוס טוב (כמו ESET) יכול למנוע גישה למדיה חיצונית (תקליטור או כונן USB).

המלצתי לגשת לחומרים עם מנהל קבצים חיצוני, כמו total commander או free commnder החינמי. שניהם לא יריצו מעצמם דברים כמו הסייר, ויציגו קבצים ותיקיות חבויים.

Kagg6

New member
במקרה

יש לי ווינדוס 7, 64ביט הום פרימיום, ו ESET SMART SECURITY...

אז אתה אומר להתקין את אחת בתוכנות החינמניות שהמלצת ולחבר את ה USB למחשב, כך שגם אהיה מוגן מחשש של הדבקה וגם אוכל לעיין בקבצים?

אiהד

New member
בנוסף

לחיצה רצופה על shift תוך כדי ההכנסה של ההתקן מבטלת את ההפעלה האוטומטית

למעלה